Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Ki nyer ma?

Továbbra is fenntartja állítását a szegedi Fidesz frakció, mi szerint az önkormányzati közbeszerzéseken sok esetben hátrány éri a helyi cégeket.
Hüvös László, a Fidesz frakcióvezetője és Juhász Gyula (KDNP) erről október 30-án tartott először sajtótájékoztatót, melyre Solymos László alpolgármester így reagált: az elmúlt évek közbeszerzésének többségét szegedi vállalkozás nyerte. Az ellenzéki politikusok csütörtökön azt mondták, Solymos csak blöffölt, mert bár ők kérték, ezt „semmilyen kézzelfogható adattal nem tudta alátámasztani".Kiegészítették mindezt azzal, hogy valóban van szegedi nyertes a közbeszerzéseken, de szerintük „felmerül a gyanú, hogy nekik súgnak a városházáról", mert van olyan cég, ami bár csak 2008 februárjában alakult, 5 hónappal később már meghívták a közbeszerzésre és nyert is. Idén márciusban pedig újra. Mindkétszer olyan ajánlatot tett, amelyben „fantasztikus érzékkel és éleslátással becsülte meg, hogy a város mennyit szán a munkára" – fogalmaztak a képviselők.

Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester erre úgy reagált: ez nem gyanú kérdése, vagy tudják bizonyítani az állításukat a képviselők, vagy nem. – Úgy látom, hogy a Fidesz frakció tagjainak pontgyűjtési akciója folytatódik. A folyamatos szereplés érdekében kicsinyes ügyeket rángatnak elő. Különösen arcátlanság azt sejtetni hogy a köztisztviselők korruptak. Ha van konkrét vádjuk akkor azzal álljanak elő, de alaptalanul ne vádaskodjanak, és ne sározzák be csak úgy általánosítva a városházán dolgozó munkatársakat.

A gazdasági alpolgármester elmondta: az elmúlt években közel 500 közbeszerzési eljárást bonyolítottak le, a pályázatokat 60 százalékban szegedi székhelyű vállalkozások nyerték meg. Ezenkívül a nagyobb volumenű fejlesztéseket olyan konzorciumok nyerték meg, amelyekben szegedi vállalkozások is részt vettek. A nagyobb fejlesztések alvállalkozói döntően szegedi székhelyű cégek.

Olvasóink írták

  • 3. TrombiFrédi 2009. november 12. 18:24
    „Az nyer, aki közel(ebb) áll a tűzhöz!:)”
  • 2. Logaritmus 2009. november 12. 18:18
    „Nem értek hozzá, hátha valaki tudja: közbeszerzési eljárás során mikor lehet, egyáltalán lehet -e egy céget annak bejegyzett székhelye vagy telephelye alapján előnyösebb helyzetbe hozni? Azt sem árt kitalálni, hogy Szegednek mi a jó: ha egy 80 milliós munkát egy szegedi cég csinál meg 84 millió Ft-ért, vagy 79 millióért egy makói? Azt hiszem, ha a Fidesznek "sejtései" vannak, akkor nekik kellene kimutatni, hogy baj van a közbeszerzési eljárásokkal, mert ott elvéreznek a szegedi cégek, enélkül tényleg blöff szagú a dolog, de legalábbis összecsapott nagyon.”
  • 1. kekeczke 2009. november 12. 17:59
    „játékésmuzsikatízévben . . .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre bővül a tanyavédelmi hálózat köre

Szeged - Jövőre további lépéseket tesznek a tanyán élők biztonságának javítására - közölte… Tovább olvasom