Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Kilyukasztott koponyát halásztak ki a Tiszából

Emberi koponyadarabot találtak tegnap Szegeden, a Tiszában, homlokrészén egy lyukkal, amit akár lőfegyver is okozhatott, akkor pedig az áldozatot kivégezték. Az ügyben vizsgálat indult.
Egy szegedi horgász tegnap délután a Tisza belvárosi szakaszán, a Rondella előtt egy koponyadarabot emelt ki a folyóból. A férfi elmondta, fél hat körül akadt fenn a merítőhálójában a koponya, amelynek hátsó része hiányzik, homlokán egy 4-5 milliméter átmérőjű lyuk látható.

– A barátom hívta a rendőrségi ügyeletet, de mielőtt bejelentkeztek volna, megláttunk egy rendőrautót, amit leintettünk. A rendőrök az orvos szakértő megérkezéséig biztosították a helyszínt – folytatta a horgász, aki azt mondta, nem akar „szerepelni", a nevét ne is írjuk le.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense este csak megerősíteni tudta, hogy az elsődleges szakértői vélemények szerint emberi koponyadarabot találtak a vízben, egyéb részleteket nem tudott közölni. Vad Róbert elmondta, az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság vizsgálatot indított, ami tisztázhatja az áldozat korát, nemét, és valószínűleg arra is választ ad, hogy történt-e bűncselekmény.

A koponya homlokrészén, a közepén egy lyuk volt, olyasmi, amit akár egy pisztolygolyó is okozhatott. Ha ez így van, akkor feltételezhető, hogy az áldozatot kivégezték. Információink szerint az elsődleges vizsgálatok sem zárták ki, hogy az embert, akinek koponyadarabját tegnap megtalálták, hátulról fejbe lőtték, azonban ezt a sajtóreferens nem erősítette meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Szent István téri piacot

Hivatalosan is kinyitott a Szent István téri piac; hat üzlet bérelt pavilont, az őstermelők… Tovább olvasom