Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Kevesebb volt a kábítószer

Előző éves munkájáról tartott beszámolót a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság: munkájukat a tavalyi évben a növekvő illegális határátlépések elleni fellépés határozta meg.
Az igazgatóság 2005-ben 4334 fővel szemben intézkedett. 2214-en követtek el jogellenes cselekményt, több mint 40 százalékuk illegális határátlépő, majdnem 50 százalékuk román állampolgár volt.

A legnagyobb kihívást a zöldhatáron át történt tiltott határátlépések mellett az embercsempészet jelentette. Embercsempészés miatt tavaly ötven százalékkal több elkövetőt vontak bűntetőeljárás alá a határőrök. Főleg szerb-montenegrói és koszovói albánokat próbáltak átkalauzolni a zöldhatárokon.

Csongrád megyében Ásotthalom és Mórahalom között, valamint Tiszaszigetnél próbálkoztak a legtöbben Magyarország területére lépni. Az igazgatóság felügyelete alá tartozó határátkelőhelyeket az elmúlt évben több mint hétmillióan lépték át, a legtöbben Röszkénél. Csökkent a kábítószer felfedezés: a 2004-es 40 kg kábítószerhez képest tavaly kevesebb mint hat kilót sikerült lefoglalni. Illegális fegyvert és lőszert öt esetben fedeztek fel az igazgatóság emberei, ebből hármat Szegeden. A Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság az idei év legfontosabb feladatának az embercsempészet, az államhatárokon átnyúló nemzetközi szervezett bűnözés és a felerősödő terrorizmus elleni fellépést jelölte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszias hétvége lesz

Véglegesen még nem lehet eltemetni a telet, viszont jó hír a tavaszváróknak, hogy a következő két… Tovább olvasom