Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Kezdődik a nyári szünet

Van, aki nyári táborban, más a medencében piheni ki a tanév fáradalmait. Az általános- és középiskolákban tegnap volt az utolsó tanítási nap – a mihályteleki gyerekek például játszani tanultak. A Százszorszép Gyermekház Vakáció 2006 című programfüzetében összesen 42 tábort hirdetett.
Így örültek tegnap a vakációnak Szegeden a Béke utcai iskola harmadikos diákjai. Fotó: Frank Yvette
– Kő, papír, olló, sárga ragasztó – skandálták hangosan a mihályteleki Gárdonyi Géza Általános Iskola elsősei a kiszámolós mondókát az intézmény bejárata előtt. A tanév utolsó tanítási napja leginkább a játékról, a nyaralásról és a ballagás előtti teendők megbeszéléséről szólt.
– Szeretek iskolába járni, de nem hiányzik majd a nyáron – mondja az elsős Csorba Zsófia, hozzátéve: még az utolsó héten sem lazíthattak. – Játszani tanultunk – meséli a kislány, akiről megtudtuk, már az első évben jó barátságot kötött Dáviddal és Márióval. A nyarat mégsem velük, hanem szomszédjával, Dórival tölti. – Ha jó idő lesz, a házunk medencéjében fogunk fürdeni – avat be terveibe. Nem kaptak leckét a szünidőre. – A tanár néni csak azt mondta, minél több ideig legyünk a szabadban és igyunk sok tejet.

Takarítottak

Utolsó előtti tanítási napjukat takarítással töltötték a Fodor József gimnázium és szakközépiskola diákjai. A tanulók nemcsak a gimnáziumot, a környékét is rendbe tették. Deák Attila igazgató elmondta, a környezetgazdálkodási kht.-tól húsz köbméteres konténert rendeltek, amit közel háromnegyed részig töltöttek meg szeméttel.

– Éppen a ballagásról beszélgettünk, hogy ki milyen ruhát visel majd – mondja a végzős Glózik Ágnes, aki tegnap utoljára lépte át az általános iskola küszöbét. – Kicsit sajnálom, hogy elballagok, szerettem ide járni.
Ági szeptembertől a Tömörkény gimnázium ének-zene tagozatos osztályának tanulója lesz, kicsit félve, ugyanakkor kíváncsisággal várja az új tanévet. A szintén végzős Garaba Zsolt is tart a gimnáziumtól, de bevallása szerint éppen elég ideig volt általános iskolás. Kicsit unatkozott is az utolsó napon, egy piros pöttyös gumilabda rugdosásával próbálta elütni az időt.

Tegnap az utolsó betűt is felírták a táblára a mihályteleki Gárdonyi Géza Általános Iskola elsősei. Fotó: Frank Yvette

– Mindenkinek megígértem, hogy nála alszom a nyáron, így nem telik majd unalmasan a vakáció – közölte Beszédes Anett. Az ötödik osztályos lány barátnőivel együtt az utolsó napokat az iskola udvarán sütkérezéssel és játékkal töltötte. – Csapd le csacsiztunk a tanárokkal és szöcskehoppoztunk – mesélik a lányok. Utóbbi játék saját tanulmányuk. – Terpeszbe állunk és kört alakítunk. Ezután megpróbáljuk az egyik lábunkat a szomszédunk lába közé tenni. Ha sikerül ellépnie, játékban maradhat, ha nem, kiesett – vázolja Anett a szabályokat. Az ötödikes lányok nyáron sem szakadnak el egymástól. – Bugacra megyünk öt napra táborozni. Lovaglás, bográcsozás, tábortűz melletti alvás lesz a program. Már nagyon várjuk, mert mindannyian szeretjük a lovakat – mondták.


Táborkavalkád

A Százszorszép Gyermekház Vakáció 2006 című programfüzetében összesen 42 tábort hirdetett. Az első táborok – kezdő görkorcsolya, mese és rádiós média – már hétfőn elindulnak. Egyes foglalkozásokat több turnusban hirdettek meg: a kukta, kézműves, hadtörténeti, musical és színjátszó táborokba például lehet még jelentkezni. Mint azt Hegedűs Jenő, a gyermekház munkatársa elmondta, tavaly több mint ezren vettek részt programjaikon, idén 450 jelentkezőnél tartanak. A szabad helyekről és részvételi díjakról a 420-278-as telefonszámon lehet érdeklődni. A táborok részletes programja a Vakáció 2006 füzetben, valamint a www.szazszorszepgyermekhaz.hu weboldalon is megtalálható. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alváscentrum adóssággal: vegye, vigye!

A Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetből a szegedi városi kórházba költözhet az… Tovább olvasom