Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Kezdődhet a 4-es vonal újratervezése

Kezdődhet a 4-es vonal újratervezése
Csaknem 80 millió forintból tervezheti meg a Dózsa Gábor vezette Ganz Tram Kft. a 4-es villamosvonal déli szakaszának felújítását. A projekt anyagi fedezetét a kormány állja a Modern Városok Program (MVP) keretében.


Szeged
Engedélyezési és kiviteli terveket készíthet a 4-es villamosvonal felújításához a Ganz Tram Kft. – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. A meglévő pálya mellett húsz peront is átépítenek az MVP-s projekt keretében. A Vám tér és a Rákóczi utcai csomópont forgalmi rendje is változik, lámpás kereszteződést alakítanak ki.

A közbeszerzés tartalmazza kísérleti trolibuszüzem-felsővezeték engedélyes és kivitelei terveinek elkészítését is, valamint a kivitelezés időszakában a tervezői művezetési feladatok ellátására a rendelkezésre állást. A forrásokat 100 százalékban a kormány biztosítja.

A közbeszerzésen két fővárosi céget utasított maga mögé a Ganz Tram Kft., a társaság 79,6 milliós árajánlata nyert.

Az MVP keretében összesen 9,5 milliárd forintot fordít Szeged tömegközlekedésének elektromos alapra helyezésére, az összegből 3 új alacsonypadlós járművel bővítik a villamosflottát, továbbá 5 új trolibusz és 5 midibusz beszerzésére is futja.
 

Ahogy korábban Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester lapunknak elmondta, bár a város régóta tervezte, a korábban megvalósított elektromos tömegközlekedési nagyprojektbe a 4-es déli szakaszának rekonstrukciója már nem fért bele. A modernizáció azért is fontos, mert a vonal egyelőre nem alkalmas arra, hogy alacsonypadlós jármű közlekedjen rajta.

A tervezésre kiírt közbeszerzésen nyertes Ganz Tram Kft. ügyvezetőjének, Dózsa Gábornak a neve nem ismeretlen a szegediek előtt. 2010-es menesztése előtt az önkormányzati tulajdonú Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatói posztját is betöltötte, azóta pedig több elektromos közösségi közlekedési projekthez kapcsolódó közbeszerzés nyertese volt. A közelmúltban a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült ügyben merült fel a neve, ő ugyanis az elsőrendű vádlott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradt a Szegedi TE bajnokija

A férfi tekecsapat szuperliga második fordulójában a Szegedi TE az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Balogunyomot fogadta volna, ám a vendégek nem érkeztek meg. Tovább olvasom