Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Kiraboltak egy szegedi takarékszövetkezetet

Szeged - Kirabolták tegnap reggel a szegedi Fontana Credit takarékszövetkezet Oroszlán utcai kirendeltségét. A rendőrség csak szűkszavúan nyilatkozott a bűncselekményről.
– A nyomozás érdekére való tekintettel csak annyit mondhatok, hogy bűncselekmény történt – közölte tegnap 10 órakor a szegedi Fontana Credit takarékszövetkezet Oroszlán utcai kirendeltsége előtt Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő. Rablás? – kérdeztük a hadnagytól. – Nem mondhatunk többet – közölte a kiemelt főelőadó.

A takarékszövetkezetet valóban kirabolták, a rendőrség délután mégiscsak jobbnak látott a sajtó rendelkezésére bocsátani egy rövid információt: „Rablás történt péntek reggel az egyik szegedi belvárosi pénzintézetben. Egy ismeretlen személy bement a takarékszövetkezetbe, és az alkalmazottaktól pénzt követelt. Miután azt megkapta, távozott. A Szegedi Rendőrkapitányság a bejelentést követően megkezdte a helyszíni szemlét és az adatgyűjtést. Az ügyben rablás gyanúja miatt indult büntetőeljárás."

A rablás után még órákig helyszínelt a rendőrség. Fotók: Karnok Csaba
A rablás után még órákig helyszínelt a rendőrség.
Fotó: Karnok Csaba

A pénzintézetben még késő délelőtt is nyomszakértőket, a bejárat előtt és a környéken több tucatnyi rendőrt, köztük Lázár Szvetozárt, a Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét láttuk. A fiókból olykor kilépett egy-egy alkalmazott, arcuk egykedvű volt, miközben cigarettára gyújtottak. A rendőrök szemtanúk után kutatva mappával és papírokkal a kezükben pásztázták át a környéket. Az egyik papírosról az Opel Astra szöveget olvastuk le; a bűncselekmény elkövetője autóval érkezhetett a kirendeltséghez.

A takarékkal szemben lévő biciklisboltban is érdeklődtünk az esettel kapcsolatban, ám az eladók csak a rendőrök kiérkezésére lettek figyelmesek. A bűncselekmény vélhetően 9 óra előtt történhetett, egy tanúkutató rendőr ugyanis kollégájának megjegyezte: a kerékpáros üzlet „csak" 9-kor nyitott. A takarékszövetkezet reggel fél 8-tól várja ügyfeleit – nem tudni, hogy nyitáskor mekkora összeg lehetett a kirendeltségen.

Az egyenruhások eközben az Oskola utca Dóm tér felőli részén kezdték el egymás után igazoltatni az autósokat. Előbb egy fehér Opel Astrát, később egy fekete Fiatot állítottak meg, de mindkét jármű továbbmehetett.

Percekkel a rablás után rendőrségi nyomozók, helyszínelők „szállták meg
Percekkel a rablás után rendőrségi nyomozók, helyszínelők „szállták meg" a takarékszövetkezetet. Fotó: Karnok Csaba

Telefonon beszéltünk a Fontana takarékszövetkezet központjának vezetőjével is, aki rendőrségi hírzárlatra hivatkozva semmi konkrétumot nem mondhatott az Oroszlán utcai kirendeltségen történtekről. Ugyan a rendőség szűkszavú közleménye nem tért ki rá, az Oroszlán utcában mind a takarékszövetkezet felőli, mind a túloldalon térfigyelő kamera található, melyek, feltéve, hogy működtek, nagyban segíthetik a nyomozást.

A Retek utcai maszkos rablót is keresik

Továbbra sem találja a rendőrség a szegedi Retek utcai Partiscum takarékszövetkezet kirablóját. Ahogy arról beszámoltunk, február 6-án a déli órákban egy arcát eltakaró ismeretlen férfi ment be a takarékszövetkezetbe, az alkalmazottaktól pénzt követelt, majd zsákmányával gyalogosan távozott. A nyomozók a Csongrádi sugárúton találták meg a tettes rablásnál használt álarcát és ruháját.

Olvasóink írták

 • 4. joy 2009. május 31. 07:35
  „Érdekes különbség.
  SZegedi polgárokat nagyon is érdekli minden városunkban történő esemény.
  Nyafogó-fanyalgó beszólóknak ha erről tudósít a DéMOn, az a baj, ha nem, akkor az...
  Mind1.
  Az ilyen b.fizők is pörgetik az újságot.
  :o)

  A rendőrség nem nyilatkozik?
  Talán önrablás volt???”
 • 3. KolomparBeyonce 2009. május 30. 22:50
  „hüje botka”
 • 2. SZEMOKA 2009. május 30. 22:16
  „Gratulálok a nyomozásért, kedves újságíró Úr! Úgy érzem rendőrként jobban megállná a helyét. Gondolkozzon el rajta! Megéri!”
 • 1. bruhahaha 2009. május 30. 16:33
  „Kicsit jó, nem?

  A rendőrség direkt nem ad ki infót!

  Kedves éhes riporter meg leolvassa a papírról, hogy opel astra! Nos kedves riporter, csak nehogy ezért, egészen véletlenül valami jogi baj érje! És már megint a kérdezősködés, a hírhajhászás, mert a lap annyira gyenge, hogy mással már nem lehet szinten tartani! Majd önök oldják meg az ügyet, kedves újságírók? Mit képzelnek magukról. A nem nyilatkoznak-on, mit nem lehet érteni? A NEM-en, mi nem egyértelmü? Vagy a felfogó képességgel van baj? És a főszerkesztő, aki ezt a kósza semmit engedi itt megjeleníteni?

  Ha nincs magalapozott hírérték, akkor hogy is engednek találgatásokat megjeleníteni? Ha nem igaz, akkor mit keres itt a lelovasott cuccok között???????

  Válaszoljanak már egyszer....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már nem válogatnak a diákok

Szeged - A diákmunkapiacra is hatással van a válság: az ipar és a szolgáltatók kevesebb vagy semmilyen alkalmi állást sem tudnak ajánlani nyárra. Tovább olvasom