Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Kistelek, a táncos város

Kistelek - Versenytánc tagozatot indít a kisteleki gimnázium. Az intézmény átgondolta, miben tud kitűnni a többi középiskola közül: a társastáncot és a sportot választotta.
Versenytánc tagozat indul szeptembertől a kisteleki Árpád fejedelem gimnáziumban.

– Átgondoltuk, mi az, ami Kisteleken erős, eredményes, és lehet rá építeni – magyarázta az ötlet születését Faragó Klára, az iskola (hivatalos nevén Térségi Közös Igazgatású Intézmény Árpád Fejedelem Gimnázium, Gazdasági és Informatikai Szakközépiskola) igazgatója. Hozzátette: nem csak kistelekiek, de szegediek, sőt például zagyvarékasiak is érdeklődtek náluk. A tánctagozat azoknak a nem kezdő táncosoknak praktikus, akik érettségi után a táncművészeti főiskolára készülnek vagy táncos OKJ-s oklevelet akarnak szerezni. De ha meggondolják magukat és a jogra mennének, megtehetik: az iskola felkészíti őket a kétszintű érettségire is. A tervek szerint a táncosok csak az osztály egyik felét alkotnák, a másik fele emelt óraszámban kézilabdázna valamint futballozna.

A diákok heti 13 órában foglalkoznak majd a tánccal. Fotó: Segesvári Csaba

A diákok heti 13 órában foglalkoznak majd a tánccal.
Fotó: Segesvári Csaba


A normatív támogatásból nem futná a pluszképzésekre, az iskola ezért pályázik és a sportegyesületek támogatására számít.

– A versenytánc művészetnek sport, sportnak művészet – mondta Törökgyörgy József, a táncos képzés szakmai hátterét adó Pro Art Táncstúdió egyik alapítója, aki büszke arra, hogy a magyar latin tánc bajnokokat évek óta hagyományosan a stúdió adja. Azt mondta, a diákok az új képzésben heti 8 órában gyakorlatban, heti ötben elméletben foglalkoznának a tánccal. A képzésben a táncos sztárpár, Törökgyörgy Melinda és Maurizio Vescovo is részt vesz.

Az érdeklődők számára január 28-án alkalmassági vizsgát tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkasréti Mária a grófnét énekli

Szeged - Megjárta a mennyet és a poklot az elmúlt egy évtizedben Farkasréti Mária, a szegedi… Tovább olvasom