Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Kis ívben a Réti utcából a ''Géczire''

A Szegedet nyugatról elkerülő út lobbistája, Géczi József országgyűlési képviselő (képünkön) – Lauer István önkormányzati képviselővel együtt – tegnap helyszíni sajtótájékoztatón jelentette be: szerkezetkész a nyugati elkerülő út újabb szakasza, amely a bajai úti körforgalomtól a dorozsmai állomás Budapest felőli végéig ért el.
A Szegedet nyugatról elkerülő út lobbistája, Géczi József országgyűlési képviselő (képünkön) – Lauer István önkormányzati képviselővel együtt – tegnap helyszíni sajtótájékoztatón jelentette be: szerkezetkész a nyugati elkerülő út újabb szakasza, amely a bajai úti körforgalomtól a dorozsmai állomás Budapest felőli végéig ért el. Az aszfaltozást a hideg idő késlelteti. Már a logisztikai központ felől is elkezdődött az útépítés, amely egy, a vasúti pálya fölött átívelő felüljárón keresztül csatlakozik az eddig elkészült szakaszhoz.

Mint ismeretes, a nyugati elkerülőt – a „Géczi-utat" – azért harcolta ki az országgyűlési képviselő, mert hosszú ideig úgy tűnt: az M5-ös nem épül tovább a határig. De a sztráda elkészülte ellenére is fontos szerepe van és lesz – szerinte: ez köti össze a medencés kikötőt a repülőtér érintésével a logisztikai központtal. S mivel a 2007-től induló uniós költségvetésből mód lesz pénzt nyerni a kikötőfejlesztésre, valamint a déli Tisza-híd megépítésére is, az út szerepe még inkább felértékelődik majd. A tegnapi, a dorozsmai Réti utcában megtartott sajtótájékoztatón azt is érzékeltették, hogy a leendő körforgalom segítségével a helybeliek balesetmentesen, kis ívben kanyarodhatnak majd el Szeged és a nyugati elkerülő út irányába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebontották a Bunkóczi-pavilont a Mars téren

Kényszerbontással tegnap megkezdődött a szegedi Mars téri bódéváros felszámolása. A többi, mintegy… Tovább olvasom