Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Kevesebb sikerrel turkálnak a férfiak

Szeged - Árban és mennyiségben hatalmas nemek közötti különbségeket tapasztaltunk a szegedi használtruha-üzletekben: a férfiak nehezebben tudnak öltözködni.
A gazdasági válság idején sokak számára probléma, hogy míg a nők az olcsó és egyre népszerűbb használtruha-kereskedésekben gyorsan, nagy választékból néhány ezer forintért tetőtől talpig felöltözhetnek, addig a férfiak nehezebben és jóval drágábban találnak megfelelő holmit maguknak.

– Több férfiöltözékre is lenne igény, hiszen vásárlóink 30 százaléka az erősebb nemhez tartozik, viszont az angol használtruha-üzleteink készletének csupán 10–20 százalékából tudnak válogatni – árulta el a több szegedi turkálót is üzemeltető ANGEX Kft. egyik ügyvezetője, Bálint Zsuzsa. – A ruhákat angol, skót és ír piacokról válogatjuk, azt tapasztaljuk: azért is kisebb a kínálat, mert a férfiak jóval tovább hordják egyes darabjaikat, mint a nők.

Az Oskola utcai Colourka üzletben kisebb különbséget láttunk a felhozatalban. – Kereskedésünkben minden negyedik holmi a férfirészlegben található, de nehéz ezt fenntartani, hiszen a beszerzésük a női holmikéhoz képest több figyelmet, nagyobb befektetést és komoly logisztikát igényel – mondta a névtelenséget kérő üzletvezető. A turkáló főnöke szerint milliomosok és egyetemi tanárok is járnak hozzájuk, akik percek alatt elkapkodják az új férfikollekciók márkásabb darabjait. – Megelőzött minket az igény, amit mihamarabb szeretnénk utolérni, de ez sok munkával jár.

A kollekció márkás darabjai a legkelendőbbek. Fotó: Segesvári Csaba
A kollekció márkás darabjai a legkelendőbbek.
Fotó: Segesvári Csaba

Kikértük az egyik vásárló, Kovács András értékesítő véleményét is. – Lehetne sokkal több nekünk szánt ruha, messze nincs meg a nemek közötti egyenlőség. Szinte csak drága és vállfás darabokat találunk, így sokkal nehezebb válogatnunk. A vásárlási kedv a sikerélménytől is függ, ami viszont a kínálat miatt elmarad. Így nem is keressük fel annyiszor a használtruha-üzleteket, mint a nők.

Interneten könnyebb

Az internetes keresőkben félmillió találatot kaptunk a férfi divat kifejezésre, és a turkálókban tapasztaltnál szélesebb kínálattal találkoztunk. Minden pénztárcához mérve lehet rendelést leadni, az egyik online üzlet kínálata az ezer forintos pólóktól egészen a 110 ezres dzsekikig terjedt.

Egyenlőtlen árarányok

Négy szegedi turkálóban jártunk, ebből háromban kilónként kétezer forint környékén lehetett női ruhákat válogatni, amíg a férfiak 1500–2500 forint között kapták a vállfás pólók darabját, a farmerekért pedig az egyik üzletben 3000–4500-at kértek – ennyiért már új nadrágokat találhatunk a bevásárlóközpontokban.

Olvasóink írták

 • 2. bo 2009. július 17. 07:45
  „"Kevesebb sikerrel turkálnak a férfiak" Vastagabb az ujjuk!:-))))”
 • 1. joy 2009. július 16. 16:01
  „Höhö.
  Életemben nem voltam turiban -még a zorromban sem.
  A zasszony ruház engem, mert amihez én hozzányúlok, az tényleg ócska rongy, de biztos, hogy valós értékénél min. 2*-eséért vesztegetnék nekem.
  :o)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosságok árnya a házakon

Szeged - A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete nyolc éve rendezkedett be a meggyilkolt Z. Nagy család Bárka utcai házába. Tovább olvasom