Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Ki tud valamit a szegedi balesetről?

Szeged - A Szegedi Rendőrkapitányság egy közlemúltban történt baleset ügyében kéri a lakosság segítségét.
Ismeretlen személy ismeretlen színű és típusú gépkocsival közlekedett Szegeden a Gát utcán. Balra kívánt kanyarodni az Ortutay utcába, ám nem adott elsőbbséget az érkező trolibusznak, melynek vezetőjét fékezésre kényszerítette. Ennek során az egyik utas egyensúlyát vesztve az előtte lévő ülés háttámlájának esett, ami miatt eltört az orrcsontja. Ezután a gépkocsivezető adatai hátrahagyása nélkül a helyszínt elhagyta. Feltehetően a gépkocsivezető a troli felépítményének jellege miatt nem észlelte az eleső utast, sérüléséről valószínűleg nem tudott.

A rendőrség kéri azon szemtanúk jelentkezését, akik a balesetre vonatkozóan érdemleges információval rendelkeznek, jelentkezzenek a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Szeged, Párizsi krt. 16-22.), vagy telefonon 62/562-400-as szám 12-75, 14-37-es mellékén, illetőleg a 107, 112-es segélyhívón, valamint a telefontanú 06-80/555-111-es hívószámán.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. mylittlepony 2011. április 28. 12:59
  „Valószínű nem véletlen nincs leírva az autó típusa, rendszáma és a pontos időpont. Arra nem gondoltatok, hogy ha minden konkrétum le lenne írva, bárki és bármit állíthatna, és közben meg ott sem volt? Aki látta az esetet, az úgyis tudja az autó színét és az időpontot! Nem?

  A másik, hogyha nincsen tanú, hogy bizonyítasz bármit is?

  Ha elesik egy utas, szerintem az az első, bármelyik járművezetőnél, hogy egyből a segítségére siet és nem a rendszámot kukkolja és a tolla után kapkod... Ennyit erről.............”
 • 28. K.T. 2011. április 28. 12:48
  „27. saturnus
  "13.K.T.majd ha a te fejeden átmegy valki álltal vezetett jármű és nincs tanú érted? És te keresed az elkövetőt mert nem tudsz konkrét bizonyítékot adni szolgálltatni hitel érdemlően ki volt és mi az elkövető a rendőrség nem tud mit bizonyítani a te fogyatékosságodon kívűl!"

  Talán olvasd újra amit írtam, mert a válaszod igencsak irreleváns.
  Én pont arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy olyankor amikor elfogható a tettes, akkor nem mindig teszi a rendőrség a dolgát, ezzel szemben ebben az eset még az esélytelenséggel sem törődve kéri (?) a nyilvánosság segítségét. Persze azt is trehányul. (semmi támpontot sem adva)
  21. mylittlepony -tól több konkrétum tudható meg, mint a hivataltól.

  A troli vezetőjét persze én is sajnálnám, ha valóban őt meszelnék el a néni sérülése miatt, de ezt nem hiszem.
  ...annak ellenére, hogy a magyar jogrend olyan amilyen.”
 • 27. saturnus 2011. április 28. 09:23
  „Az egészben az lessz a legszomorúbb,hogyha nem lessz meg az a bizonyos személyautó és annak vezetője,akkor elfogják meszelni a troli vezetőjét,hacsak tanúk egybehangzóan nem igazolják a troliveztő állítását. Tudom nagyon el itélhető az az állítás amit egy helyszínelő rendőr mondott ahelyett,hogy nem fékezett volna olyan nagyot,amiért az utasok megsérűltek a trolin/buszon/villamoson-bármelyiken kissebb a sérülést okoz az aki nem fékez hírtelen és megtőrténik az ütközés nem sérülnek az utasok és a szabálytalankodó már nem tud elmenekülni mert az ütközés egyértelmű bizonyítéka az álltal elkövetett szabálysértésnek.Gyenge fékezés és bizonyított a közösségi jármű vezetője mindent elkövetett a baleset elkerüléséhez de nem fékezett olyan nagyot,hogy mégis megtörténjen az ütközés így nyom nélkül nem mehet el a bűnös.22.Wacky-leht ,hogy ittas volt a személyautó vezetője eszébe sem volt meg másnak sem mi tőrténik a fedélzeten örűl ,hogy elhúzhatja az írháját.-19.helsinkirokker majd ha te is olyan helyzetbe kerülsz örülsz,hogy épp bőrrel megúszod ,nemhogy még abban a pillanatban mindent felmérsz és megjegyzel.Fogsz még te kerülni olyan helyzetbe akkor örülj ha tiszta marad az alsó neműd! Úgy látom a ponyty-nak több esze van mint neked a trolibusz vezetője nem "Bussofőrbácsi" és nem bakon ül mint te ,hanem vezető üllésben.18/nyomdász63 akkor dobj követ másra ha te sohasem nem telefonáltál.15-CsImre érdekes a cserbenhagyásokat kik követik el?-13.K.T.majd ha a te fejeden átmegy valki álltal vezetett jármű és nincs tanú érted? És te keresed az elkövetőt mert nem tudsz konkrét bizonyítékot adni szolgálltatni hitel érdemlően ki volt és mi az elkövető a rendőrség nem tud mit bizonyítani a te fogyatékosságodon kívűl!-11.ValakiaSOKKközül/ha te egy álltalad vezett járműben megsérül valaki mert nem adták meg neked az elsőbbséget mert csuma részeg volt az ellen érdekelt jármű vezetője netán,akkor te leszel a hibás TE felelsz az utasodért téged kóterolnak be jó?-3.csakhogy-tisztában vagy te egyálltalán a dolgokkal? Minden bizonnyal minden közösségi jármű vezetője tudja mit ill kiket szállít,másrészt aki utazik annak is tisztában kell lenni vannak váratlan forgalmi helyzetek amikor hirtelen fékeznie kell annak a bizonyos járműnek.Mindig felkészűltnek kell lenni a váratlan eseményeknek a dolgok ismeretében. És a környezetnek is amiben mozog ez a tömegközlekedési jármű/vek a közlekedés más részvevői is partnernek kell lenni! Avval is tisztában kell leni mindenkinek a közösségi közlekedés járműveit fokozott védelem illeti. Úgy látom neked is annyi eszed van mint egy zsák krumplinak.”
 • 26. favágó 2011. április 28. 08:29
  „MIKOR?? Milyen troli? Szóló, csuklós, piros, zöld? Ezek az apróságok talán segíthetnének.
  És ha a kettő jármű nem érintkezett, miért is kellet volna megállnia? A troli vezető nem emlékszik?”
 • 25. Grabowsky 2011. április 28. 07:12
  „Legalább azt leírták, hol történt... a mikor már abszolúte mindegy...”
 • 24. Nórikám 2011. április 28. 06:56
  „Hasonlót éltem át, a troli egy piroson áthajtó biciklis miatt fékezett, én ültem, viszont a kocsin ellenőr volt, aki ment a kocsi hátulja felé, és a hirtelen fékezéstől, hanyatt esett/jó nagy darab ember volt/ és estében, úgy vissza kézből jól orrba vágott. A troli azonnal megállt és a sofőr, meg az ellenőr is nagyon szolgálat készen érdeklődött, történt- e bajom, kicsit vérzett az orrom, de nem volt vészes.A sofőr megkért, mielőtt leszállnék újból jelezzem, hogy jól vagyok-e. Azt viszont megjegyezném-1, 2. sz kommentelőnek, talán még nem ültek trolin? kapaszkodtam én már két kézzel is, a kocsi hátuljában, mégis úgy vágódta neki a korlátnak, hogy csak úgy nyekkentem. Nem olyan egyszerű ez!”
 • 23. Wacky 2011. április 28. 04:52
  „a troli sofőr még a kocsi színét se látta?? :O:O”
 • 22. Wacky 2011. április 28. 04:50
  „"Feltehetően a gépkocsivezető a troli felépítményének jellege miatt nem észlelte az eleső utast, sérüléséről valószínűleg nem tudott."

  Tejóóóisten, ezt a megfogalmazááást xDxDxDxD”
 • 21. mylittlepony 2011. április 27. 23:07
  „Kb. 2 hete történt. Egy idős néni ütötte meg magát. A sofőr megkérdezte, h megsérült-e, azt is h mentőt hívjanak-e, a néni azt mondta nincs baja. A végállomáson a néni egyik rokona mondta h csak hívjanak orvost.
  Ez történt. Amúgy meg kb 3man voltak akkor a trolin. Ennyi
  Szerintem az autós a hibás.”
 • 20. info 2011. április 27. 22:10
  „Ha így történt, mentőt hívnak, van az eseményről baleseti jegyzőkönyv. Ha igen, akkor bizonyára többen is emlékeznek az eseményre, hogy miért nem ment tovább a jármű? - De ebben nem lehet egy autóst hibáztatni...”
 • 19. helsinkirokker 2011. április 27. 21:58
  „Bussofőrbácsi meg minek ül ott a bakon? Ha nem lát? Legalább megnézhette volna azt a kocsit.”
 • 18. nyomdasz63 2011. április 27. 21:40
  „Ugye a troli vezetője nem telefonált? (mint általában).”
 • 17. randika 2011. április 27. 21:24
  „és mégis mikor volt ez a közelmúlt??tavaly?idén?tegnap?holnap?lehet azért nem emlékszik a szinére,tipusára mert nemis volt ott semmi.....”
 • 16. frakk 2011. április 27. 21:19
  „Érdekes dolgok mennek itt.”
 • 15. CsImre 2011. április 27. 20:35
  „Ez mese, a személygépkocsi-vezetőknek van jogosítványa, így ők sosem tennének ilyet.”
 • 14. Zsoltee0716 2011. április 27. 19:59
  „4. igazságkereső 2011.04.27. 16:53

  Aláírsz egy papírt amin saját felelőségre távozol, vagy marad a mentő hívás ez a kettő közül lehet választani.”
 • 13. K.T. 2011. április 27. 19:40
  „Ennyire nincs munkája a szegedi rendőröknek?
  ... vagy csak VIP volt a sérült?

  Érdekes.
  Halálos baleseteket simán le tudnak zárni - akár a családtagok értesítése nélkül is-, természetesen, az elhunyt kerékpáros bűnösségét megállapítva, mert hát ő már nem tud ellenkezni.”
 • 12. frakk 2011. április 27. 19:25
  „Nincs kit meghurcolni,??? na valaki majd csak csúnyán néz ...akire a vizes lepedőt is rálehet húzni.”
 • 11. ValakiaSOKKözül 2011. április 27. 19:24
  „Az utasért a sofőr felel. A balesetet a sofőrön kell első sorban számon kérni.

  ...egyébként meg a cikkben megemlíthetnék, hogy melyik nap, hány óra környékén volt a konfliktus”
 • 10. Zsoltee0716 2011. április 27. 19:24
  „Yes a közelmúltban, de melyik nap? Akik rendszeresen járnak azoknak minenap közel múlt.
  Ülj le egyes, köszönjük rendőrség nem elég a tehány munkátok az utcán, még itt is alá vágtok a szintnek.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyházi kezelésbe kerülnek a gyermekvédelmi szolgálat otthonai

A költségvetés is téma volt a megyei közgyűlésen. Olvassa el online tudósításunkat! Tovább olvasom