Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Kialakult a delmagyar.hu teniszversenyének főtáblája

Két selejtező után kialakult az SZTE Alma Mater-delmagyar.hu teniszversenyének döntője. Az október 10-i fináléban ismert szegedi személyiségek is ütőt ragadnak.

Két selejtező után kialakult az SZTE Alma Mater–delmagyar.hu teniszversenyének 16 fős döntője. Az október 10-i fináléban az olimpiai bajnok Vajda Attila és a Davis-kupa-válogatottba meghívót kapott Zsiga Máté is ütőt ragad.

Bár csak első alkalommal rendezte meg a delmagyar.hu és a Szegedi Tudományegyetem közös teniszversenyét, mégis óriási volt az érdeklődés a viadal iránt. A 64-es főtábláról a négyfős csoportok győztesei jutottak a szombati fináléba, ahol a díszes serleg mellett az Intersport felajánlásával egy vadonatúj Wilson teniszütőt is hazavihet a győztes.

A versenyre 16 év felettiek nevezhettek, korosztályokat nem határoztak meg a szervezők, hölgyek és férfiak egyaránt indulhattak. Végül négyen verekedték be magukat a gyengébbik nem képviselői közül a fináléba, ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Az SZTE Erzsébetligeti Teniszközpontjában az elődöntők és a finálé előtt ismert sportemberek ragadnak ütőt 12.30-tól. Az érdeklődők láthatják majd az újszegedi ligetben az olimpiai bajnok kenusunkat, Vajda Attilát, valamint a magyar Davis-kupa-csapatba frissen meghívott 17 éves Zsiga Mátét, aki jelenleg a 29. a legfrissebb junior világranglistán. Rajtuk kívül Susányi Zsófia edzője, Hajnal István és a HÓD TC-vel ötszörös magyar csapatbajnok, Kiss György is bemutatózik. Az egyetemet Totik Vilmos akadémikus képviseli.

Első alkalommal kerül kiírásra az SZTE Alma Mater-delmagyar.hu teniszverseny. Ragadj te is ütőt az értékes nyereményekért, a nevezés ingyenes.

Túl vagyunk a második selejtezőkörön is, remek hangulatban, ragyogó időben zajlottak a mérkőzések. A nyolc csoport végeredményét és a továbbjutókat ide kattintva nézheti meg.

Az október 10-i döntő menetrendjét ide kattintva nézheti meg.

Díjak, ajándékok

A győztes elnyeri a Délmagyar.hu kupát és az Intersport felajánlásával hazavihet egy vadonatúj Wilson teniszütőt. A legjobban szereplő SZTE Alma Mater tag különdíjat nyer el. A legjobbak értékes ajándékokat kapnak (sportszerek, meglepetések). A helyosztókra bejutott legjobb 16 játékos pólót kap ajándékba. A győztes díja: Fly team felajánlásával 3 részből álló légi élmény. Repülőgépvezetés, lebegés-túlterhelés próba, vitorlázó repülés.Egyéb felajánlások:

SZTE Ajándékbolt ajándékcsomagjai, JATE Klub belépőjegyek és teniszpálya bérletek.
SZTE Alma Mater-delmagyar.hu teniszverseny, 2. forduló - KÉPGALÉRIA

Az SZTE Alma Mater-delmagyar.hu teniszversenynek az SZTE Erzsébetligeti Teniszközpontja (Népkert sor, Újszegedi Ligetben, a kertmozi mellett) ad otthont.

delmagyar.hu teniszverseny


A versenyre 16 év felettiek nevezhetnek, korosztályok nincsenek, férfiak és hölgyek egyaránt indulhatnak. A nevezés ingyenes, az első 64 fő nevezését tudjuk elfogadni, nevezés a sportjatek@delmagyar.hu e-mail címen lehetséges. A levélben küldje el nevét és elérhetőségét, valamint jelölje meg, hogy a két selejtezőnap melyikén kíván indulni. A jelentkezőket e-mailben értesítjük és ebben a cikkben is feltüntetjük a főtáblára kerültek névsorát.

SZTE Alma Mater-delmagyar.hu teniszverseny - KÉPGALÉRIA

A selejtezők és a döntő időpontjai:

2009. szeptember 26. szombat (esőnap 2009. szeptember 27.) 9-18 óra

2009. október 3. szombat (esőnap 2009. október 4.). 9-18 óra

A döntő – családi nap:

2009. október 10. szombat (esőnap 2009. október 11.). 9-18 óra

14.00 Sztártenisz, meglepetés játékosokkal

1-4 pályán a legjobb 16 játékos játszik. Az 5-6-os pályán a körmérkőzések alkalmával kiesett játékosok közül a csoportban második helyezettek nevezhetnek az alsóházi bajnokságra.

Az eddigi nevezettek névsora:

Bálint Dávid, Burcsár Szilárd, Szabó Csaba Benjamin, Kaliczka Renáta, Gábor Szabolcs, Berecz Árpád, Márton Anna, Kádár Zoltán, Berecz Andrea, Batke Tünde, Sári Dániel, Popovics Marcell, Pajtás Emma, Török Mónika, Berecz Árpád, Dávid István, Fejes László, Péter Ákos, Török Zsuzsanna, Tóth László, Korom Róbert, Szenti András, Máté József, Németh Zoltán, Gulyás Martin, Koczkás Csaba, Fekete Eszter, Molnár Annamária, Rácz Péter, Joó Gábor, Bojti Krisztián, Szilágyi Zoltán, Hercegfalvi Adrienn, Michna Csaba, Illés Ágnes, Ónodi Csaba, Waldmann Gábor, Dr. Klivényi Gabor, Dr. Király Andrea, Halmi Imre, Dr Szosznyák Edit, Márta Klára, Zsivicz József, Gyurisné Török Éva, Szalma Edvárd, Nagy Gábor, Protity Sándor, Varró Péter, Forgó Róbert, Pőcze Gábor, Mari Péter, Volosin Vlagyimir.

A beosztást ide kattintva tölheti le. 

Az SZTE Erzsébetligeti Teniszközpontja
Az SZTE Erzsébetligeti Teniszközpontja


Lebonyolítás:

A nevezetteket 4 fős csoportokba sorsoljuk, így mindenki legalább 3 mérkőzést játszik. A körmérkőzések alapján a legmagasabb pontszámot elérő csoportgyőztes jut be aaz október 10-i döntőbe, ahol egyenes kieséses rendszerben bonyolódik a verseny tovább. A csoportok mérkőzései 9-13 óra és 14-18 óra között zajlanak.

A verseny eredményei, hírei és képei folyamatosan figyelemmel kísérhetőek oldalunkon.

Versenyszabályzat

A bajnokság szabályai a nemzetközi tenisz szabályokkal egyeznek, kivéve az alábbiakat:

A mérkőzések csak 2 szettig tartanak. A 2 játszmát nyerő győztes 2 pontot kap. A körmérkőzéses szakaszban döntetlen is lehetséges, ilyenkor 1-1 pontot kapnak a felek. A végső sorrend kialakításakor, holtverseny esetén a nyert játékok száma dönt. Az egyenes kieséses szakaszban döntetlen már nincs, a 2 játszma után azonnal rövidítésben dől el a mérkőzés. A mérkőzéseket a felek önállóan számolják, míg vitás kérdésekben a verseny főbírója dönt. A szervező labdát biztosít a játékhoz, de ütőt és teniszcipőt a nevezőknek kell hoznia. A játékosok megállapodhatnak saját labda használatáról, de csak mindkét fél beleegyezése esetén.

Az SZTE Erzsébetligeti Teniszközpontja
Az SZTE Erzsébetligeti Teniszközpontja

A verseny ideje alatt a Teniszközpont házirendje érvényes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüreti mulatság garabollyal, musttal, zeneszóval

A rendszerváltás előtt 150 hektár szőlő állt a forráskúti határban – ma ennek alig tizedét művelik. Tovább olvasom