Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Kiesett a szegedi Konyhafőnök-jelölt

Kiesett a szegedi Konyhafőnök-jelölt
Ragány Zoltán egy séfmásolós feladattal esett ki szerdán a versenyből.
Bár múlt héten Rácz Jenő bizalmat szavazott neki és beválogatta csapatába, a Michelin-csillagos séf és két zsűri társa három nap után búcsút vett szegedi versenyzőjétől a Konyhafőnök című műsorban. Ragány Zoltán egy séfmásolós feladattal esett ki szerdán a versenyből, miután egy elemet nem tudott elkészíteni.

A feladat az volt, hogy egy Rácz Jenő-ételt kellett megfőzni, miután a séf megmutatta annak minden lépését. A szegedi versenyző azonban az idő rövidsége miatt úgy döntött, a szent Jakab kagylós pürét nem tölti batyus tésztába, hanem habzsákból nyomja a tányérra. Lazacát sem tudta kellő ideig pihentetni, emiatt a kelleténél vastagabb szeletet tudott csak vágni belőle a tálaláshoz. Bár ételének ízével nem volt gondja a zsűrinek, mivel nem másolt tökéletesen, őt ejtették ki a mezőnyből.
Fotó: RTL KLUB/Tulok András, Tuba Máté
Fotó: RTL KLUB/Tulok András, Tuba Máté
- Kicsit csalódott és szomorú vagyok, mert szerettem volna bejutni a középdöntőbe – mondta Ragány Zoltán. A szegedi ügyvéd ettől függetlenül úgy fogalmazott, nem bánta meg, hogy menyasszonya unszolására megmérettette magát ebben a műsorban. – Sokat lehetett tanulni, a hibáim pedig mindig tudtak motiválni. A legbüszkébb talán arra vagyok, hogy egy tollas vadkacsát szépen fel tudtam dolgozni. Azokat az ételeket pedig, amiket a verseny alatt megtanultam elkészíteni, biztos vagyok benne, hogy itthon is ki fogom próbálni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve finomították a léghajtányt: szegedi mérnökhallgatók is indulnak a hétvégi, egri pneumobilversenyen

Egy éve finomították a léghajtányt: szegedi mérnökhallgatók is indulnak a hétvégi, egri pneumobilversenyen
Ma reggel indult el Egerbe a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának csapata a sűrített levegővel… Tovább olvasom