Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Kint a Jobbik, bent a Fidesz

Szeged - Ugyanarra az időpontra hirdetett kedden sajtótájékoztatót a Fidesz és a Jobbik Szegeden. Előbbi a székházába, utóbbi az elé hívta az újságírókat. A Fidesz aztán meggondolta magát, és előrehozta az eseményt. A két szervezet nem akar együttműködni – ezt mindketten kijelentették.
Megváltoztatta sajtótájékoztatója időpontját a Fidesz szegedi szervezete a Jobbik városi csoportja miatt tegnap. A pénteki közgyűlés előterjesztéseivel kapcsolatban volt mondanivalója, ezért hívta össze kedden 11 órára a sajtót Hüvös László, a Fidesz szegedi frakciójának vezetője. A Jobbik Magyarországért Mozgalom pedig a Fideszről akarta elmondani a véleményét, ezért a párt szegedi székháza elé hívta az újságírókat szintén 11 órára. A Fidesz úgy tudta, a Jobbik célja az ő tájékoztatójuk megzavarása, ezért fél órával előrehozták az eseményt. A Jobbik rendezvényéről egyébként tegnap reggel értesültek.

– A Fidesz bárkivel hajlandó megbeszéléseket folytatni, aki összefogást kezdeményez a jelenlegi gazdasági válság megoldása érdekében. De elutasítunk mindenkit, aki megosztásra törekszik, legyen az a Jobbik vagy Ujhelyi István – fogalmazott Hüvös László, aki szerint a Jobbiknak az emberek gondjaival kellene foglalkozni, nem a „Fidesz sajtótájékoztatóját felhasználni öncélú politikai megnyilvánulásokra".

A párt egyébként rendben megtartotta a tájékoztatót, majd Hüvös László elhagyta a székházat – a Jobbikra nem volt kíváncsi. Csukjuk az ajtót, zárjuk a házat – mondta, de végül nem zártak, csak csuktak.

Rácz Tibor alelnök és Tóth Péter elnök szerint a Jobbik üzenetei Tiszták és világosak. Fotó: Segesvári Csaba
Rácz Tibor alelnök és Tóth Péter elnök szerint a Jobbik üzenetei Tiszták és világosak.
Fotó: Segesvári Csaba

– Véletlen az időpont. Legtöbbször 10-11 körül tartjuk a sajtótájékoztatókat, így volt ez most is – válaszolta Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke a kérdésre: szándékosan időzítették-e így a rendezvényüket. Állítása szerint a Fidesz sajtótájékoztatójáról nem tudtak, de mint Tóth fogalmazott: örülnek, hogy a párt igazodik hozzájuk. A Jobbiknak egyébként három tagja vett részt a tájékoztatón. De csak ketten beszéltek.

Csatabárd

– Rágalom Lázár János azon kijelentése, hogy a Magyar Gárda mögött Gyurcsány Ferenc áll. Vásárhely polgármestere kérjen bocsánatot ezért az állításért. Magyar Anna szerint a Jobbik demagóg. Ez nem igaz, a mi üzeneteink tiszták, világosak – mondta Rácz Tibor, a Jobbik szegedi szervezetének alelnöke tegnap. A szegedi elnök, Tóth Péter szerint a megyei közgyűlés elnöke „kiásta a csatabárdot", ezért a Jobbik semmilyen szinten nem kíván együttműködni a Fidesszel Csongrád megyében. Hozzátette: a Jobbik demonstrációt tervez Vásárhelyen, a részletekről azonban később számolnak be.

Nem adná el az I-es kórházat a Fidesz

– Koncepciótlan a szegedi egészségügyi integráció. A városvezetés a telephelyek nagy számára hivatkozott. El akarták adni a Vasas Szent Péter utcai rendelőt és a nővérszállót, de mindkettőről kiderült, hogy szükség van rá – mondta kedden Hüvös László. Hangsúlyozta: az egyes kórház épületének eladását nem fogják megszavazni, a frakció szerint az ingatlanra az idősellátásban lenne szüksége a városnak. A frakcióvezető beszélt arról is, hogy a parlagfűprogramra elkülönített pénzből 3,5 milliót nem használt fel az önkormányzat, pedig sok belterületi ingatlan is parlagfűvel szennyezett. A Fidesz erre magyarázatot vár.

Olvasóink írták

 • 19. Tóth Péter 2008. szeptember 25. 12:10
  „Kedves 16. hozzászóló!

  Néhány kép a gyámoltalan rendőrségünkről!

  http://justicia.uw.hu/upload/vipera1_400.jpg
  http://www.hunsor.se/hirfigykeptar/verzopolgar.jpg
  http://www.oktober23bizottsag.hu/kepek.html

  Az utolsó linket különösen ajánlom. Morvai Krisztina a Jobbik EP-listavezetője munkájának köszönhetően!

  Szebb Jövőt!”
 • 18. Tóth Péter 2008. szeptember 25. 12:04
  „Kedves 10. hozzászóló!

  Ezen a héten szabadnapos vagyok és igen ráérek sajtótájékoztatót tartani, netezni, sőt holnap 18.00-tól Hódmezővsásrhelyen demonstrálunk az ellenünk irányuló lejáratás ellen.
  Gyere el és írjál rólunk kritikát!”
 • 17. Tóth Péter 2008. szeptember 25. 12:00
  „Kedves 9. hozzászóló!

  Igazad van, minden politikai párt, azért jön létre, mert hatalomra tör. Ez politológiai tény.
  Pontosabban, úgy fogalmaznék, hogy nem kívánunk a politikából megélni, mert nálunk a Jobbikban mindenkinek van becsületes hivatása. A politikában az általunk munkhelyi és egyéb társdalmi környezetben tapasztalt jelenségekre kívánunk választ adni. Ezekről kívánunk vitát folytatni.”
 • 16. Odett 2008. szeptember 25. 00:27
  „Mindig tudjuk mi a FIDESZ legközelebbi rágalma amikor kijelentik hogy az MSZPcsal hazudik mert pont ők azok akik elfogják követni az SZDSZ-ről viszont az a véleményem hogy a farok akarja csóválni a kutyát Kérem önöket álljanak ki jobban magukért értünk nem kell minden hazugságot eltürni Ne engedjék a rendőröket meghürcolni mert már ügy sincs tekintéjük amióta leltáriszámot rakattak rájuk Bárki bármikor leolvashatja feljelentheti és egyben jól megrángatják a felettesei mire tiztázza magát oda a jutalma előléptetése az idegrendszere nem kell csodálkozni hogy nem hatékonyak amikor bekellene avatkozni Tisztelem az MSZP minden egyes vezetőjét kitartást Gyurcsány miniszterelnöknek NEmondjon le Haugy volna pénzem tagdij fizetésre szivesen belépnék a pártjukba”
 • 15. laj 2008. szeptember 24. 14:58
  „kedves MaGá és radenkó!
  remélem a hozzátok hasonló sötét emberek minél hamarabb kipusztulnak vagy természetes módon vagy.........
  én a vagyot támogatom:)
  a Jobbiknak már lassan 2 éve Tóth Péter az elnöke te szellemi zombi!!!
  Ismerem a Jobbikosokat szegedn, mind normális egyetemet végzett/végző ember,akik munkájukat minden fizettség nélkül végzik puszta lelkesedésből és hazaszeretetböl!!
  de nyugi nem értetek, ti semmik vagytok!
  ja bocsi ha a hazaszeretet számotokra nem ismert!!!
  ajánlom jobbik.hu!!!”
 • 14. radikalis 2008. szeptember 24. 12:42
  „A múltkori 197 db önkormányzati szavazat szégyen, remélem az ilyen bulik segítenek megszázszorozni 2010-re és a Jobbik válthatja le GyF leghűbb szegedi seggnyalóit. Csak így tovább. Le a politikai impotenciával.”
 • 13. ekerö 2008. szeptember 24. 12:26
  „Jönnek a valasztasok? :-DD A jobbik egy falatot a fidesz egy falatot se akar adni, haat ha nem sikerult bekebelezni a jobbikot mint a miepes szavazokat anno,jön az ösmagyar megoldas az ellensegeskedes.Kezdodik a handabanda mindenki figyelem! :-DD”
 • 12. macilaci 2008. szeptember 24. 11:17
  „Hajrá Jobbik !!!!Csak így tovább !!!Tanítsátok móresre vityikét !!!!”
 • 11. beautiful dreamer 2008. szeptember 24. 10:54
  „Kedves MaGá! Azt a kérdést,hogy kik ők és mit akarnak meg hogy miből élnek, ezt ma nagyon sok embernek ill. szervezetnek fel lehetne tenni anélkül, hogy megnyugtató választ kapnánk.”
 • 10. anonimusz 2008. szeptember 24. 10:53
  „Kedves Tóth Péter! Ha 10-11 között ennyirte kXXaszottul ráérsz sajttájokat tartani, és fórumozni akkor nem dolgozhatod te se túl magad. (én nem vállalom a nevem, még a végén előttem fogtok demonstrálni)”
 • 9. Okti Motti 2008. szeptember 24. 10:44
  „"Nincs bennünk hatalom vágy...."

  A pék kenyeret süt, a cipész bőrcipőt készít, az orvos embereket gyógyít, a rendőr a rendet védi, a zenész jazzt játszik, a politikai párt pedig a választásokon minél több szavazatot akar szerezni, hogy minél nagyobb beleszólása (=hatalma) legyen a közügyek irányításába.

  Ne hazudj tehát, Tóth Péter!
  Ne lejárt közhelyeket mondogass, hogy a hazát véded és mented mert ezek semmi nem mondanak, ez üres beszéd (ki ellen, kitől, mitől, miért, miért pont te, milyen értékek mentén, stb.), feneketlen gödör.

  Ne hazudj, mert a Jobbik is politikai párt, indul a választásokon, a célja a hatalom ugyanúgy mint az SZDSZ-nek, FIDESZ-nek, mindegyiknek. És ezt nem is kell takargatni, mert ez magától értetődő és a hatalomban nincs SEMMI ROSSZ.

  De ebben a kétszínűségben amit a Jobbik képvisel csak rossz van. Még a céljaitokat sem vállaljátok, ami a hatalom, hanem jöttök ezzel az álcázó, üres szöveggel.”
 • 8. Tóth Péter 2008. szeptember 24. 10:20
  „Kedves Hozzászólók!

  Válalom a nevemet, minden véleményemhez. Én jelenleg földmérőként dolgozok és geográfus szakot végeztem és most fejezem be a szociológia szakomat. Kettőnél egy picit tovább tudok számolni, talán?
  Kérlek titeket, ne menjetek át személyes sértegetésbe, mivel ez méltatatlan hozzátok is. Bármilyen kérdésetekre szívesen válaszolok! Az e-mail címemet is megtaláljátok.

  A politika általában egy átláthatatlan dolognak számít annak, aki kívülről látja. Mi csak szeretnénk átláthatóbbá tenni, a saját szemszögünkből. Remélem, nem ettől vagyunk szarháziak?!

  A jobboldali összefogásban nem hiszek, mivel a tömegpárti sajátosságokat magáraöltő fidesz az értékeket, a tiszta dolgokat felemészti és ami a legjobban fáj nekik, hogy a Jobbik miatt nem tudja privilegizálni a nemzeti és a szegedi gondolatot sem. Mi egy tiszta (támogatás nélküli, korrupció mentes) nemzeti pártban vállaltunk szerepet, hogy a közös jövőnket megvédjük az országunk állampolgárainak érdekében.

  Nincs bennünk hatalom vágy, pénz utáni sóvárgás, csak egy közös álmunk van: Hazánk megvédése és megmentése. Egy élhető, gyarapodó, büszke Magyarországban hiszünk.

  Ezt a hitvallást, bármikor számon kérhetitek tőlünk, ha ettől eltérünk.

  A szebb jövő, a Jobbikkal kezdődik el!

  Tóth Péter "szarházi"
  a szegedi Jobbik elnöke”
 • 7. Logaritmus 2008. szeptember 24. 09:47
  „Egy a tábor, egy a zászló. Vagy most már mégsem, és kínos lett a fidesznek a gárda, a kossuth téri sámán sereg, a kődobáló jobboldaliak?”
 • 6. zweistein 2008. szeptember 24. 09:26
  „Hihetetlen fontos hír! Az eszem megáll. Már megint nem tudja a szerkesztő, hogy mi való a szemétkosárba! Bárcsak ez lenne a legnagyobb bajunk! 5-ös, hozzászólása egy fityiszt sem ér.”
 • 5. Jobbik = FIDESZ = egy kutya mind, színjáték ez a haragszom rád dolog 2008. szeptember 24. 09:12
  „A jobbikus legények ragasztják a Fityisz plakátjait, csak mivel a kődobáló huligánok és az Agyar Gárda kezd kínos lenni az előrehozott választásokban bízó Fityisznek, ezért ezzel a módszerrel próbálják eltávolítani magukat a Jobbiktól.

  Nem fog sikerülni, egy brancs vagytok ti. Ha a Jobbik elviszi a radikális-hungarista támogatókat a Fityisztől, megint nem lesz meg a jobboldali többség.”
 • 4. A roma gárda mikor tart felvilágosító sajtóértekezletet tiszta és világos ügyeiről ? 2008. szeptember 24. 08:46
  „(x)”
 • 3. MaGá 2008. szeptember 24. 05:13
  „" Ez nem igaz, a mi üzeneteink tiszták, világosak" Ez így van, az ex főkapitány üzenetei tiszták és világosak voltak!!! Mi a bajotok, elvették a pöttyös labdát, nem tudtok mivel játszani????”
 • 2. MaGá 2008. szeptember 24. 05:08
  „Jobbik elnök, tegnap még más volt az elnökük Szegeden....
  Bármikor, bárhol látom őket, mindig más az elnökük, kik ezek? Mit akarnak? Nincs hely az oviban? 10-11 között én dolgozok, mások iskolában vannak, miböl élnek? Kik ők??????”
 • 1. radenkó 2008. szeptember 23. 19:34
  „Kis szarházi fricska gyerekek akik kettőig sem tudnak elszámolni
  ezek hőbörögnek. Kik ezek a jobbikok akivel a seggemet kell kitörölni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázvezetéket vágott át egy munkagép Ruzsán

Ruzsa - A Felszabadulás és Ságvári utca területe lezárva, a környék kiürítése folyamatban van. Tovább olvasom