Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Kikeltek Bobó és Barbi fiókái

Szeged - Két fiókát vett észre a gondozójuk a medencében, ahol a szüleik, Bobó és Barbi, a Szegedi Vadaspark tompaorrú krokodilpárja hevesen védelmezi őket.
A krokodilokra ugyanis – szemben minden más hüllővel – jellemző az utódok gondozása. A páncélos pár gyakorlott szülő, 2012 óta élnek együtt a vadasparkban, és már ötödik alkalommal örülhettünk kis krokodilok kikelésének. Az ideiek mellett a tavalyi három, már nem annyira kicsi krokodilfiókát is megtekinthetik a látogatók üvegablakon keresztül.
 A fenti képen Bobó, a gondos apa.
Bobó, a gondos apa.Fotó: Szegedi Vadaspark/Endrédi Lajos
 Egy hét elteltével kezdik el etetni a kis krokodilokat rovarokkal, 1-2 hónap után kapnak apró halakat. A kifejlett tompaorrú krokodilok a természetben főleg halakkal, kisebb madarakkal és emlősökkel táplálkoznak. Kisméretű faj, bár így is elég robusztus a testfelépítése.
Bővült a szegedi krokodilcsalád. A fenti képen Bobó, a gondos apa.  FOTÓ: Szegedi Vadaspark/Endrédi Lajos
Bővült a szegedi krokodilcsalád. A fenti képen Bobó, a gondos apa.
Fotó: Szegedi Vadaspark/Endrédi Lajos
A természetben a legnagyobb veszélyt nem a bőrükért való vadászat jelenti, hanem a Bushmeat-krízisként ismert probléma, vagyis az, hogy Afrikában rengeteg vadállatot – gorillától a krokodilig – ölnek meg a húsáért. Természetesen a Szegedi Vadasparkban ilyen veszély nem fenyegeti Bobó és Barbi páncélos családját.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siket modell járt a focitáborosoknál - fotók

Siket modell járt a focitáborosoknál - fotók
Focitáborban tartott érzékenyítő előadást tegnap Szabadi Diána siket modell és a szintén siket modell, Weisz Fanni édesanyja. A 9 és 11 éves gyerekeknek arról beszéltek, milyen a siketek világa. Tovább olvasom