Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Kicsiny zsákmány jutott a szegedi postarablónak

Szeged - Minimális összeget sikerült csak magával vinnie annak az ismeretlen férfinak, aki szerdán délután zárás előtt rabolta ki a Csongrádi sugárúti, 12-es postahivatalt. A bűnöző fegyvernek látszó tárggyal kényszerítette az alkalmazottat a bevétel átadására.
Információink szerint a Csongrádi sugárút és a Rókusi körút sarkán lévő 12-es postahivatalt rabolta ki szerdán délután egy ismeretlen férfi. Mint már megírtuk, az elkövető zárás előtt érkezett a postára. Az alkalmazottat egy fegyvernek látszó tárggyal kényszerítette a bevétel átadására, ezért a postáskisasszony minden ellenkezés nélkül átadta a rablónak a pénzt, aki sietősen távozott a helyszínről.

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője közölte: a posta és a rendőrség megállapodást kötött egymással, miszerint a nyomozás érdekében csak a rendőrök nyilatkozhatnak.

– A Szegedi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt indított nyomozást – nyilatkozta Tuczakov Szilvána. A rendőrségi szóvivő hozzátette: a nyomozás érdekében nem adhat bővebb felvilágosítást, csak annyit, hogy kollégái nagy erőkkel keresik az elkövetőt.

Információink szerint a postarabló minimális összeget vitt el a hivatalból. A helyiségben biztonsági kamera van, így az elkövetőről felvételek is készültek. A rablás idején nem volt biztonsági őr a hivatalban, így az elkövető minden akadály nélkül végre tudta hajtani tettét. Az elkövetés módja és a rablás időzítése arra enged következtetni, hogy a tettes teljesen amatőr.
A postásokat rendszeresen oktatják, hogy az élet fontosabb, mint a pénz. Ha támadás éri őket, akkor ellenkezés nélkül át kell adniuk a náluk lévő összeget. Így a postai alkalmazott – a rablás idején – teljesen szabályszerűen járt el, amikor kiadta az aznapi sovány bevételt.

Szegeden legutóbb a kilencvenes évek elején követtek el postarablást a József Attila sugárúton, az azóta már megszűnt hatos hivatalban. A Magyar Posta szóvivője elmondta, egyre csökken a hivatalok, pénzszállítók és kézbesítők ellen elkövetett rablások száma. Tomecskó Tamás szerint ennek oka, hogy a rendőrséggel jó kapcsolatot alakított ki a Magyar Posta.

Olvasóink írták

  • 1. IrcsiPircsi 2008. január 12. 15:19
    „És nekünk postai dolgozóknak netto 60 ezer forintért mindezt és mellette a sok mást tűrni kell....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi küldöttség romániai balesete

Egy hivatalos útról, Sepsiszentgyörgyről hazafelé tartó héttagú szegedi küldöttség is szenvedője… Tovább olvasom