Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Kéz, boka, fenék – Mit nézünk meg először a nőkön?

Szeged - Mit néz meg először egy nőn? – kérdeztük rádióstól, divatfotóstól, sportolótól és építőipari munkásoktól. Férfiaktól. A kiemelt testrészek mellett mindnyájan fontosnak tartották az összképet.
Kérdésünkre Patkós Attila rádiós műsorvezető a „kéz, boka, fenék" hármasát említette. A Rádió 88 Mega című műsorában nap mint nap lehetősége van tesztelnie a Délmagyarország internetes oldalának „Nap szépe" lányain. „Az ápolt kéz, a szép boka és a körte alakú fenék nálam nyerő, a fiaimnak is azt tanítom, hogy ezeket nézzék meg először egy nőn. Rádiós vagyok, ezért fontosnak találom a kellemes hangot is. Előfordult azonban, hogy a lágy orgánum mellé szép külsőt párosítottam, de a személyes találkozásnál csalódtam" – mondta Pati, aki bár kérdésünkre bizonyos testrészeket emelt ki, bevallotta: feleségében – akivel tíz éve élnek boldog házasságban – mégis az összhatás fogta meg.

Első pillantás

Egy internetes felmérés szerint a gyengébbik nem képviselői először a férfiak szemét nézik meg. A megkérdezett nők 42 százaléka voksolt a „lélek tükrére". A következő érdeklődést keltő testrész a fenék, ezt 16 százalékuk választotta. Az ajkakat és a mellkast hét százalékuk méregeti először. A kézre és a hajra a megkérdezettek öt százaléka volt kíváncsi első blikkre, négy százalék a vállakat, hat százalék pedig az egyéb testrészeket jelölte az élre.

Amelyik nő le akarja nyűgözni Vajda Attilát, annak mindenekelőtt legyen bájos arca. „Az igéző tekintet és az arc sok mindent elárul egy nő személyiségéről, ezért először ezt nézem meg. Természetesen utána az összes többi testrészt is. Fontos, hogy arányos legyen és nőies" – mondta a világbajnok kenus, aki a legfontosabbnak szintén az összhatást tartotta.

Ugyanezt vallotta Bihari Gábor divatfotós is. Más szemmel tekint egy nőre, ha fotózza és másképp nézi, ha nem a szakmáját gyakorolja. – Nincs favorit testrész, amelyet mindig megnézek, de a szép, puha tapintású bőrt fontosnak találom. A mozgásra is figyelek, hiszen ez sokat elárul egy nő lényéről – mondta. Fotósként viszont mindig a modell arcát nézi meg először. – Az adott munkától függ, hogy mely testrész kapja a képen a legfontosabb szerepet. Mivel legtöbbször portrét készítek, az arc és a tekintet számomra nagyon fontos – magyarázta.

A szegedi joghallgató, Bodri Krisztina a világszépe-választásra készül. Rajta mit nézünk meg először...? Fotó: DM/DV

Az építkezéseken dolgozó munkások nemcsak megnézik a nőket, tetszésüknek legtöbbször hangot is adnak: fütyülnek, beszólnak. Az egyik szegedi építkezésen tüsténkedő festők azt mondták, intelligencia kérdése, hogyan adják tudtára egy hölgynek, ha szépnek találják. Ők általában egymás között beszélik meg, kinek mi tetszik és nem zavarják a járókelőket hangos szóval. Elárulták: kedvenc testrészük a női mell, tapasztalataik szerint az állványokról, a magasból jobban látszik a feltűnő dekoltázs. A hideg hónapokban azonban böjtölnek. És viccelnek: azt mesélték, a télikabátban sétáló hölgyeken először azt nézik meg, van-e az ujjukon karikagyűrű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gének diadala: rossz tanulóból világhíres tudós

Szeged - Orvos és az élet titkát kutató tudós, kitűnő tanár volt. De sportoló és szellemesen társalgó humanista is. Katonai dezertőr, aki kémregénybe illő fordulatokkal politizált. Tovább olvasom