Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Kiállítás a rászorulók segítőiről

A Jószolgálat-díj 2017-18-as évadát mutatja be az a szabadtéri fotókiállítás, amelyet csütörtökön nyitottak meg Szegeden, a Klauzál téren.
A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány a szociális munkáért ítéli oda ezt az elismerést a hét nagy segélyszervezettel közösen, évi több száz jelölt közül válogatva. Tavaly egy Szegeden is tevékenykedő alapítvány, az Amigos a Gyermekekért is megkapta ezt a díjat, amelynek önkéntesei kórházban fekvő gyerekeknek tanítanak idegen nyelvet, illetve segítik őket tanulmányaikban. A vándorkiállítás csütörtökön megnyitóján ezért az alapító Fábián Sára és néhány helyi önkéntes is részt vett. A kiállítás egy országjáró turné utolsó állomása, hiszen január második felétől már a következő évi díjazottakra lehet szavazni az alapítvány weboldalán. A fotókat, amelyek a hivatásos szociális munkások, illetve az önkéntesek segítő munkáját mutatják be, február 10-ig lehet megtekinteni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Nem optimista darab a Május, viszont életigenlő˝ - Két évig készült Molnár László átirata

˝Nem optimista darab a Május, viszont életigenlő˝ - Két évig készült Molnár László átirata
Karmesterként kezdte munkáját, mikor negyven éve Szegedre költözött, később viszont a színház zeneigazgatója lett. Most írt egy melodrámát Szép Ernő Május című művéből. Tovább olvasom