Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Kilencszáz nap alatt ezer kutya lelt gazdit

Az ezredik kutya talált a hét végén a Tappancs Alapítvány jóvoltából szerető gazdára: Alex, a keverék kölyökkutyus már be is lakta új, röszkei otthonának udvarát. Korábban lapunk is szerepet vállalt az alapítvány munkája elindításában: elsőként támogattuk az állatmenhely megépítését.
Szűcs Szilveszter büszke a ház őrzőjére, Alexra. Fotó: Karnok Csaba
Alex, a keverék kölyök volt az ezredik kutya, mely a lapunk által is támogatott Tappancs Alapítvány jóvoltából talált új, szerető gazdára. Már be is lakta új, röszkei otthonának udvarát, melyet egy lóval, néhány nyúllal és tyúkokkal oszt meg.

Nem egészen két és fél éve nyílt meg Szeged kisállatmenhelye, a Tappancstanya, a hét végén azonban már az ezredik kutyát adták örökbe. A szerencsés eb Alex, a három hónapos keverék szuka volt, mely tegnap már egy röszkei nyugdíjas házaspár hatalmas udvarán boldogan rohangált a tyúkok között.

– Ezt a kutyát semmi pénzért nem adjuk vissza – fogadott mosolyogva a kapuban Szűcs Szilveszter. Bár nem ő választotta ki a több mint kétszáz Tappancs-árva közül a család új házőrzőjét, talán az ő szívébe lopta be leginkább magát a fekete, kissé még félénk állat.

Alex, az 1000. tappancsos kutyus és gazdája, Marika. Fotó: Karnok Csaba
Alex január 30-án került a menhelyre: születése után vele és testvéreivel nem tudtak mit kezdeni gazdái. Átmeneti otthonában, a dorozsmai tanyán azonban nem kellett sok időt töltenie, mert Szűcs Szilveszterné Marika meglátta, és már vitte is magával. – Olyan gyönyörűen ült és nézett rám, mintha csak kérlelne, hogy engem vigyetek magatokkal – idézte fel a nagy találkozást az asszony.

Alex a házaspár korábbi kedvencét pótolja, melyet nemrégiben megmérgeztek. A nyugdíjas állatbarátok remélik, hamarosan belőle is ugyanolyan jó házőrző válik, mint elődjéből, még akkor is, ha most még kicsit ijedős.
– Az első este elbujdokolt, de másnap már lelkesen kocogott a férjem után egész nap – mesélte Marika. – Bizony, még a lovat is mindig eljön velem megnézni, bár egyelőre még csak hangosan ugatja – tette hozzá a férj.

Alex igazi állatbirodalomba csöppent új otthonában. Az egyelőre még csak víztócsás udvaron kacsák és tyúkok szaladgálnak, odább egy ketrecben nyulak szuszognak. Utóbbiakkal még nem sikerült összebarátkoznia a kölyöknek, a tyúkokat azonban lelkesen hajkurássza. De nem bántja őket, pedig azt már jól tudja: a kapirgálós népség lába megfőzve fenséges csemege.

A házaspár úgy kényezteti új kedvencét, ahogy csak lehet. Simogatják a folyton hízelgő kölyökkutyát, és naponta háromszor kedveskednek neki finom falatokkal. A hét unoka pedig még nem is találkozott az udvar új urával – ők lesznek a kutya új játszótársai.


Nyomdaőr a Tappancstól

Lapunk is szerepet vállalt abban a sikertörténetben, mely a Tappancs elmúlt kilencszáz napjához kötődik. Elsőként támogattuk az akkor még csak tervezett állatmenhely megépítését, majd a telep megnyitása után nem sokkal örökbe fogadtunk egy gazdátlan ebet, mely azóta is nyomdánkat őrzi. Folyamatos és rendszeres támogatásban részesítjük a mai napig a lelkes állatvédőket, akik – immár az ezredik gazdára lelt kutyával is – bizonyítják: nem csupán beszélnek, tesznek is azért, hogy a jobb sorsra érdemes állatok méltó körülmények közé kerülhessenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Süllyed az Anna-kúti téglaburkolat

Az Anna-kútnál a díszburkolat, Kecskéstelepen pedig az utcák betonszőnyege süllyed a hatalmas… Tovább olvasom