Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Kikérték Ördögh Emesét

Egybekelt a legszebb szerelmespár. Szombaton hagyományőrző esküvőt tartott Röszkén a szegedi Ördögh Emese és Bába Róbert, akiket az „Ásó, kapa, nagyharang" esküvői kiállításon meghirdetett, alpunk által is támogatott versenyen választottak meg az internetezők a legszebb párnak. A fiatalok kétszáz fős vendégsereg előtt mondták ki a boldogító igent. Kedden nászútra mennek.
A lányos háznál kérték ki a menyasszonyt. Fotó: Frank Yvette
Kevés röszkei lehetett, aki ne szerzett volna róla tudomást, hogy Ördögh Emese és Bába Róbert szombaton örök hűséget esküdött egymásnak. Az esküvő ugyanis hatalmas látványosság volt: zenés lánykikéréssel, gyalogos, zenés nászmenettel, majd ezt követően a hatalmas, szabadtéri lagzival és több száz fős vendégsereggel.

A 22 éves rendőrlányt és egy évvel idősebb párját internetes szavazók a legszebb szerelmespárnak választották meg az év elején. Az „Ásó, kapa, nagyharang" esküvői kiállításon meghirdetett versenyt fölényesen nyerték, így ők kapták meg a lehetőséget, hogy esküvőjükön lapunk fotóriportere örökítse meg a legemlékezetesebb pillanatokat. Azokból pedig akadt bőven, hiszen igazi hagyományőrző módon keltek egybe.

A nap az esküvői fotózással kezdődött délben, Szegeden. Itt rögtön adódott egy kis kalamajka: az előre eltervezettnél jóval hamarabb végeztek, így Robi több mint fél órát várt, míg családja kocsival érte jött, és hazavitte. – Ott ültem kiöltözve a Széchenyi téren, a járókelők sajnálkozó tekintettel néztek: na, szegény fiút pont a jeles napon hagyta cserben menyasszonya – mesélte nevetve.

Természetesen ilyesmiről szó sem volt, így a vőlegény pár órával később már izgatottan toporgott a röszkei templom előtt családjával és rokonságával: indultak lánykikérőbe. – Ő sem emlékszik már arra, mikor ment Emeséhez utoljára gyalogosan! – viccelődött valaki a menetben.

Nászút Görögországban

Emese és Róbert a legszebb szerelmespárként 80 ezer forintos utazási utalványt is nyert, melyet nászútjukhoz használtak fel. Kedden indulnak Görögországba, ahol mézesheteiket töltik.

Azért az a hatszáz méter – előzőleg pontosan lemérték – ettől függetlenül sem okozhatott gondot. Robi zenekarról is gondoskodott erre az alkalomra, akik a lányos utca elején már bele is kezdtek a „Lakodalom van a mi utcánkban" kezdetű örökzöldbe.

Emesééknél vőfély fogadta a menetet, aki a rövid menetrend ismertetése után le is vezényelte a ceremóniát, melynek során Robi elkérte a szülőktől lányukat. Odaadták. De amikor elérkezett a perc, hogy Emese elhagyja a szülői házat, minden családtag elpityeredett.

A templom előtt kisebb tömeg várta a zeneszóval érkező esküvői menetet: azok a vendégek, akik csak a szertartáson vettek részt. A ceremónia után a szokásoktól eltérően nem a vendégek dobálták rizzsel a párt, hanem ők szórtak apró cukrokat a tömegbe. Nem maradt el a csokorhajítás sem. A szerencsés fiatal lányt nem hiába „tréningezte" előtte a párja, hogy ügyes legyen. A gratulációk után az ifjú házasok felvirágozott rendőrautóba ültek. – Természetes, hogy ez a menyasszonyi kocsi, hiszen rendőr vagyok – mosolygott Emese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmentés nyolc perc alatt

Bár az egyetemisták már visszajöttek Szegedre, egyelőre kevesen jelentkeznek a véradó állomáson.… Tovább olvasom