Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kifinomult szegedi lakásmaffia-módszerek

Letartóztatták a szegedi Dóm Ingatlanközvetítő Kft. tulajdonos-ügyvezetőit. N. Piroska és M. Zoltán ellen eddig tizenketten tettek feljelentést.
Segesvári Csaba , az egyik károsult a Dóm Ingatlanközvetítő Kft. megszűnt irodája előtt Fotó: Frank Yvette
„Remélem, tudod, hogy mit mondasz a rendőrségen!" – mondta egy férfihang telefonon Segesvári Csabának. „Ha te tudod, hogy én a rendőrségre megyek, akkor azt is tudod, hogy mit fogok mondani" – válaszolta Segesvári az ismeretlennek. A beszélgetés ezzel megszakadt.

Segesvári Csaba egyike a szegedi Dóm Ingatlanközvetítő Kft. tucatnyi áldozatának. A férfi a feleségével együtt még tavaly nyáron kereste fel az ingatlanközvetítőt. Elmondták, szeretnék eladni társasházi lakásukat. Mindenben megállapodtak, megkötötték az adásvételi szerződést, a lakást a Dóm Kft. vásárolta meg. A megállapodásban rögzítették, hogy a húszmillió forintnál valamivel kevesebb vételárat a cég három részletben fizeti ki. Segesváriék hozzájárultak, hogy a vevő a földhivatalnál azonnal bejegyezhesse a tulajdonosváltást.

– Csúsztak az első, majd a második részlettel is. Közben megtudtam, hogy a lakásra a Dóm Kft. 7 millió 500 ezer forint hitelt vett fel. A svájci frank alapú hitelt folyósító bank jelzálogot jegyeztetett be az ingatlanra – folytatta történetüket Segesvári. A férfi és felesége két hónapig türelmesen várt, majd ismét felkeresték az ingatlanközvetítő egyik tulajdonosát, dr. N. Piroskát. A jogi végzettségű nő előbb hitegette őket, majd ügyvéd, később közjegyző előtt arról állapodott meg az eladókkal, hogy Segesvári Csabáék adásvételi szerződéssel visszakapják, pontosabban visszavásárolják (volt) lakásukat, a kölcsönt az ingatlanközvetítő az év végéig visszafizeti, egyúttal a jelzálogot törölteti. A hitelt azonban N. Piroska nem fizette vissza, a jelzálog miatt a visszavásárlás után az „új" tulajdonosváltást nem is jegyezték be.

Segesvári januárban feljelentést tett az ügyészségen. Ügyük átkerült a Szegedi Rendőrkapitányságra. A fenti párbeszéd akkor hangzott el, amikor Segesvári Csaba a rendőrségre indult.

A férfi és családja abban reménykedik, hogy a bank méltányosan jár el, nem árverezteti el lakásukat, és nem rajtuk hajtja be N. Piroska tartozását.

– A Dóm Ingatlanközvetítő Kft. és a tulajdonos-ügyvezetők, N. Piroska és élettársa, M. Zoltán ellen tegnapig tizenketten tettek feljelentést. Adataink szerint több tízmillió forinttal csapták be ügyfeleiket. Nyolcrendbeli csalással gyanúsítjuk őket, folyik a nyomozás – nyilatkozta lapunknak Horváth Kálmán, a Szegedi Rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztályának vezetője.

N. Piroskát és M. Zoltánt a rendőrség őrizetbe vette, a bíróság mindkettőjüket letartóztatta. Egyikük sem tett vallomást.

Horváth Kálmán a nyomozás érdekében visszafogottan beszélt arról, hogy kik és miért jelentették fel az irodát és tulajdonosaikat. Annyit azért elmondott, hogy az egyes ügyekben sok a hasonlóság. Voltak, akik jó befektetés, évi harmincszázalékos kamat reményében otthagyták a vételár nagy részét, ám később sem a szerződésben vállalt teljes hozamot, sem befektetett pénzüket nem kapták meg. Akadtak, akik apró eltéréssel ugyanúgy jártak, mint Segesváriék.

Az alosztályvezető arra a kérdésre, hogy N. Piroska és M. Zoltán a már „ismert" lakásmaffia-módszert használva verte-e át az embereket, azt válaszolta: csak részben, ugyanis ők az eddigi adatok szerint sokkal kifinomultabb eszközökkel csapták be a sértetteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai Ildikó: Még nem vagyunk a végén

Sokan várták tegnap délután Szegeden Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét, aki az első… Tovább olvasom