Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Kísérőkarszalag 200-ért, keddtől az uszodában

Szeged - Keddtől karszalagot vásárolhatnak a szegedi sportuszodában azok, akik edzésre, úszásoktatásra kísérnek gyerekeket. A szalag 600 forint, de távozáskor 400 visszajár. A korábbi kísérőjegy május közepén szűnt meg – nagy volt a felháborodás.
Mától karszalagot kapnak azok, akik a szegedi sportuszodában úszásoktatásra, edzésre, sporttáborba kísérnek kisgyermekeket. A karszalag 200 forintba kerül, bár belépéskor a pénztárban 600-ért kell megvenni. De távozáskor le kell adni a szalagot, és visszajár 400 forint. A karszalagos megoldás a kísérőjegyet, illetve a néhány hónapos, kísérőjegy nélküli időszakot váltja fel.

A kísérőjegy május közepén szűnt meg, a döntésen sokan felháborodtak, az ügyről lapunk is beszámolt. A sportigazgatóság arra hivatkozott, hogy tavaly sok volt a bliccelő, aki a kétszáz forintos kísérőjeggyel vette igénybe az uszoda szolgáltatásait.

Joó Ágota tegnap már kipróbálhatta a karszalagot, amikor fiát, Patrikot kísérte el a sportuszodába. Fotó: Schmidt Andrea
Joó Ágota tegnap már kipróbálhatta a karszalagot, amikor fiát, Patrikot kísérte el a sportuszodába. Fotó: Schmidt Andrea

Ezt az indokot a szülők nem fogadták el, azt mondták, ha akarnák sem tudnák használni a medencét az edzések miatt. Csörög rovatunkban rendszeresen kifejtették, méltatlannak tartják, hogy minden alkalommal hatszáz forintjukba kerül a gyereket edzésre kísérni. Többen azt mondták: nem tudják vállalni a költségeket, ezért inkább nem viszik úszni a csemetét. A sportigazgatóság azt ígérte: kidolgoznak egy jobb megoldást.

Július 1-jétől a sportuszodát a Szegedi Fürdők Kft. és a Szeged Városi Sportigazgatóság összevonása után a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemelteti. Ettől a naptól érvényes a karszalag.

Az uszoda szolgáltatásai (medencék, tusolók) ezzel az új belépővel nem vehetők igénybe, ezt az úszómesterek felügyelik. Kísérőkarszalagot – a sportuszoda programjaihoz igazodva – hétfőtől péntekig lehet váltani.

Megkérdeztük az egyik érintett édesanyát, mit szól a megoldáshoz. Olasz Mónika szerint kicsit bonyolultabb, mint az eredeti, kétszáz forintos kísérőjegy volt, „de mindenképpen haladás".

Olvasóink írták

 • 12. CSJ 2008. július 02. 13:21
  „Egy normális megoldás született viszonylag rövid idő alatt. Nem spórolásról van szó, hanem arról, hogy csak az vegye igénybe a szolgáltatást aki fizetett is. A kísérő után is kell takarítani, télen nyáron. Úgy gondolom, hogy inkább azon kellene felháborodni, hogy ezeket az alkalmakat használtál ki az élelmes kísérők. Szégyeljék magukat.”
 • 11. ciroka 2008. július 01. 23:11
  „nos akkor, ha semmilyen szolgaltatast nem kap, akkor csak a karszalag arat kell neki megfizetni...”
 • 10. úszó 2008. július 01. 22:50
  „Ezt én is alátámasztom!
  Az úszómester azzal szórakozott, hogy a közönségsávból küldözgette ki a szerencsétlen fizetővendéget, ha nem volt rajta sapka, közben a másik 8 sávban a gyerekek (nem kevés!) 70%-a sapka nélkül volt...
  Az nem zavarta...”
 • 9. vizihümbér 2008. július 01. 22:44
  „Az rendben van, hogy az uszoda ott spórol, ahol tud.... és az is dicséretes, hogy támogatják a nyugdíjasokat, és a csökkent munkaképessűeket..... de bizonyos szint alá azért nem szabadna süllyedni.... A mai pénztáros, és úszómester kritikán aluli volt..
  ...Hátha olvassák az illetékesek....”
 • 8. joy 2008. július 01. 20:15
  „No, ezt normális megoldásnak tartom.
  Remélem olyan a szalag anyaga, hogy egyértelműen látszik rajta, víz éete, vagy csak izzadtság!

  Biztos vagyok benne, hogy voltak akik csibészkedtek, mint azt is sejtem, most is lesznek akik próbálkoznak, de így legalább kezelhetővé válik a dolog mindkét oldalról.”
 • 7. Weismüller 2008. július 01. 13:50
  „Tetü! Félreérthettél valamit.
  Óvodás korú gyerekekről is szó van! Egyedül bemegy, átöltözik, elmegy a nagymedence mellett és NEM TUD ÚSZNI, mert nem úszó EDZÉSRE, hanem úszás OKTATÁSRA jár! Ezt 4-6 éves gyerektől nem lehet elvárni, ha tragédia történne, akkor meg hol a szülő???

  Most azt komolyan mondja már meg valaki, hogy miért baj, elítélendő ha egy édesapa, édesanya a gyerekével akar lenni munka után a szabadidejében, a gyermeke közelében szeretne lenni, mert félti vagy csak csodálni szeretné a fejlődését?

  Jobb az ha a gyerek kallódik a játszótéren, apu sörözik a kocsmában, anyu szívja a cigit és termeli a csikket a játszótéren az árnyékban?”
 • 6. tetü 2008. július 01. 13:38
  „mamussal nem értek egyet, nem gondolom, hogy úszni tudó gyereknek elengedhetetlen edzésen - oktató/edző jelenlétében - a szülői felügyelet.
  Persze mindenképpen megnyugtató, hogy aki ott akar lenni, nem kell kifizesse a rendes belépőt, csak sajnos valóban volt, aki ezzel visszaélt...”
 • 5. mamus 2008. július 01. 12:55
  „Alf,

  Eddig sem ingyen volt. Korábban is 200 forintot kértek. Itt 4-10 éves gyerekek uszásáról van szó. Még szép, hogy szülővel mennének. ezt emelték fel 600-ra mondván, hogy visszaélések voltak. Ami egyébként kizárt, hsz amikor a gyerekek usznnak, a nagymedencében felnőtt sportolok edzése volt.”
 • 4. Alf 2008. július 01. 12:12
  „Hehhh.....
  Nekem jó, a Tiszán tanultam meg anno, úszni.
  Igaz, hogy már 12 éves voltam, de így alakult.
  A nyári szünidős úszás-gyorstalpaló után még a fulladás környékezett, ha medencébe mentem.

  Jó ez a karszalagos rendszer. Ha a szülő kötelességének érzi, hogy nap mint nap a gyereke edzését figyelje, -fizessen. Ő is ugyan olyan Vendég, mint más. Az edzés nem lehet kivétel a fizu elől.”
 • 3. Katica9 2008. július 01. 11:48
  „Végre valami elfogadhatóbb megoldás.Nagyon sokba került így az úszásunk.Nekünk az emeléssel 4000 ft többletkiadás volt havonta.
  Így már kicsit könnyebb és rendesen tudunk járni edzésre is.”
 • 2. Ful 2008. július 01. 11:33
  „Ezt a baromságot, hogy találhatták ki???
  Mindegy; a lényeg, hogy tudunk menni a srácokkal...”
 • 1. Libip 2008. július 01. 07:20
  „És mi a helyzet a SZUE-val?Tudtommal ott is vannak edzések!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszekedés előzhette meg a gyálaréti tragédiát

Szeged-Gyálarét - Magára robbantotta Koszorú utcai családi házát egy 42 éves gyálaréti asszony hétfő reggel. A tragédiát feltehetően még egy vasárnap esti családi vita előzte meg. Tovább olvasom