Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kidobók verték össze a Retro VIP-kártyását?

Szeged - Egy szegedi férfit vertek meg január elején a Retro Klubnál. Az üzletvezető azt állítja, úgy tudja, hogy két vendég akaszkodott össze, a törzsvendég sértett szerint a biztonságiak támadtak rá. A rendőrség súlyos testi sértés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz az ügyben.
Alaposan megvertek egy férfit még január elején a szegedi Retro Klubban. A sértett – aki nevének és fotójának közléséhez nem járult hozzá – elmondása szerint 5-6 éve járt a szórakozóhelyre, törzsvendégéként már VIP-kártyát is kapott a klubtól. Azon az estén is ott akart szórakozni, amikor a biztonságiak az ingyenes belépésre jogosító plasztiklapot kérték tőle. Miután rövid keresgélés után nem találta magánál a belépőt, azt mondta nekik: ne játszanak vele, tudják, hogy ki ő.

– Bár személyesen ismerem a kidobókat, lehet, hogy emiatt húztam ki náluk a gyufát. A verés előtt egy haverommal vitatkoztunk, de csak poénból. Nem ütöttük meg egymást, csak hangosan beszéltünk. Ezután támadtak rám a beléptetőnél a biztonságiak, de nem tudom, hogy hányan voltak – mesélte a férfi, akivel csak telefonon sikerült beszélnünk. – Semmi okuk nem volt közbelépni, nem tudom, hogy mit érthettek félre a viselkedésemen. Ezért gondolom azt, hogy inkább a VIP-kártya körüli dolog nem tetszhetett nekik. Úgy helybenhagytak, hogy mentővel kellett kórházba szállítani. Fémlemezt tettek a lábamba és a fejembe. Nem tudom, hogy megyek-e még valaha erre a szórakozóhelyre. Az ügy lezárását a rendőrségre és a bíróságra bízom.

A Retro bejárata előtt történt a súlyos incidens. Fotó: Karnok Csaba
A Retro bejárata előtt történt a súlyos incidens.
Fotó: Karnok Csaba

– Úgy tudom, hogy a verekedés két vendég között zajlott le. Én a klub hátsó részén voltam, és csak akkor értem oda, amikor már betették a férfit a mentőautóba. Persze hallottam arról is, hogy esetleg a biztonságiakkal került összetűzésbe a vendégünk, aki egyébként a kidobóembereinkkel, a tulajdonossal és velem is jó viszonyban van – mondta lapunknak az üggyel kapcsolatban Erdélyi Anikó. A szórakozóhely üzletvezetője szerint majdnem kizárt, hogy egy VIP-kártya miatt történt volna az incidens.

Súlyos testi sértés

Szenti Szabolcs szóvivő elmondta: a Szegedi Rendőrkapitányság az ügyben súlyos testi sértés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást.

– A biztonsági őrök arcról ismerik a törzsvendégeket, a VIP-kártyások 80 százaléka ezért nem is hozza magával a bulira.

Az üzletvezető azt is elmondta, hogy az esettel kapcsolatban nem indítottak vizsgálatot, az azon az estén dolgozó kidobók közül senkit nem vontak felelősségre. Mi történik, ha kiderül, hogy mégis egy biztonsági őr verte meg a vendégüket? – Ilyen még nem fordult elő a klub történetében, de a tulajdonos – aki jelenleg külföldön tartózkodik – biztosan megtenné a szükséges lépéseket. Ez nem az én hatáskörömbe tartozik – válaszolt az üzletvezető.

Olvasóink írták

138 hozzászólás
 • 138. T.Arpad 2010. február 01. 14:24
  „Sziasztok.

  Akiről ez a cikk szól,barátom. De úgy látom, megint csak 1 cikk , miért (ugassatok) nagy pofával egymásnak.
  Melyikőtök kérdi meg , hogy hogy van a srác,ami most a legfontosabb,és nem tépitek azt a kötelet , amit már évek hosszú sora óta megszokhattatok volna. A sárdobálás megy,de ezen változtatni ezen a fórumon kívűl nem fogtok tudni. Nagyon sok idő kell,hogy a "balkánizálodásunkból" kikecmeregjünk.

  Remélem a hatóság most "körültekintőbb" lesz , mint hasonló más ügyekben általában szokott.”
 • 137. őrgróf 2010. február 01. 11:31
  „Sárközi, és a tiszta magyar vér? hhhhmmmmmmm érdekes. Egyébként az alábbiak miatt még a mindenkit fikázó flexinek is megbocsátok.

  Megkezdődött végre a kampány, ami valószínű minden idők legmocskolódóbb, legszemélyeskedőbb, legsárdobálóbb kampánya lesz. Ez már most is látszik itt is, hisz a hozzászólások többsége nem a konkrét témáról, hanem egymás "cseszegetéséről" szól. Ezért én el is hallgatok minden fórumon, hisz tudjuk: " fegyverek közt hallgatnak a múzsák"...
  Azért még ajánlanám Mindenki figyelmébe Szent Pál apostol szavait: " ha szeretet nincs bennem, semmi vagyok!"
  Én pedig Valaki vagyok... Ég Veletek!”
 • 136. flexsnake 2010. január 31. 19:01
  „134. fenyegessen téged az Apeh csibém, én csak közlöm az álláspontomat, hogy te azt minek akarod felfogni az egyéni pszichiátriai problémád. Ha szereted akkor oda kell járni, én meg nem járok oda, ilyen egyszerű. Ettől teljesen független hogy milyen panaszok érkeznek be a helyről.”
 • 135. sarah24 2010. január 31. 17:57
  „melletted vagyok pgaby.:)”
 • 134. pgaby 2010. január 31. 17:10
  „133.Most már értem, amikor riportot készítettek veled,miért nem voltál hajlandó az arcodat adni a cikkhez.Megértem, most is engem fenyegettél meg, hogy csak pépeset eszek.Csak sunyogsz az álneved alatt.az arcod sem mered felvállalni, az ám a bátorság! Célközönséget illetően is nagyot tévedsz, bár a te szintedet soha nem szeretném elérni az biztos.”
 • 133. flexsnake 2010. január 31. 14:07
  „131. ha én valakinek a neki járó ,,tiszteletet" adom egy ideig csak pépeset eszik. Mesélhetnék milyen kis apróságok történtek a retróban de az sem ide való történet. Szó szerint bármit be lehet vinni és ott eladni. Remélem ezt majd elolvassa az illetékes elvtárs és jobban körülnéz hogy ez ne így legyen. Az egész hely alacsony színvonalú, meg is látszik hogy ki a célközönség :D”
 • 132. flexsnake 2010. január 31. 14:03
  „130. nem ez a hely ahol kifejtem. Ismerem őket, legyen ennyi elég. Szerintem még mindig gyorsabb vagyok mint némelyikőtök ;)”
 • 131. pgaby 2010. január 31. 11:53
  „129.Több tiszteletet kérek, milyen jogon szólsz te be nekem idézem:"körbe akarod nyalni"? Én csak a saját tapasztalataimat írtam le és tartom is magam ehhez.Nekem pozítív élményeim vannak a hellyel kapcsolatban,valószínűleg mert alapból mindenkinek megadom a neki járó tiszteletet, ki hol és milyen beosztásban dolgozzon.És érdekes: velem is tisztelettel bánnak, nem undokoskodnak.Azt látom, hogy rég jártál már a Retróban, mert az utóbbi hónapokban kb.megduplázódott az alapterület, lett még egy illemhely ami nagyon könnyen megközelíthető és tényleg sokkal szebb is mint a régi.A beléptetéssel kapcsolatban nem nagyon tudok mit mondani, mivel lány vagyok eddig soha nem motoztak itt sem meg sehol sem.És egy jó tanács valami ennyire nem tetszik menj máshova, sok hely közül tudsz választani a városban.Ez egyébként jó magyar szokás, nem tudunk semmi biztosat, csak az egyik oldalt hallgatjuk meg és mégis meg van az ítélet.
  129.Tőled meg egyszer már nagyon szeretnék egy pozítív véleményt.
  Sarah24 köszönöm a segítségedet!”
 • 130. sarah24 2010. január 31. 11:22
  „es ha a hellyel nem vagy megelegedve akkor mi koze ennek a kidobokhoz.ha beszologoatnak annak oka van draga.es ez nem korbenyalas.ha valakinek kissebsegi komplexusa van akkor ne a pofaja legyen nagy hanem menjen el edzeni.”
 • 129. flexsnake 2010. január 31. 07:56
  „124. ha már mindenáron körbe akarod nyalni őket, említsd meg hogy már a bejáratnál beszólogatnak néha embereknek. Néha nagyobbaknak. Az árakkal el vannak szállva, gyakorlatilag egy kisebb méretű ágyú is frankon bevihető mert a biztonság nulla. A wc megközelíthetetlen helyen van. a hely zsúfolt, levegőtlen. Lehetne sorolni még a negatívumokat. Csak azért nem került még rá lakat mert szépen letejel az illetékes elvtársnak.”
 • 128. sarah24 2010. január 31. 01:16
  „nem is tudom hogyan nevezzelek uborka.milyen ember vagy te?tudod mielott mocskolod a kidobokat,meg szidalmazod Sarkozit eloszor gondolkodj el azon hogy te miyen ember lehetsz.Sarkozi cigany? ha ismerned akkor tudnad hogy a legtisztabb magyar ver folyik az ereiben es ha merned vallalni magad es oda allnal ele es nem holmi forumokon szidalmaznad akkor csak annyit tenne hogy lenezne teged mert egy szanalmas szarhazi beszari alak vagy.mit kepzelsz te hogy olyan emberekrol beszel,vadaskodsz akik nap mint nap oda allnak es megvedik a szorakozokat.egy nagy nulla vagy.csinald utannuk:allj a pofonok ele,vedd ki a szurasokat amiket kapnak es utana magyarazz.”
 • 127. Cartellek 2010. január 30. 20:33
  „Kedves uborka,már a nevedben benne van,hogy ki vagy:EGY UBORKA!
  Tehát már holnap vissza adhatod a habizti igazolványodat.Valószínű,hogy egy telephelyen vagy egy boltban ácsorogsz és ..... a bokádat mikor egy roma megközelít téged,ezért emlegeted az írásodban olyan sokat azt a szót,hogy cigány.
  Hatalmas képzetségeddel valamelyik szórakozóhelyen mutasd meg,a tudásod!De gondolom ahoz már bátorság is kell,nem úgy mint a beírásodhoz.
  A Sárközi nevezetű emberre,tán azért haragszol ennyire,mert felsöpörte veled az utcát????”
 • 126. CID 2010. január 30. 15:36
  „"mert sajnos az **ám!!!!!!" Hát, no szar lehet ha valaki ezt írja :(”
 • 125. Linny 2010. január 30. 15:08
  „Kedves pgaby!Én elégé jól ismerem ott az egyik kidobott és had ne meséljek róla.....Tehát el tom képzelni h mi történhetett ott...és az elő életét is nagyon jól ismerem mert sajnos az **ám!!!!!!”
 • 124. pgaby 2010. január 30. 11:54
  „sziasztok!Fura gondolatokkal olvastam végi a hozzászólásokat.Először is tulajdonképpen senki nem tud semmit pontosan mégis ítélkezünk.Én 1-2 éve járok a Retróba , pozítív élményeim vannak.Említette valaki a ruhatárosokat és a pultosokat is milyen undokul viselkednek. Szerintem ha emberszámba vennétek őket is nagyon más a helyzet. Ha odamegyek valahova az az alap hogy köszönök és megköszönöm a munkájukat.Velem nagyon aranyosak mert megadom a nekik járó tiszteletet A pultnál is ugyanez a helyzet.Mielőtt még valakiben felmerülne nem vagyok senkinek senkije ott egy egyszerű lány vagyok aki a barátnőivel lejár ide szórakozni.Én azért megvárnám a vizsgálat eredményét és talán azután kezdenék el ítélkezni.Nekem nincs Vip kártyám mégis ha belépek hangosan köszönnek és a pecsét adása után mindig " jó szórakozást" kívánnak.Én remélem megszólal a másik oldal is, és azután lehet tovább gondolkodni.”
 • 123. mag 2010. január 30. 05:45
  „m
  MÁRKUST AKAROK .HÁTULROLLLL”
 • 122. Linny 2010. január 29. 22:42
  „SZEGÉNY!!!!Undorító az ilyen ember....aki úgy érzi magát nagy valakinek h megver ártatlan embereket!!!!SZÉGYEN!!!Remélem elnyerik méltó büntetésüket!!!!!!Elekes Tomival???ugyan az a vér!!!!!NAGYON SAJNÁLOM AZ ÁLDOZATOT ....DE AZ IS HOGY ILYEN **** ÁLDOTT MEG A SORS!!!!!!!”
 • 121. nagy567 2010. január 29. 22:39
  „be kell záratni az ilyen helyeket és kész vagy nem kell el menni az ilyen helyekre!!”
 • 120. flexsnake 2010. január 29. 19:23
  „118. miért? okkal elkalapálnak? Úgy tudom hogy nem hatósági személyek, vagyis még csak nem is keménykedhetnek. Igen ha balhéznak a porta előtt, hívhatnak rendőrt, ennyit tehetnek, kivezethetik a bent tartózkodó hőbörgőt, de nem bántalmazhatják. Egyenlőre az is kérdéses ki volt a támadó. Hogy jó fejek.... nem tudom hogy számít-e valamit a fej ha nincs hozzá engedelmes test is :)”
 • 119. flexsnake 2010. január 29. 19:21
  „Mindenki mondja a magáért. Egy hozzászóló volt aki feltette a kérdést: ha a retró előtt püfölték, hogy lehet hogy a kidobók nem tudnak róla és nem is hívtak rendőrt? Hát igen...hogy lehet?”
138 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moderálni nem öröm, de muszáj

Ki a fórumok leggyűlöltebb tagja? Hát persze: a moderátor. Ő a szabad gondolkodás, a párbeszéd, hovatovább a sajtószabadság legnagyobb ellensége. Legalábbis sokan ezt gondolják róla. Tovább olvasom