Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Kiegészül a kék könyv

Várhatóan január második felében teszi közzé az oktatási tárca a felvételi tájékoztató, az úgynevezett kék könyv hivatalos kiegészítését, amelyben a diákok az év elején kiadott szakindítási engedélyek alapján néhány felsőoktatási intézményben mintegy 20-25 új jelentkezési lehetőséget találhatnak.
Várhatóan január második felében teszi közzé az oktatási tárca a felvételi tájékoztató, az úgynevezett kék könyv hivatalos kiegészítését, amelyben a diákok az év elején kiadott szakindítási engedélyek alapján néhány felsőoktatási intézményben mintegy 20-25 új jelentkezési lehetőséget találhatnak. (A jelentkezési határidő: február 15.) Mesterszakokat ugyanakkor várhatóan még nem hirdetnek meg a kiegészítésben, amely az idén is az interneten és a napilapokban jelenik meg.

A kiegészítésben az újabb szakokon, jelentkezési lehetőségeken kívül a felsőoktatási intézmények által kért pontosítások és az új felsőoktatási törvény szerinti, elsősorban a hallgatói jogviszonnyal kapcsolatos változások is szerepelnek majd.

Folytatódik a nyílt napok rendezvénysorozat. A Szegedi Tudományegyetemen január 12-én a gazdaságtudományi, 15-én a gyógyszerésztudományi kar, 20-án a mezőgazdasági főiskolai kar; február 6-án az orvostudományi kar, 4-én a bölcsészettudományi kar és az egészségtudományi főiskolai kar tart tájékoztatót a jelentkezőknek, az érdeklődőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka ma Gyurcsánnyal tárgyal

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyal ma Botka László polgármester három, Szeged és a… Tovább olvasom