Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Kiárusították a bezárt tanintézmények berendezéseit

Szeged - Harminc teherautó iskolai berendezést szállítottak át a bezárt iskolai és óvodai intézményekből a volt Tisza Lajos szakközépiskola épületébe. Ott legalább kétezer tárgyat halmoztak fel – a próbababától a számítógépig. A börzékről, amiket az NGSZ hirdetett meg, leginkább a székeket és a szekrényeket vitték el.
Évek óta nem rendezett akkora „kacatvásárt" a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata, mint az idén. Szegeden ugyanis megszűnt a Kodály téri általános iskola és a Rigó utcai óvoda, valamint összevonták a Kossuth Zsuzsanna és a Tisza Lajos szakközépiskolát, ezáltal rengeteg iskolai felszerelés szabadult fel. A harminc teherautónyi különböző tárgyat az egykori Tisza Lajos szakközépiskola József Attila sugárúti épületegyüttesében halmozták fel.

Csak falbontással

A volt Tisza Lajos szakközépiskola többtonnás ruhaipari gépei egyelőre még az intézmény tanműhelyeiben várják a kilakoltatást. A gépeket targoncákkal lehet mozgatni. Vannak közöttük olyanok, amelyeket csak a falak kibontásával lehet kivinni az udvarra. Az ingatlan új tulajdonosa, a B&B Zrt. már ajánlatot adott az NGSZ-nek a gépek leszerelés nélküli megvásárlására és elszállítására. Az előterjesztést a napokban tárgyalja az önkormányzat pénzügyi bizottsága. Az NGSZ-től megtudtuk: ha a gazdasági szolgálatnak kellene leszerelni és elszállítani a gépeket, az legalább ötmillió forintba kerülne. 
A félkarú próbababától kezdve a „lepukkant" számítógépen át minden megtalálható az ideiglenes raktárnak kinevezett iskolában. A börze több hete tart, de először csak az önkormányzati fenntartású iskolák megbízottjai válogathattak díjmentesen. Általában a harisnyaszaggató csővázas székek voltak a legkelendőbbek. De vitték a még használható padokat és szekrényeket is – tudtuk meg Kardos Kálmántól, az NGSZ igazgatójától. Szintén ingyen válogathattak az önkormányzat egyéb költségvetési intézményei is. A művelődési házak képviselői általában a Tisza Lajos szakközépiskola varrodájának próbababáira csaptak le.

– A Szegedi Tudományegyetem és azok a kívülállók, akik már fél éve jelezték, hogy szívesen vásárolnának a börzén, ha kellett liciten döntötték el, hogy kié legyen a portéka – mondta az igazgató. Hozzátette: eddig háromszázezer forint értékben árultak. A közel kétezer használati tárgy még megmaradt részét, szintén licitálással, használtcikk-kereskedőknek szeretnék értékesíteni. – Arra nincs kapacitásunk, hogy egyéneket kiszolgáljunk – jelentette ki az igazgató. Egyelőre lakossági börzét nem tervez az NGSZ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi rekordkaralábé

Szeged - Óriásdinnye és égbe meredő kukorica után egy újszegedi gazdasszony lepett meg bennünket a… Tovább olvasom