Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Kimaradt a 2011-es szegedi programajánlóból a SZIN - de azért lesz

Szeged - Kimaradt a 2011-es hivatalos városi programajánlóból a SZIN, pedig az augusztusi fesztivál a korábbi évek kiadványaiban szerepelt.
A füzet szerint az augusztus 20-i ünnepség után a következő említésre méltó szegedi esemény a nemzetközi kajak-kenu bajnokság augusztus 27-28-án.

A Szegedi Ifjúsági Napok honlapja szerint azonban a fesztivált augusztus 24-28 között megrendezik, sőt már tavaly elkezdték árulni a bérleteket, amelyeket 2010 december 31-ig kedvezményes áron lehetett megvásárolni. A ticketportal szerint május 31-ig 13 ezer 900 forint a bérlet, június 1-től augusztus 20-ig 15 ezer 900, a helyszínen 18 ezer 900.

A rendezvényre a korábbi években is árultak belépőket a program ismertetése előtt, ez tehát nem szokatlan. A helyzet annyiban mégis speciális, hogy 2010-ig a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. szervezte a fesztivált, az ideit és a következő ötöt azonban a Hegyalja fesztivált is rendező cégcsoportra bízta az IH előző vezetése úgy, hogy a SZIN tulajdonjoga továbbra is a Szegedi Ifjúsági Házé maradt.

A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t tavaly év vége óta vezető Dér Natália viszont ezzel kapcsolatban a delmagyar.hu-nak januárban kijelentette: a szervezés jogát „vissza kell szerezni, illetőleg a város számára kedvezően módosítani."

A SZIN arculata ugyanaz marad. Fotó: Schmidt Andrea
A SZIN arculata ugyanaz marad.
Fotó: Schmidt Andrea


Azóta csend van a fesztiválról, a hiánya pedig feltűnő a programfüzetben.

– A városi programajánlóba azért nem került a SZIN, mert bár az IH-tól többször írásban és szóban is kértünk anyagot a fesztiválról, semmit nem kaptunk – tájékoztatott Solymos László alpolgármester.

–Az IH új vezetése másként képzeli el a szerződéses feltételeket, de ezekről lehet tárgyalni. Folynak is a tárgyalások, de nem vagyok felhatalmazva, hogy elmondjam a részleteket – reagált megkeresésünkre Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál főszervezője, egyben – legalábbis részben – a SZIN szervezője is.

Annyit azért elmondott, hogy a szakmai munkában – például műszaki kivitelezés, szponzoráció – évek óta közreműködnek a SZIN szervezésben, tehát egyáltalán nem idegen terep számukra. A kreatív munkában idén is részt vesznek, az IH új vezetése is számít rájuk ebben.

– Ha egy mondatban szeretném összefoglalni, hogy mi változik az új vezetés szándéka szerint, akkor annyi lesz a különbség, hogy amikor a fesztiválról a nyilvánosság előtt beszélünk, akkor nem a mi cégünk képviselője áll a mikrofon mögött, hanem ők.

Elmondta: a fesztivál látogatói nem vesznek majd észre semmit a szerződéskötésekből, módosításokból, mert a SZIN arculata ugyanaz marad. Nem csinálnak sem rock, sem metál fesztivált, sem politikai rendezvényt belőle. Ez utóbbit azért is fontos írásban is rögzíteni, mert különben a szponzorok nem támogatnák az ifjúsági napokat.

A programfüzetbe szerinte utólag egy szórólapon bekerülhetne a fesztivál, bár – tette hozzá – ez csak az ő ötlete, de javasolni fogja az IH vezetésének.

A meghívott előadókról konkrétumot egyelőre nem mondott, de közölte: több külföldi zenekar ügynökségével tárgyalnak. A „megkerülhetetlen hazai sztárokat" meghívják, és hűek maradnak a SZIN törekvéseihez annyiban is, hogy új előadókat is bemutatnak.

Dér Natália megerősítette, hogy az IH és a Hegyalját szervező cégcsoport továbbra is együtt dolgozik, valamint hogy folynak köztük a tárgyalások, de konkrétumokba nem ment bele.

„A SZIN 2011-ben is megrendezésre kerül, már javában zajlik a fesztivál szervezése" – közölte az IH igazgatója. A programfüzettel kapcsolatban elmondta: 2010. december 20-a volt a műsorfüzet lapzártája, és nincs róla tudomása, hogy miért nem került bele a SZIN. "Írásbeli, sem szóbeli megkeresést sem kapott az IH. Az ügynek mindenféleképp utána fogunk járni." – ígérte.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. bottkabohocz 2011. február 04. 05:38
  „nem lesz szin.
  most olvastam egy honlapon.
  Hála Istennek !”
 • 57. bottkabohocz 2011. február 03. 21:01
  „ram-stein...
  haha
  értem én.”
 • 56. bottkabohocz 2011. február 03. 19:16
  „"A Jobbik "házi zenekara" vezeti a MAHASZ eladási listát"
  segitek neked
  ird be a guugliba :
  és meglátod.”
 • 55. bottkabohocz 2011. február 03. 19:14
  „nem jo infot néztél
  te is ramstein rajongo vagy ?
  :D”
 • 54. Commander-V2 2011. február 03. 15:17
  „A Kárpátia legjobb éve 2009-ben volt, ekkor a lemezük a MAHASZ eladási listán a 74. volt:
  http://www.mahasz.hu/?menu=slagerlistak&menu2=eves_osszesitett_listak&id=album_db&ev=2009

  Ilyen sz.rockat el ne hívjanak, mert a 30 szegedi rajongón kívül senki nem lesz kíváncsi a "produkcióra".

  Szebb jövőt!”
 • 53. Commander-V2 2011. február 03. 15:15
  „46: vagy éppen önkormányzati dolgozók akarják a munkahelyük védelmében azt megpróbálni megmutatni, hogy iszonyú jó szervezők és ők is meg tudják csinálni profin, de utána ha beletörik a bicskájuk nem ők szívják meg mert őket maximum kirúgják, hanem a főnökük és a Jobbik amelyik megpróbálja a legjobbat kihozni.”
 • 52. bottkabohocz 2011. február 03. 12:34
  „a mahasz lemezeladási listáját hetekig vezette a Kárpátia.
  bocs.”
 • 51. bottkabohocz 2011. február 03. 12:32
  „ha nem lesz szin
  akkor a szolgálati kocsit visszaadják a városnak?”
 • 50. bottkabohocz 2011. február 03. 11:54
  „hát eddig is furcsanak éreztem evelin hozzászolásait
  de ramstein fényében most már világos minden.
  :D”
 • 49. bottkabohocz 2011. február 03. 11:43
  „a régi mars téri koncertjukon ott voltam-telt házas volt-sokan kint rekedtek...
  bocs.”
 • 48. bottkabohocz 2011. február 03. 11:42
  „ramstein??
  uristen
  de szegeny a zenei izlésed evelin.”
 • 47. bottkabohocz 2011. február 03. 11:42
  „a masik:
  Petrás János hangja 1000-szer jobb mint pl nagyferoé. bocs.
  látom nem értesz a zenéhez-sem.”
 • 46. jozko 2011. február 03. 10:17
  „A gazdasági példánál maradva:

  Előfordul, hogy a gazdaság /szolgáltatás, kereskedelem.../ résztvevői a kényszer, a verseny szülte helyzetben
  "megtalálják" az egymáshoz vezető rövidebb utat...
  Kiderül, hogy a láncba addig beépült szervező-közvetítő apparátus egy része teljesen felesleges!
  Csak bonyolítják, nehezítik a dolgokat-vésősoron megdrágítanak mindent, mert a vízfejeket is el kell tartani!

  Még a végén kiderül: ezen a téren is van felesleges láncszem!
  Ámbár épp a feleslegesek igyekeznek mindent megtenni, hogy a nélkülözhetetlenségüket hangsúlyozzák!

  Semmi konkrét célzás, csak úgy magamban elmélkedtem...”
 • 45. Evelyn_26 2011. február 03. 07:31
  „Rammstein, Kraftwerk, Soft Cell bármikor jobb szórakozás, mint az énekhang nélküli, búval bsztt Kárpátia ami egy akkora erőlködés, hogy székrekedés ellen, a WCén ülve hallgatnám meg. Pénz nélkül nincs fesztivál és ilyen zenekarokra komoly cég nem ad pénzt, ingyen meg nem jönnek el ezek sem, mert ők is pénzért kapják a boltban a szömlét. Ha szerinted akkora nagy igény van ezekre a zenekarokra mondd el, mikor volt az utolsó szegedi koncertjük és ott hány ember vett jegyet miattuk?”
 • 44. N.P. 2011. február 03. 06:43
  „Van olyan, amikor egy rendezvény lebonyolítása már meghaladja az azt megalkotók fizikai, gazdasági stb. lehetőségeit. Na ekkor kell bevonni külső forrásokat. Ez a gazdasági életben bevett gyakorlat. Itt is ez történik.”
 • 43. egyvagyok 2011. február 02. 21:49
  „A legnagyobb baj, hogy ez kérdés, hogy lesz e SZIN!? ez a tutyimutyi IH vezetés, az egészet elfogja b..ni! A mai gazdasági környezetben nem lehet játszani a fesztiválozókkal és a támogatókkal! Ők is látják ezt a bénázást! Mondjuk azt nem tudom, hogy ha igaz ez a meglévő szerződés, azaz van aki megcsinálja, ráadásul olyan aki konyít is hozzá és fizet is érte! akkor ha ezt felmondják, és lesz belőle valami nagy fajreállás mind anyagi, mind a rendezvény színvonala kapcsán, akkor kié a felelősség? Ja és ha megvan, hogy ki, akkor vállalja is, hogy én vagyok??????”
 • 42. emberhegy 2011. február 02. 20:50
  „Nem értem miért kellett a cikkben a metál fesztivált lesüllyeszteni a politikai rendezvény szintjére .”
 • 41. abdul66 2011. február 02. 20:28
  „Mivel itt is rendszerváltás volt, szívesen látnánk a következő hazai zenekarokat is: Ismerős Arcok, Hungarica, Kárpátia, Palmetta, Kormorán stb., remélem az új vezetés meghívja őket. Na mi van? Legtöbben csak pislogtok e nevek hallatán, pedig nagyon jók, bár nem ez megy a rádijóban, mert nem engedik azok a csúnya liberálisok.”
 • 40. abdul66 2011. február 02. 20:22
  „39.mennyit fizetnek ezért neked? Remélem idén meghívják Jimmy Sommerville-t, a Soft Cell-t, a Kraftwerk-et, a német Trio-t, a Rammstein-t, A-hA-t, Midnight Oil-t, Cult-t, vagy akár a Motörhead-et. Drágább együttesekre nem mertem gondolni. eddig egyetlen értékelhető külföldi zenekar a CURE volt, na az nagyon odab...tt.”
 • 39. Commander-V2 2011. február 02. 19:42
  „38: nem tudom ki kinek a bábja, de ha nincs Boros, akkor SZIN sem lenne és az IH-ban most is csak használt ruha vásárt tartanának mint 10 évvel ezelőtt. Biztosan te abban látod Szeged kitörési pontját! Kínai gatya és zokni.

  37: kire gondolsz? Istenre?”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olasz Sándor: Távol tartottam a Tiszatájt az irodalmi klikkektől

Végigjárta a szamárlétrát, miközben főszerkesztőből muszáj-menedzser lett. Interjú Olasz Sándorral, a Tiszatáj főszerkesztőjével. Tovább olvasom