Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Kevesebb munka, több pihenés

A nők problémáiról beszélt tegnap Szegeden Vígh Ilona, a Fidesz női tagozatának országos elnöke.
Szegeden tartott fórumot tegnap a Fidesz női tagozata. A „Nők a nőkért" című országos rendezvénysorozat résztvevői a nők helyzetéről, problémáiról beszélgettek a Bálint Sándor Művelődési Házban. A fórum előtti sajtótájékoztatón Farkasné Pocsai Blanka, a női tagozat Csongrád megyei elnöke hangsúlyozta: a Fidesz programjában a munka, otthon, család hármasban kitüntetett szerepet kapnak a nők.

Vígh Ilona, a női tagozat országos elnöke elmondta, a megváltozott családtámogatási rendszerrel sokan rosszabbul jártak. A munkavállalók nem szívesen alkalmaznak fiatalokat – a várható családalapítás miatt –, de „öregecskedő" asszonyokat sem. A nyugdíjkorhatár felemelését is sokan sérelmezik. Az ország sajátos demográfiai helyzete miatt azonban nem jöhet szóba a korhatár csökkentése, ezért arról kell gondoskodni, hogy a nők kevesebbet dolgozzanak, és többet pihenhessenek.

A magyar nők ódzkodnak a politikai szerepvállalástól, mert a család nehezen tolerálja ezt munkát, másrészt mert nehezen tudnak visszailleszkedni a civil életbe. Vígh szerint a nők aránya a parlamentben ezért alacsony – 9,8 százalék.

A rendezvényen jelen volt Maczkó Mária énekművész és Danada Judit röplabdázó is. Mindketten hangsúlyozták: boldogok, hogy részt vehetnek a kampányban.

Bodó Imre parlamenti képviselőjelölt arról beszélt, hogy a nők sokszor kitartóbbak és céltudatosabbak mint a férfiak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táblától tábláig csupán egy óra és tizenöt perc Budapest

Mennyi idő alatt lehet Szegedről Budapestre eljutni és onnan visszajönni hétköznap az autósztrádán?… Tovább olvasom