Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Kikészült a nagyfai elítélt

Nagyfa - Rájár a rúd a 42 éves Ancsin Jánosra, akit azért engedtek ki a Nagyfai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből, hogy felajánlhassa veséjét Alport-szindrómában szenvedő fiának. A férfit a vizsgálatok közepette felesége elhagyta, másfél hete pedig balesetet szenvedett.
Fájdalomcsillapítókon és nyugtatókon él a 42 éves Ancsin János. A gerendási férfi – ahogy azt korábban megírtuk – 30 hónapos börtönbüntetését töltötte a Nagyfai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben ittas állapotban okozott halálos közúti balesetért. Március végén szabadságvesztésének felfüggesztését kérte: Alport-szindrómában szenvedő fiának akarja felajánlani egyik veséjét, így mentve meg őt a haláltól. Bár az eddig elvégzett vizsgálatok alapján tökéletesen megfelel donornak, a férfi mégsem tud felhőtlenül boldog lenni.

– Tizennyolc év házasság után elhagyott a feleségem, másfél hete pedig baleseteztem az autómmal. A rendőrök három szondát is megfújattak velem, majd vért vettek tőlem. A vizsgálat kimutatott alkoholt benne, pedig józanul ültem a volán mögé, alkoholt előző este fogyasztottam. Szerencsére ez nincs hatással a felfüggesztett büntetésemre, a hátralevő egy hónapban nyugodtan befejezhetik a donorság megállapításához szükséges két vizsgálatot – mondta szomorúan a férfi. Ancsin János Csorvásnál hajtott bele autójával az árokba, miután kitört a jármű tengelye. A zúzódásai miatt fájdalomcsillapítót kell szednie, a nyugtatókat pedig felesége miatt tömi magába.

– Összeszólalkoztunk, majd közölte, hogy már nem szeret. Azóta állandóan sírógörcs fojtogat, mindent megtennék, hogy a három gyermekünkkel együtt visszakapjam őt – mondta elcsukló hangon Ancsin János, aki az egyik kereskedelmi televízió műsorában sem szégyellte könnyeit, és a kamarák előtt rimánkodott feleségének, hogy bocsásson meg neki, bármit is tett. A férfi továbbra is állítja, hogy ártatlanul van börtönben, de perújra-felvételi kérelmével eddig nem foglalkoztak.

– A „szabadságom" ideje alatt is keresem a jogorvoslatot, már igazságügyi szakértőkhöz is fordultam az ügyemben. Egy emberi sérülések mechanikájával foglalkozó szakember azt állapította meg a rendőrségi iratok alapján, hogy nem én vezettem az autót azon a tragikus napon. Mégsem akarják újra elővenni az ügyemet – mondta csüggedten. Ancsin János csak annak tud örülni, hogy Richárd fia állapota nem romlott az elmúlt hónapban.

Olvasóink írták

 • 2. klj_54 2009. május 25. 18:58
  „1. hozzászólás dodó 2009.05.25. 16:37

  NE ítélj, hogy ne ítéltess!
  A szonda bizony nem adekvát módszer, erre a vérvétel való.”
 • 1. dodó 2009. május 25. 16:37
  „"...A vizsgálat kimutatott alkoholt benne, pedig józanul ültem a volán mögé, alkoholt előző este fogyasztottam...."
  Szegény ember! A szonda a bűnös! A piásan okozott halálos balesetért se felelős! Meg egyébként is, egy vétlen ember haláláért 30 hónapot adni, és azt sem börtönben? És még a jogosítványát se vonták be, vagy csak megfeledkezett róla?
  Van-e még valaki, aki azt mondja, hogy ezek a rettentő középkori ítéletek nem az ártatlanokat sújtják???
  Nehogy kiderüljön, a származása miatt üldözik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb pályázók között van a megye

Szeged - Csongrád megye kimagaslóan sok pályázatot nyújtott be az ESZA-hoz, az Európai Szociális… Tovább olvasom