Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Kínai üzletemberek kérdeztek a megyeházán

Szeged - Mostantól az informatika, a híradástechnika, a banki szolgáltatások és a biokémia területén is beruháznának a távol-keletiek – mondta Ren Hongbin, a Kínai Népköztársaság gazdasági és kereskedelmi tanácsosa tegnap a szegedi megyeházán.
A kínai gazdaságot eddig jobbára a könnyűipari termékek képviselték a magyar piacon, mostantól az informatika, a híradástechnika, a banki szolgáltatások és a biokémia területén is beruháznának a távol-keletiek – mondta Ren Hongbin, a Kínai Népköztársaság gazdasági és kereskedelmi tanácsosa tegnap a szegedi megyeházán. Hongbin kínai üzletemberek, diplomaták társaságában tárgyalt a megye vezetőivel, és Sándor Attila alelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatót. A gazdasági ügyekért felelős alelnök azt mondta, ez a találkozó mérföldkő, a vendégek egészen konkrét beruházások tervével jöttek, és a magyar adórendszer, valamint a települési önkormányzatok és a vállalkozások közötti kapcsolatok iránt érdeklődtek. Hozzátette: bár megoszlanak a vélemények a kínai gazdasági szereplők magyarországi térnyeréséről, a piaci törvényszerűségek azt diktálják, hogy az együttműködésből származó előnyöket ki kell használni.

Jelenleg négyezer kínai cég működik Magyarországon, zömük Budapesten. A kínaiak azért tartják Csongrád megyét megfelelő helyszínnek az esetleges beruházásokhoz, mert közel van a román és a szerb határhoz is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye csodái: Szent-Györgyi Albert és Nobel-díja

Szeged - A Tisza-parti városban – melyet Szent-Györgyi életrajzírója, Ralph W. Moss a szegény… Tovább olvasom