Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Kiss-Rigó László áldotta meg a doberdói Krisztus-szobrot

Szeged - Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke és Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök tartott közös sajtótájékoztatót kedden a szegedi püspöki székházban.
Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke és Szunai Miklós építész, a tanács ügyvezető igazgatója kedden először Szegeden mutatta be a nyilvánosságnak azt a Krisztus-szobrot, amelyet az I. világháborúban porig rombolt doberdói templomból mentett meg egy magyar honvéd alezredes. Egy debreceni asszony őrizte, és amikor hallotta, hogy Szunai Miklós saját pénzén felújíttatta az olasz–szlovén határon fekvő egykori hadszíntéren álló magyar kápolnát, felajánlotta a carrarai márványból készült alkotást. Nemrégiben bemutatta a tanács a szobrot Schmitt Pál államfőnek, Danilo Türk szlovén köztársasági elnöknek és a tervek szerint Tőkés László püspök, az Európai Parlament alelnöke vezetésével karácsony előtt zarándoklaton viszik el a kápolnába. Szegedre azért hozták el, mert az Emberi Méltóság Tanács nagyra becsüli Kiss-Rigó László megyés püspök munkáját, és mert a fővárosi, székesfehérvári és erdélyi áldozatokon kívül sok szegedi esett el Doberdónál. Kiss-Rigó László megáldotta az alkotást.

Olvasóink írták

 • 6. korcsmaaros 2010. december 01. 15:10
  „Az ilyen tőkésrigó félék álldották meg a szemben álló katonákat és buzdították őket menjetek ölni!Én meg most megyek hányni!”
 • 5. jozko 2010. november 30. 17:12
  „Tisztelem a Názáreti Jézust és a római katolikusok hozzája fűződő vallásos érzületeit!

  Éppen ezért nem adok elő egy pélabeszédet egy csodálatos erővel bíró állatról, amely képes volt magához ragasztani azoknak a kezét, akik alantas szándékkak közeledtek felé vagy nyúltak hozzá!

  Végül is miért lenne összefüggés?
  Az, hogy ilyen sokan akarják sütögetni a pecsenyíéjüket egyetlen szobor kapcsán, nos az lehet a véletlen hasonlatosság műve is...”
 • 4. dodó 2010. november 30. 17:11
  „Lomnici hitsorsos mint az "Emberi Méltóság Tanácsának elnöke"? Nem vicces egy kicsit?”
 • 3. zümrimlim 2010. november 30. 16:03
  „A másik portálon picit részletesebb és érthetőbb a megfogalmazás, talán a t. újságíró is jobban képben volt...”
 • 2. soligor 2010. november 30. 14:02
  „1
  :)”
 • 1. jozko 2010. november 30. 12:42
  „Nem egészen értem.
  Segítene valaki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújultak a túraútvonalak a Homokhátságon

Uniós támogatással megújultak a többek között védett természeti területeket érintő túraútvonalak a Homokhátságon. Tovább olvasom