Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Keze-lába gipszben, de így is készül év végi jubileumi koncertjére - 2 hét alatt kétszer műtötték László Boldizsárt

Szeged - Gipszben fekve készül december végi jubileumi koncertjére László Boldizsár. Két balesetet is szenvedett, egy hét különbséggel műtötték meg a lábát, majd a kezét. De gyakorolni így is tud, még jótékonysági fellépését sem mondta le emiatt. A Szegedi Nemzeti Színházban a közönség mankóval, de már gipsz nélkül láthatja majd.
Komolyan vette a kéz- és lábtörést emlegető jókívánságot László Boldizsár: egy hét különbséggel két végtagja is megsérült. A pechsorozat még New Yorkban kezdődött: mint azt korábban lapunkban megírtuk, görkorcsolyázás közben felbukott.

– A Hudson folyó partján mutattam élő közvetítésben a várost a családomnak, de nem vettem észre egy kiálló vasdarabot. Az esés miatt eltört a kisujjam – mesélte. Rögzített ujjával vezette tehát innentől kezdve elektromos hajtású kétkerekűjét a fővárosban, amellyel aztán a múlt héten újabb balesetet szenvedett. – Az egyik belvárosi hídon, kikerülve egy lezárást, kénytelen voltam hirtelen fékezni, mert egy autó szembejött velem. Az ép jobb kezemmel viszont az első féket húztam meg, ami miatt megcsúsztam, felborultam, és kifordult a bokám.

László Boldizsárt ezek után meg kellett műteni: két lábszárcsontját összefogták két csavarral. – Ezt követően a feleségem hazahozott Szegedre, ahol megvizsgálták a kezemet is újra, és kiderült, azt is műteni kell, különben nem megfelelően forr össze. Most azt is két drót fogja össze.
 
László Boldizsár tíz éve énekel a szegedi színházban. Fotó: Karnok Csaba
László Boldizsár tíz éve énekel a szegedi színházban. Fotó: Karnok Csaba

A szegedi operaénekes tehát gipszben fekszik otthon, de mint mondta, szó sincs arról, hogy elhagyta volna magát. 

– Mankóval kiválóan közlekedek a lakásban, és jártam azóta már Budapesten is. A hétvégén Makón lesz egy jótékonysági koncert, fel sem merült, hogy emiatt ne vennék részt rajta, de Miskolcon és a Magyar Állami Operaházban is lesz decemberben fellépésem. Egyedül A Nyugat lánya premierjét kellett lemondanom a fővárosban. Arra egy külföldi tenort hívtak helyettem, ugyanis a világban is kevesen éneklik ezt a szerepet.

László Boldizsár otthon készül tehát december 30-i ünnepi nagykoncertjére, amelynek apropója, hogy tíz éve énekel a Szegedi Nemzeti Színházban. – Olyan áriák hangzanak majd el, amelyeket itt énekeltem, vagy más színpadon, de nagyon szerettem. Ezeket tehát csak fel kell eleveníteni.
 

A színpadi próbákra pedig, amelyek karácsony környékén lesznek majd, már leveszik a gipszet. Mankóval ugyan, de akkor már szabad járnom

– mesélte. A szegedi operaénekes egyébként nem egyedül áll majd a színpadon. Szekeres Adrien mellett négy szegedi vendége is lesz az estnek: Nánási Helga, Kónya Krisztina, Kelemen Zoltán és Cseh Antal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képregényfesztiválon jártunk a Somogyiban, mutatjuk fotókon!

Képregényfesztiválon jártunk a Somogyiban, mutatjuk fotókon!
A nyitáskor, tíz órakor Váradi Gábor 10 ország 10 képregény címmel tartott előadást. Tovább olvasom