Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Kézbe veszik a nők a szerszámot

Szeged - A nőknek elég egy csavarhúzó, és bármit megszerelnek – utánajártunk az állítás igazának. Két szegedi hölgy megerősítette, amit a szakemberek is megállapítottak: a nők kreatívabban használják a szerszámokat, mint a férfiak. És belátják, ha valami nem megy.
A férfiak előszeretettel kérkednek a főzőtudományukkal, vagy azzal, ha véletlenül kivasalnak egy inget. A hölgyek nem hangoztatják, ha sikerül megszerelniük a kávéfőzőt, vagy kibővíteniük a számítógép memóriáját. A nők az úgynevezett „férfias" eszközöket, mint például a fúró, nagyobb biztonsággal használják, mint a férfiak a „nőies" gépeket. Sőt gyakran elég, ha csak egy csavarhúzó akad a kezükbe – bármit megszerelnek vele. A szakemberek szerint a nők kreatívabb eszközhasználók, mint a férfiak.

– Rám teljes mértékben igaz ez az állítás. Régóta élek egyedül, ezért rá voltam kényszerítve, hogy szinte mindent meg tudjak szerelni, akár csak egy csavarhúzóval – mosolygott Nagy Katalin. A fogorvosi kar dékánjának mindazonáltal nagyon jó telefonlistája is van arra az esetre, ha mégsem lenne elég egy csavarhúzó. És egyre nagyobb segítség számára 22 éves fia.

Majdnem mindent megszerelnek egy csavarhúzóval. Fotó: Frank Yvette
Nagy Katalinra is igaz: majdnem mindent megszerel egy csavarhúzóval.
Fotó: Frank Yvette

– Tisztában vagyok azzal, hogy melyik szerszám mire való, de belátom, ha a probléma meghaladja a képességeimet. Ekkor telefonálok: a listámról bárkit bármikor felhívhatok. A segítségadás kölcsönös, ha a szerelőnek fáj a foga, én is nyomban segítek – magyarázta Nagy Katalin.
Gyakorlatias és kitartó szerelő Szilágyi Annamária. A színésznő sokat tanult műszaki beállítottságú párjától: tudja például, hogy többféle csavarhúzó és fűrész létezik. És használni sem fél ezeket.

– Bátran nekifogok bárminek a megszereléséhez. Legutóbb a gáztűzhely szikragyújtójával volt gond: beszorult. Levettem a tűzhely felső részét, és megjavítottam. Ráadásul ha már szétszereltem, ki is tisztítottam a tűzhely belsejét, mert eléggé zsíros volt – mesélte Szilágyi Annamária, majd bevallotta: előfordult, hogy a párjának újra kellett kezdenie egy-egy javítást, mert az mégis meghaladta a színésznő képességeit.

Olvasóink írták

 • 18. IVY 2009. március 20. 14:55
  „Nagy Katit mit össze cikizhetik a cikk miatt!”
 • 17. savos 2009. március 19. 08:37
  „Mit csinál egy nő két vasgolyóval?
  Az egyiket elveszíti, a másikat elrontja!”
 • 16. Zs 2009. március 19. 08:13
  „persona
  A cím alapigazság - ha jól működnek... :))))
  Viszont TV ügyben feltétlen téged hívlak, ha baja lesz! :)”
 • 15. persona 2009. március 19. 07:49
  „A cím alapján én is hirtelen másra gondoltam..:) pár éve bedöglött a tévénk, kép nem volt, hang igen. Jól oldalba rúgtam és rögtön meg is javult. Még kb fél évig üzemelt. Nem kellett csavarhúzó sem..:))”
 • 14. demeterkornel 2009. március 19. 06:37
  „Joy! A kollégád meglehetősen soviniszta jellem lehet, de azért tudtam röhögni rajta. :-D”
 • 13. Kasza 2009. március 19. 01:00
  „A JÓ NŐ NAPONTA LEGALÁBB EGYSZER KÉZBE VESZI, A PÁRJA SZERSZÁMÁT.
  VAGY MÁSÉT.”
 • 12. joy 2009. március 18. 22:41
  „Nálunk fordított a helyzet.
  Nejem mindenféle szerszám szerszám nélkül el tud rontani bármit.

  Kollégám bejelentése volt nejének, amikor hazavittük neki az új tévét, és Ő megkérdezte:
  - Ezt hogy kell bekapcsolni?
  - Neked sehogy sem kell Drágám, még a pillantásod is ártalmas a technikára.”
 • 11. rozator 2009. március 18. 22:14
  „misztral!Legközelebb minden tömitési problémával hivj engem!”
 • 10. misztral 2009. március 18. 22:09
  „A múltkor szerelőt hívtam a csöpögő csapomhoz, mert nem volt hozzá tömítőgyűrűm. Világosan elmondtam a telefonban, hogy mi a feladat: erre kivonult két hatalmas méretű pasas, óriási szerszámostáskával, amit akkurátusan és jelentőségteljesen szétrámoltak, hosszas vizsgálat után megállapították, hogy ki kell cserélni a tömítőgyűrűt - ami szerencsére meg is történt - majd egy kalap pénzt bezsebelve távoztak. Azóta tartok otthon tömítőgyűrűt.
  StatusQuonak gratulálok a gyerkek felneveléséhez - remélem, jutott energiája élvezni mindazokat az örömöket, amik a gyerekneveléssel járnak.”
 • 9. rozator 2009. március 18. 20:58
  „Nekem is van egy kézbeveendő szerszámom!Valami jobb nő nincs?”
 • 8. trixi11 2009. március 18. 20:16
  „Na még ez a cím! :DDD
  Egyébként a cikk valódi tartalma jogos! Sűrűn megesik velem is, hogy férjem hiányában szerszámokat veszek a kezembe! Fűnyírót, vízcsapot, biciklit, gyerek játékot próbálok több kevesebb sikerrel megjavítani!”
 • 7. flexsnake 2009. március 18. 18:45
  „már megint a szex. Miért kell ennyi szexuális címet gyártani? :D
  Nem az a baj ha egy csavarhuzó van a kezében, az a baj ha beledugja a konyektorba vagy a pasinak a szivébe, azokat nem ugy kell megszerelni :D”
 • 6. StatusQuo 2009. március 18. 17:20
  „Én meg három gyereket neveltem föl az anyjuk nélkül 5év hiján- Dr nő erre mit lép?”
 • 5. comet 2009. március 18. 16:56
  „a cím megtévesztett, de hamár ide keveredtem el kell hogy ismerjem van igazsága a cikknek. A nők sok mindent kivesznek a teremtés koronája kezéből, ami először ugyan jólesik de egy idő múlva erős függőséget eredményezhet. Mondjuk a fúrás faragás még az én reszortom, de komolyabb rákészülést igénylő feladatok, mint példéúl pénzfelvétel a bankból, vagy telefonfeltöltés, vagy számítógép karbantartás vagy komolyabb telepítés, vagy TV beprogramozás stb. már az asszony kezében van, a bankkártyámmal sőt néha a mobilommal egyetemben.”
 • 4. maci52 2009. március 18. 16:54
  „Nekem is van szerszámom,várom a szerelőnőt!”
 • 3. demeterkornel 2009. március 18. 16:54
  „Jaaj! Nagyon jót nevettem. Például ezt írja: "Nagy Katalinra is igaz: majdnem mindent megszerel egy csavarhúzóval."
  Ahogy elképzelem, hogy nekiáll egy kombájnnak egy csavarhúzóval... :-)
  És az mekkora már, hogy Szilágyi Annamária tudja, hogy többféle csavarhúzó létezik!!! Ez kib..szott jó!!! :-D”
 • 2. Ajna 2009. március 18. 16:23
  „hát igen ... a fiatalabb férfigeneráció kezében egyszerűen rosszul áll a fúró, kalapács, stb. mi nők sokkal univerzálisabbak vagyunk ;P én pl. késsel és ollóval szereltem meg egy zárat, miután véletlenül bezártam magam a sufniba ... (hozzátenném míg arra vártam, hogy a ház fiai elmentek bontóért ... ugyanis ki akarták verni az ajtót) ... :D”
 • 1. reneee 2009. március 18. 16:18
  „"Kézbe veszik a nők a szerszámot"
  Nem újdonság, így van ez már Ádám és Éva óta! :)))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíjas hegesztők

Szeged - Ösztöndíjjal támogatnák egy törvényjavaslat kezdeményezői azokat a tanulókat, akik hiányszakmákat választanak. Tovább olvasom