Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Kicsit esett, nagyon csúszott

Tegnap délután ismét igaza lett a meteorológiának: esni kezdett a hó. Súlyosabb balesetet szerencsére nem okozott, ám fehér karácsonyban nemigen reménykedhetünk.
Vízben számolva mindössze 1,2 milliméter az a néhány centis hómennyiség, amely tegnap este hat óráig Szeged környékén lehullott, s amihez mindössze további egy centiméter jósolt a nap végéig Szudár Béla, a szegedi meteorológiai állomás ügyeletese. A távolabbi kilátásokról azt mondta el a szakember, hogy ma és holnap is „kemény" pluszok lesznek nap közben, így ez a kis hó is hamar elolvad. Azzal kell gazdálkodnunk, ami a kertek alján, a házak északi oldalán megmarad, vagyis csupán nyomokban lehet fehér a karácsony, mert csapadék-utánpótlás nem várható.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. a havazás kezdetekor, tegnap délután 4 órakor elkezdte a síkosságmentesítési munkálatokat. Három LIAZ szóróval és három kisgéppel. Ugyanezt tette, csak saját kezűleg a Pápai utca és a Csap utca sarkán található kisbolt gazdája, ő kézzel szórta a sót a járdára. A leghatékonyabb síkosságmentesítő azonban az ünnepi bevásárlótömeg volt, az autóáradat mindenütt gyorsan vízzé préselte a kevéske havat.

A rendőrség sajtóügyeletese egy „téli" balesetről tudott beszámolni: Mórahalom és Röszke között egy terpentint szállító teherautó felborult – az első információk szerint túl gyorsan hajtott –, a helyszínelés idején teljes volt az útzár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzzavarban nem segít a múzeum

Óriási közönséget vonzott a Munkácsy- és – megyénkben – a Chagall-kiállítás, ám közben a… Tovább olvasom