Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Kínaiul versenyeztek

Kínaiul versenyeztek
Szeged - Nyolc diák tette próbára kínaitudását a Konfuciusz Intézet által szervezett Kínai Híd nyelvi verseny elődöntőjén. Két első helyezett is született. A világ legjobbjai Kínában mérkőznek meg jövőre.
A szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium két diákja, Teodor Flóra és Gyuris Ágnes mindössze három hónap kínaitanulás után döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének Kínai Híd nyelvi versenyén. – A nővérem négy évig tanult kínaiul, ő inspirált – mondta Flóra, akinek a különböző, azonos hangzású szavak megjegyzése jelenti a legnagyobb kihívást.

Rajtuk kívül hat diák vállalta a megmérettetést. Előbb egy percben bemutatkoztak, majd a produkciókkal folytatódott a verseny. Csóti Patrícia, az Eötvös József Gimnázium tizedikes diákja hagyományos teaszertartást mutatott be, amire két héten át készült. A legnagyobb tapsot énekkel Farkas Eszter Abigél és a legyezőtáncot bemutató Hutton-Mills Mayasade kapta.
 
Kínaiul versenyeztek. Fotó: Frank Yvette (galéria)
– Négy héten át hetente kétszer egy órát gyakoroltam – mondta Maya, akinek nagymamája mindeközben leginkább a csillárért aggódott. Az egyik versenyző, Ekler-Szabó Botond Alexander nem tudott személyesen részt venni a versenyen, így az ő produkcióit felvételről játszották le.

A zsűri tagjai, az intézet magyar és kínai igazgatói rövid mérlegelés után úgy döntöttek, holtversenyben két első helyezettet is hirdetnek. Farkas Eszter Abigél és Ekler-Szabó Botod Alexander produkcióját ítélték a legjobbnak. A két győztes jövőre az országos döntőn vehet részt, ahol az ország négy Konfuciusz Intézetének legjobbjai mérettetnek meg. Egy diák jut majd tovább a kínai döntőre, ahol a világ legjobbjai gyűlnek majd össze jövőre.

A verseny végén az intézet leköszönő kínai igazgatója, Cao Hang Franciaországban vásárolt, 1908-ban készült furulyáján adott elő két kínai darabot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba borult egy autó a Sándorfalvi úton

A baleset a trafótelep közelében történt. Egy Skoda tért le az útról. Tovább olvasom