Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Kiégett a Madách utcai iskola tornaterme Szegeden - a tűzoltók megfékezték a tüzet, mutatjuk a képeket

Szegeden a Madách utcai iskola tornaterme kiégett, a tűzoltóknak sikerült időben megfékezni a tüzet, így megmentve a környék többi épületét.
Szombat hajnalban tűz ütött ki a szegedi Madách Imre Általános Iskola különálló, téglaépítésű tornatermében. 
– Hajnali fél ötkor járókelők jelentették be a 112-es segélyhívón, hogy füstöt, tüzet látnak a belvárosban – mondta el Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.  A Madách utcai iskolához több mint 30 tűzoltó érkezett Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Kistelekről, Makóról és Ruzsáról.

A katasztrófavédelem munkatársai nyolc sugárral kezdték meg a hatszáz négyzetméteres épület oltását, amely kiérkezésükkor már teljes terjedelmében lángolt. A tornaterem faborítású, így sok gyúlékony anyag volt benne. A közvetlenül az iskolaépület mellett álló tornaterem tetőszerkezetének nagy része beszakadt. 

Nehezítette az oltást, hogy az iskola a sűrű beépítésű belvárosban található, és az udvarra sem tudtak beállni a tűzoltóautók. A gyors és hatékony beavatkozásnak köszönhetően az iskolát és a többi szomszédos épületet is sikerült megóvni a tűztől. A környező házak lakóit az oltás idejére – biztonsági okokból – az utcára kísérték.
Vasárnap délután kérdésünkre Molnár Krisztina megerősítette, a helyszíni szemle lezajlott, a statikai vizsgálat azonban még folyik. Ennek eredménye alapján lehet majd tudni, mekkora a kár, és eldönteni, mi lesz a kiégett épület sorsa. Egyelőre a tűz okát sem tudni.

Információink szerint a tűz okozta kár a tanítást nem befolyásolja, hétfőn minden órát megtartanak. Reggel háromnegyed 8-kor pedig iskolagyűlést tartanak, ahol ismertetik a tűzesetet követő rendelkezéseket.

Korábban írtuk:


Ma reggel fél ötkor lakossági bejelentés érkezett a Katasztrófavédelemhez, miszerint kigyulladt a szegedi Madách utcai iskola tornaterme. A tornaterem 600 négyzetmétere lángokban állt, a tűzoltók Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Makóról és Ruzsáról érkeztek. - mesélte lapunknak Molnár Krisztina, a Csongrád megyei Katasztrófavédelem szóvivője.
 
Kiégett a Madách utcai iskola tornaterme Szegeden. Fotó: Frank Yvette (Galéria)


A tüzet így 30 tűzoltó 8 vízsugárral oltotta, és a gyors közbelépésnek köszönhetően a  tűz nem terjedt át az iskola főépületére, valamint a szomszédos lakóépületekre sem. Az oltás idejére a lakókat biztonsági okokból kivezették az utcára.

A tűz oka egyenlőre ismeretlen, még vizsgálják. Statikus segítségét veszik igénybe, hogy megállapítsák az épület szerkezetében mennyi kár esett, valamint az igazgató kérte, hogy hétfőn megindulhasson az oktatás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árnyékba bújva varázsolnak

Színes raktárhelyiségbe érkezünk a szegedi Mókás Bocsok Bábcsoport próbájára, a Szent-Györgyi Albert Agórába. Tovább olvasom