Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Kihívó nélkül Üllésen

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Üllésen.
Egyelőre úgy tűnik: ebben az esztendőben nem akad kihívója az Üllést 1974 óta irányító polgármesternek. Nyáriné Tajti Anna függetlenként indul a polgármesteri címért. Eddig még egyik párt sem kereste meg azzal, hogy támogatná.

– Annak vagyok a híve, hogy elsősorban a település lakosságát kell szolgálni. Olyan támogatást viszont elfogadnék, ami előreviszi a települést.

Eddig már többször, többen próbálkoztak azzal, hogy elnyerjék a posztot, ám ez eddig senkinek sem sikerült. – Amikor többen indultunk az önkormányzati választáson, akkor is lényegesen nagyobb aránnyal győztem – összegezte Nyáriné Tajti Anna. – Gondolom, ez tükrözte a falu lakosságának elégedettségét a munkámat illetően. Természetesen van, aki mást szeretne a falu vezetőjeként látni, de ha az eredményeket nézik az emberek, mérleget tudnak vonni.

Az elmúlt négy esztendőre visszatekintve megjegyezte: szerette volna, ha a szennyvízcsatornázás ügyében konkrétabb lépések születnek. Idén négy település társulást hozott létre, közös pályázatot ad be Bordány, Forráskút, Zsombó és Üllés. A csatornázás megvalósításának ugyanis társulásos formában nagyobb esélye van. A kampánnyal óvatosan bánik, úgy véli: irreális ígéreteket sosem szabad tenni. A lehetőségek korlátozottak, így a kampány idején is a realitások talaján kell maradni, mert azt lehet teljesíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar verte jelzőlámpák

Napokig torlódtak az autók a nagykörúton, a szombati nagy viharban ugyanis több csomópontot… Tovább olvasom