Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Kisorsoltuk a páros belépőt az ópusztaszeri Nyílzáporra!

Ópusztaszer – Június 25-én újra megmutatjuk Ópusztaszeren, miért is rettegtek tőlünk anno a sötét középkor elején Európában.
Öt páros belépőért lehetett játszani a szombati ópusztaszeri Nyílzáporra. Azt kérdeztük a játékosainktól, hogy mikor volt a pozsonyi csata? A helyes megfejtés a 907 volt. Az alábbi játékosoknak kedvezett ezúttal a szerencse:

Csányiné Kiss Ildikó,
Juhászné Fekete Angéla,
Kratochwill Ottilia,
Patyi Éva,
Varga Péter
.

Gratulálunk a szerencséseknek!

Korábban írtuk:
A Nyílzápor 2011 elnevezésű rendezvény a hazai hagyományőrző íjászat legnagyobb seregszemléje. Ötödik alkalommal rendezik meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, Árpád vezér tiszteletére ezt az egész napos, családi programokkal, harci és életmód bemutatókkal, történelmi jurta táborral, kiállításokkal, és kézműves vásárral tarkított eseményt.

Nyílzápor 2011 Ópusztaszer

Hatalmas szabadtéri történelmi produkciónak ígérkezik a nap csúcspontjának számító Nyílzápor 2011, amely a világ legnagyobb íjász együttlövéseként idén Guinness-rekord kísérlet is lesz.
Több száz gyalogos harcossal, lovas íjászokkal, látványos harci jelenetekkel, háromdimenziós díszleteket, szekereket, korhű sátrakat felhasználva a pozsonyi csata is megelevenedik. Az együttlövés csúcspontjaként végül több száz lángoló vesszőből álló nyílzápor pusztítja az ellenség táborát. A nap zárásaként az ExperiDance Tánctársulat Ezeregyév című egész estés produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők. Tartalmas és látványos program családoknak, hagyományőrzőknek és mindazoknak, akik az „élő" történelmet szeretik.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisorsoltuk a családi belépőt a mórahalmi fürdőbe! Nyert?

Kisorsoltuk a családi belépőt nyerhet a Szent Erzsébet Gyógyfürdőbe! Nézze meg gyorsan, hátha ön nyert! Tovább olvasom