Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Kezdődhet Szegeden az integráció

Az egészségügyi integráció megvalósításához pályázott összegnek az egészét megkapta a szegedi kórház, viszont csak töredékét nyerte el az egyetem, a kórház és a rendelőintézet közös terve. Az összevonások első üteme március végéig megvalósul.
Szegeden egységesíteni akarják a város egészségügyi intézményrendszerét: a városi kórháznak és a rendelőintézetnek is a Szegedi Tudományegyetem lesz a fenntartója a jövőben – írtuk meg korábban lapunkban. De a város, valamint az egészségügy helyi vezetői célként tűzték ki a párhuzamosságok megszüntetését, így minden olyan ellátási formát, mely eddig több helyen is működött, össze kívánnak vonni. E strukturális átalakításokhoz több pályázatot is benyújtott októberben az egészségügyi minisztériumhoz a szegedi kórház, valamint az egységesen föllépő három intézmény.

A kórház 35 millió forintot kért, hogy a pszichiátriai osztályon 35 fekvő beteg ágyat járó beteg ellátással válthasson ki. A pályázott összeg egészét elnyerték, így terveiket meg tudják valósítani a vállalt határidőig, március 31-éig.

– Egyrészt informatikai fejlesztést hajtunk végre, illetve a járóbeteg-rendelőket festjük újra – mondta Pajor László főigazgató. Az ágyszámcsökkenés miatt már nem lesz szükség a mostani dolgozói létszámra, ebből fizetjük majd ki a végkielégítéseket is.

A közös pályázatnak azonban nem volt ilyen kedvező az elbírálása. Az egyetem, a kórház és a rendelőintézet arra kért 600 millió forintot, hogy az integráció első lépéseként végrehajthassák a szülészet, a traumatológia, valamint a laborok összevonását. Az elnyert összeg megközelítőleg 150 millió forint. Hogy ennyi pénzből március végéig mit tudnak a tervek közül megvalósítani, még nem tudni. Mikó Tivadar, az orvoscentrum elnöke úgy fogalmazott: erről még korai lenne beszélni, hiszen a tárgyalások még csak ezután kezdődnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megsemmisítették a szalmonellás húst

Folytatódik az élelmiszerek fokozott ellenőrzése. Az ellenőrök megyeszerte keresik a Pest megyei cég… Tovább olvasom