Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kisszínház: 46 pontos hibalista

A kivitelező Délépítő Rt. a június 12-i garanciális bejáráson ismeri meg a szegedi kisszínház 46 pontos hibalistáját, majd a nyáron saját költségére elvégzi a javításokat.
A 46 pontos hibalistán az előcsarnok lépcsője is szerepel. Fotó: Karnok Csaba
Mint beszámoltunk róla, az évekig tartó felújítás után tavaly májusban átadott Horváth Mihály utcai kisszínházban 46 pontos hibalistát készítettek. Nyikorog, lötyög egyes nézőtéri székek háttámlája, az udvari csatornatömb megsüllyedt, a fotocellás főbejárati ajtó szorul, az előcsarnok lépcsőjén felváltak a csúszásgátló csíkok, a távműködtetésű ablakok nem működnek, a vizesblokkok vakolata pedig megrepedt. A világítási rendszer hibáját is ki kell javítani.

– Biztos vagyok abban, hogy az a hibalista, amit a szakembereink összeállítottak, korrekt, pontos, mert a működés közben szerzett tapasztalatok alapján készült. Bár ezek a hibák számosak, valójában nem olyan jelentősek, hogy veszélyeztették volna a kisszínház működését – mondja Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója. – Az is teljesen normális, hogy összegyűjtöttük és a nyári szünetre időzítettük a kijavításukat. Nem tudom megmondani, hogy mennyibe kerülnek majd ezek a munkálatok, de szerencsére nem is kell vele különösebben foglalkoznom, hiszen a kivitelező állja a költségeket. Nincs ebben a történetben semmi rendkívüli, olyan ez mint a gépkocsik próbaüzeme: előfordul, hogy a gyakorlatban nem minden úgy működik, mint a tervezőasztalon.

Mint emlékezetes, év elején vita zajlott a főigazgató és a kisszínház tervezője, Rantal János között az első két széksor használhatóságáról is. Székhelyi József szerint a jövő szezonban, amikor színpadra állítják
Nyikolaj Koljada Murlin Murlo című darabját, ideiglenesen eltávolítják majd a nézőknek nyakmerevedést okozó két sort, és kipróbálják, milyen nélküle játszani.

– Mint minden épületnél, a kisszínháznál is teljesen természetes, hogy egy év használat után sor kerül a garanciális bejárásra. Ott ismertetik a felszínre került hiányosságokat, amelyeket a kivitelezőnek kötelessége saját költségén kijavítani, ha valóban az ő hibájából keletkezett. Ezt természetesen mi is vállaljuk. Június 12-én lesz a bejárás, akkor megyünk végig a hibalistán – mondta tegnap megkeresésünkre Mészáros András, a kivitelező Délépítő Rt. főmérnöke, aki szerint normális partnerek esetében ez az eljárás zökkenők nélkül szokott lezajlani. Erre számít a kisszínház esetében is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázért lehet behajtani a temetőbe

Százötven forint helyett hatszáz forintot kell fizetnie annak, aki autóval szeretne behajtani a… Tovább olvasom