Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Kisbabát várnak Jakab Tamásék

Szeged - Kisbabát vár Jakab Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház művészének párja, Kacsó Orsolya. A kicsi ez év végén vagy jövő év elején születik, és valószínűleg fiú lesz: Mátyás.
December végére, január elejére várja kisbabáját Jakab Tamás és Kacsó Orsolya.

– Gyarapodunk, mint az őrültek – jellemezte a helyzetet a 46 éves színművész. Kilenc évvel fiatalabb gyógyszerész párjától, Orsolyától megtudtuk: néhány évvel ezelőtt közös barátaik révén ismerkedtek meg. Előző házasságukból mindkettejüknek lánya született – Jakab Tamásnak egy nevelt gyermeke is van –, a kisbaba pedig valószínűleg fiú lesz, és Mátyásnak szeretnék elnevezni. Édesapja már most „erősítésként" gondol rá egy olyan család tagjaként, ahol a hölgyek többségben vannak.

A gyermekvállalás nem pénz, hanem hozzáállás kérdése – vallják Jakab Tamásék Fotó: Frank Yvette
A gyermekvállalás nem pénz, hanem hozzáállás kérdése – vallják Jakab Tamásék
Fotó: Frank Yvette

A pár vágyott közös gyerekre, kicsit mégis megijedtek. – Átgondoltuk, aztán úgy döntöttünk, hogy miért ne? – emlékezett vissza Tamás, aki A kávéház című Goldoni-darab próbája miatt – ez lesz az évad első bemutatója szeptember 26-án a Szegedi Nemzeti Színházban – keveset tud a várandós Orsolya mellett lenni. A színész elmondta: születendő gyermeke a családról való gondolkodásra késztette. Rájött például, hogy egy bizonyos kor után a gyerekek – ő is – túl keveset foglalkoznak a szülőkkel.

A babának már megvan mindene, a kelengyét jórészt a nagyobbaktól örökölte. Jakab Tamás szerint a gyermekvállalás egyébként nem anyagi kérdés.

– Az átlaghoz képest nem keresünk rosszul, de minden pénzünk elmegy a lakásfenntartásra, a családra. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a gyermekvállalás nem pénz, hanem hozzáállás kérdése.

Színházi pletykákra hivatkozva kérdeztük a színművészt: igaz-e, hogy ha kell, az ő életét is Orsolya szervezi.

– Nem hiszem, hogy irányítana, inkább segít rengeteg nehéz dolgot átvészelni. A mi szakmánk idegőrlő, ő ezt tudja. Gyógyszerész, betegekkel foglalkozik. Szerintem mindenki, aki a színházban dolgozik, beteg. Ő ezt tudja kezelni, és ez jó nekem. Tudja, mikor kell átvennie a stafétát, és mikor kell békén hagynia.

Szerepek

A Goldoni-darab után Tamás a Pornográfiában, majd Shakespeare színművében, A viharban, valamint a Balta a fejbe című kortárs magyar vígjátékban játszik.

Olvasóink írták

 • 5. Teo 2008. szeptember 13. 00:31
  „3. gyarmati nő 2008.09.12. 18:50
  LukSzusz, ez nem Hollywood... Ha tudnád, mennyit keres J. T. És főleg, hogy ebből mennyit iszik el...
  ..............................................................................................................................

  Ha nem a te életedet, teszi tönkre/széppé jelenleg, akkor semmi közöd hozzá mennyit enged le a torkán a fizetéséből.
  Gondolom őt sem érdekli , te mire költesz.”
 • 4. csanyiv 2008. szeptember 12. 20:13
  „LukSzusz gondolkodni, mi? A Cserepesen több száz gyereket várnak? Kik? Mert roma-tanyából jó ha egy tucat van ott, nem is mindet ők lakják...”
 • 3. gyarmati nő 2008. szeptember 12. 18:50
  „LukSzusz, ez nem Hollywood... Ha tudnád, mennyit keres J. T. És főleg, hogy ebből mennyit iszik el...”
 • 2. katcsi 2008. szeptember 12. 12:52
  „blikkkkkkkkkk”
 • 1. LukSzusz 2008. szeptember 12. 07:03
  „Kedves DM,a cserepesen is várnak nem egyet,több százat,azt írd meg azok hogy fognak felnőni,azoknak is ilyen úri életük lesz??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Skodájában él Bali Zoltán

Szeged - Szegedi parkolókban, az autójában él már egy hónapja Bali Zoltán. A 84 éves hajléktalan férfi a saját Skodájában lakik az Űrhajós utcában, az egyik tízemeletes mögött. Tovább olvasom