Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Kiss Róbert szerint csak a szállítókat akarta lebuktatni, amikor elfogta a TEK

Illegális bevándorlók Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsítja a rendőrség az egykori Új Magyar Gárda kapitányát, Kiss Róbertet és társát - írja a Napi Gazdaság.
Jobbik: Kiss évek óta eltávolodott a párttól

A Jobbik állítása szerint Kiss Róbert, az egykori Új Magyar Gárda kapitánya "évek óta eltávolodott" a párttól - írták az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben, amellyel a Fidesz egyik közleményére reagáltak.

Az eset előzménye, hogy a Napi Gazdaság pénteki számában írt arról, illegális bevándorlók Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsítja a rendőrség a Jobbikhoz közel álló egykori Új Magyar Gárda kapitányát, Kiss Róbertet és társát, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége kedden hajnalban Röszke térségében fogott el. A Fidesz ezt követően közleményében azt írta, azonnali választ várnak Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől arra, hogy mióta üzletelnek jobbikosok a bevándorlókkal.
A Jobbik válaszában hangsúlyozza, hogy Kiss Róbert "évek óta eltávolodott" tőlük. Hozzáteszik: több forrás szerint Kiss Róbert a Jobbik egy volt országgyűlési képviselőjével együtt a "Jobbik gyengítése céljából szervezkedésbe kezdett". Úgy fogalmaznak, hogy "egyes hírek szerint e szervezkedésben rész vevők" kapcsolatban állhatnak Czomba Sándor államtitkárral is.

Az ellenzéki párt ezt követően kérdésként teszi fel, hogy van-e fideszes pénz a migránsok utaztatása mögött. A felvetéseiket azzal folytatják, hogy "netán a lefoglalt euróknak van-e közük a pénzhamisításon kapott fideszes Veress Áronhoz". Azt is megkérdezték, hogy vajon "a korrupt Fidesz" nem épp az embercsempészek védelme érdekében nem hajlandó ismét felállítani az önálló határőrséget?


A két férfit – ahogy megírtuk – a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége kedden hajnalban fogta el Röszke környékén. Akkor érték tetten őket amikor öt szír bevándorlóval állapodtak meg a szállításukról. Kisséket a Szegedi Rendőrkapitányságra szállították és jogellenes tartózkodás segítésének elkövetésével gyanúsították meg. Azt egyelőre nem tudni, mekkora összegért végezték a migránsok utaztatását – a TEK helyszíni felvételei szerint több ezer euróról lehet szó.

Kiss Róbert Facebook oldalán pénteken délelőtt azt írta, hogy egy több részletben végrehajtandó tervet dolgozott ki a jelenlegi migráns helyzettel kapcsolatban. Először június 28-án jöttek Szegedre, ahol migráns-ügyben kaotikus helyzetet találtak. A mostani eset előkészületei június közepén kezdődtek: autókat szereztek, tolmácsokat fogadtak, és július első heteiben a Csongrád megyei erdőket járták.

– Gyakran megfordultunk azokon a helyeken, ahol a menekültek elmondása szerint a „szállítók" dolgoznak. Két hét alatt sikerült annyira jóba kerülni velük, hogy amikor megérkeztünk, már odajöttek köszönni. Megállapodtunk török állampolgárságú segítőjükkel, hogy ha van infója vagy esetleg dokumentumai a bevándorlókról, azt az alkalmanként kialkudott összegért átadja nekünk. Az elfogásom ténye valós, de azt már elfelejtették közölni, hogy rajtam kívül az autóban senki nem tartózkodott. Valóban volt nálam némi euró, hiszen ezekben a körökben már nem lehet forinttal fizetni, a tolmácsok és az informátorok is euróért dolgoznak. Azt is elfelejtették leírni, hogy senkit nem érdekelt a rendőrségen amit kiderítettünk – írta.

A nyíltan szélsőséges nézeteket valló férfinak nem most gyűlt meg a baja először a hatóságokkal. A már feloszlatott gárdát újból és újból próbálta életre hívni, amely miatt hatósági rendelkezés elleni izgatás miatt elmarasztalták és két év próbaidőre bocsátották.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrohamozták a kivándorolt magyarok Ujhelyi panaszablakát

Az MSZP európai parlamenti képviselője két napja jelentette be, hogy a gazdasági… Tovább olvasom