Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Kísérletező kortársak kiállítása

A kortárs magyar képzőművészet legprogresszívebb alkotói közül többen is szerepelnek a XI. Szegedi Művésztelep kiállításán, amit Szuromi Pál művészettörténész nyitott meg a Bartók Béla Művelődési Központ B Galériájában.
A hazai képzőművészet jeles alkotói vesznek részt minden nyáron a Szegedi Művésztelepen, amely 1995-ben azzal a céllal indult, hogy a hosszú évek után megszűnt európai rangú makói grafikai művésztelep hagyományait, szellemiségét folytassa. A Makón alkotó művészek annak idején a grafikában hajtottak végre frontáttörést, s követőik eleinte Szegeden is ezen az úton indultak el. Ám nem sikerült olyan korszerű, használható gépeket szerezni, amelyek felvehették volna a versenyt a makóival, ezért két-három év után elhatározták, hogy inkább univerzális, kísérleti művésztelepet csinálnak Szegeden. Nem szabtak merev műfaji korlátokat, hanem a kortárs képzőművészet legaktuálisabb kérdéseinek vizsgálata és a kísérletezés volt a fő céljuk.

A művésztelep vezetőjének, Kótai Tamásnak a segítségével a fiatal és a középkorú kortárs magyar képzőművészet színe-java, a legprogresszívebb, legtehetségesebb alkotók járnak nyaranta Szegedre. A B Galériában látható tárlaton Bereznai Péter, William Dick, Elekes Károly, Előd Ágnes, Erdélyi Gábor, Huszár Imre, Kovács Keve János, Kótai Tamás, Szabó Ádám, Szász György és Szurcsik József munkái szerepelnek. A kiállítás augusztus 19-éig tart nyitva, hétfőtől péntekig 10–18 óráig látogatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az előre számlázás szolgáltatói szokás

A szegedi ügyfél olcsóbbra cserélte volna kábeltévés csomagját. Csakhogy a szolgáltató előre… Tovább olvasom