Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Ki lesz a legjobb apa?

Szeged - Úgy érezzük, méltatlanul kevés szó esik az apákról, akik pedig a családban legalább annyira nélkülözhetetlenek, mint az anyukák. Ezért a minden évben június harmadik vasárnapján tartott nemzetközi apák napja alkalmából lapunk megkeresi Csongrád megye legjobb apukáját.
A pályázatra három kategóriában lehet jelentkezni: kispapa (akinek gyermeke, gyermekei legfeljebb 3 évesek), apa (3 évesnél idősebb gyermeke, gyermekei vannak), nagypapa (unokája, unokái vannak). Szavazni az újságokban elhelyezett szelvénnyel lehet – ezeket többször megjelentetjük az idei apák napjáig. A névvel, címmel, telefonszámmal ellátott szelvényeket postai úton várjuk szerkesztőségünkbe (Délmagyarország Kiadó, 6740 Szeged, Pf. 153), illetve ügyfélszolgálatainkon: Szegeden a Gutenberg u. 5. és a Szabadkai út 20. szám alatt, Szentesen a Kossuth u. 8., Makón a Szegedi u. 9–13., Hódmezővásárhelyen pedig a Kinizsi u. 27. szám alatt. Egyszerre több szelvényen is lehet szavazni! Kérjük, pár mondatban azt is írják meg a szerkesztoseg@delmagyar.hu e-mail címre, miért a jelöltjük a legjobb kispapa, apa vagy nagypapa. A legjobb történeteket megjelentetjük. A három kategória nyerteseit díjazzuk, és bemutatjuk őket lapjainkban. Aki hármuk közül a legtöbb szavazatot kapja, Csongrád megye legjobb apukája lesz, és ő kapja a fődíjat, egy családi wellnesshétvégét! A szelvényeket, szavazatokat június 15-éig várjuk.

Molnár Gyula szerint az apa is nélkülözhetetlen egy gyerek életében. Fotó:DM/DV
Molnár Gyula szerint az apa is nélkülözhetetlen egy gyerek életében.
Fotó:Frank Yvette

Játékunk kapcsán ismert szegedieket kérdeztünk az apaságról. Rácz Tibor színművész szerint ezen a téren soha nem lehet „hátradőlni". – Van egy fiam és egy lányom, mindkettőt nagyon szeretem. Jó látni és tudni: a saját vérem és őseim vére bennük csörgedezik tovább. Nem véletlen, hogy az apukák nem tudnak egy helyben ülni a folyosón a szülés alatt. Akkor és ott megszületik egy állandó aggodalom is a gyerekekkel kapcsolatban: minden rendben legyen velük, és ne veszítsék el értékes lényüket. Érdeklődve várom, hogy a játékra jelentkezők is hasonlóan gondolkodnak-e – mondta a színész. Molnár Gyula biológus, a Molnár Dixieland vezetője is örömmel fogadta kezdeményezésünket. – Nem rossz, hogy a Délmagyarország ilyesmivel is foglalkozik. Az anyák és nagymamák nagyon sok mindent megérdemelnek, de az apa is nélkülözhetetlen egy gyerek életében. Jó, hogy az apák is „szerephez jutnak", hiszen ők erősebb személyiségek, és életük példaértékű utódaik számára. Van egy lányom, aki biológus lett és egy fiam, aki a zene mellett döntött. Mindkettővel megvan a közös témánk; nem tudom, volt-e közöm a pályaválasztásukhoz, de büszke vagyok rájuk.

Rácz Tibor úgy gondolja, a gyerek sorsa az apáknak is állandó aggodalmat okoz. Fotók: Frank Yvette
Rácz Tibor úgy gondolja, a gyerek sorsa az apáknak is állandó aggodalmat okoz.
Fotó: Frank Yvette

Olvasóink írták

 • 12. Dema 2010. június 03. 08:38
  „:D:D:D:
  Különben is! Au apukának még az anyukát is folyamatosan nevelni kell! :D:D:D”
 • 11. Dema 2010. június 03. 08:36
  „Tetszik a sok hozzá szólás. De már lekésett mindenki a szavazásról! Éppen most mondta a lányom "apa te vagy a legjobb apa!" Én már megnyertem !!! :D És boldog vagyok az eredménnyel. Ezért nem is kell indulnom! Csak hiú celebségre végyók indulnak ilyen versenyeken. A valóságosan egyébként sem mérhető össze. Túl sok a változó az egyenletben.
  Szerintem nem az anyukák, és apukák a lényeg, hanem a család összessége!”
 • 10. jozko 2010. június 02. 20:07
  „Ki l e s z a legjobb apa? Gondolom, a zsűri jósokból áll? Jó sokból....”
 • 9. Leonszió 2010. június 02. 19:45
  „Ezt a baromságot, de itt a lényeg: "Szavazni az újságokban elhelyezett szelvénnyel lehet - ezeket többször megjelentetjük az idei apák napjáig. Egyszerre több szelvényen is lehet szavazni!" Megértette mindenki?
  Tessék nagyon sok újságot vásárolni!!! Fénymásolattal nem ér nevezni!
  Mi lenne, ha egyszer nem az üzletről szólna az egész!? Még hogy legjobb apa!”
 • 8. louis 2010. június 02. 19:25
  „Szabad választásokat kezdeményezett a DM-online.
  A villamosok színe, az épülő híd neve után most igencsak sajátos a szavazások párosítása:

  Ki lesz a legjobb apa?
  Melyik a kedvenc pocsolyája?

  Remélem, nem a kedvenc pocsolyámban fetrengő, apa-szerű férfiú.”
 • 7. Teo 2010. június 02. 18:59
  „Jóóó rövidre szabták a határidőt.
  Akár itt is lehetne ijen az online délmagyaron fényképpel, mint a másiknemnek.”
 • 6. gróf 2010. június 02. 17:59
  „5. hozzászólás soligor 2010.06.02. 14:56

  Köszi!
  általánosságban kérdeztem.
  Nekünk még van egy évünk gondolkozni.

  Én mindig megkaptam az 1,2-re a kettest év végén matekból egy másik lakótelepiben úgy 25 éve...”
 • 5. soligor 2010. június 02. 14:56
  „szia gróf!
  a múltkor beszéltünk a tarján 3ról, kérdezted miért ne oda írasd a gyereked, /vayg az ismeröseid gyermekét ?/
  már nem emlékszem!!!
  pld a fiam 4.73 ra áll egy tantárgyból, és nem kapja meg az ötöst év végén, mert a tanárnő csak 4.75 től adja meg!más suliban 4.5 után már lágyszívűbb
  nem is érdekelne, ha nem pályaválasztás elött állnánk!!
  a legnaygobb hülye voltam amikor ide írattam a gyerekem.......”
 • 4. atomboy 2010. június 02. 14:04
  „Legjobb nagybacsi/nagyneni verseny mikor lesz?”
 • 3. Hammada_Fleet 2010. június 02. 11:18
  „Ez egy kapitális baromság, már elnézést kérek, Nyilván az egyik gyereknek az ő apja a legjobb (a többit alig ismeri), a másiknak meg a másik. Oszt´ van- e olyan szempont, ami ezt űbereli? Én speciel a gyermekeim legjobb apjának tartom magam, annak ellenére, hogy - amikor kirúgtak az állásomból és majdnem totál elvesztettük mindenünket - hónapokra elhagytam a családomat, hogy meglegyen a betevőnk. De egy barátom, elvált apa, aki kétségbeesetten próbálja megtartani gyermekeivel a kapcsolatot, sem rosszabb nála, vagy bármelyikünknél.
  Talán ott kellene inkább kezdeni, hogy amikor az óvodai Anyák Napján egyik közhelyes tiráda repül a másik után az anyukák felé, akik (tisztelet a kivételnek) öntelten könyvelik el, hogy hát bizony ez tényleg csak nekik szólhat, néhány jó szó az apákat is megillethetné, akik kínosan feszengenek, nem értik, hogy mi a fenét keresnek ott, amikor nekik éppen pénzt kéne keresni, mert különben az asszony megint morog.”
 • 2. gróf 2010. június 02. 10:58
  „Erre a gyerekeimtől kapom majd meg a választ évek múlva...egyelőre a legjobb gyerekek apja címre benevezek!”
 • 1. varadipal 2010. június 02. 10:46
  „Ez nem kérdés. Én. Szép vagyok, okos és szerény.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadzáró a szimfonikusoknál

Szeged - Mozgalmas szezont tudhatnak maguk mögött a szegedi szimfonikusok – a tegnapi zenekari… Tovább olvasom