Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Kistelek by night

Kistelek - Kisteleken buliztunk, ahol a péntek a partinap, de mi szombaton sem unatkoztunk. Igényes klub, családias kiskocsma és József, a mulatós ifjú. Szeretettel ajánljuk.
Dócon kezdett éjszakaiélet-mustránkat szombaton Kisteleken folytattuk. A kisvárosba érkezés előtt egyetlen játékszabályt határoztunk meg: az alsókategóriás kocsmákat, ha egy mód van rá, elkerüljük.

Könnyebb volt betartani, mint gondoltuk. Az első állomás ugyanis a kimondottan igényes Club Expresso volt. Ahol – pechünkre – többnyire péntekenként van buli. A szombat nem a legerősebb nap – ez a mondat körutunk során különben még visszatérő motívum lesz. De így legalább volt ideje beszélgetni velünk a pult mögül Sajtos Zoltánnak, aki meghívott a 28-i nyárzáró bulira, és figyelmünkbe ajánlotta a hely specialitásaként az állítólag nagyon finom pizzát és hamburgert. A klubba – ahol például bowlingozni is lehet – Kecskemétről, Szegedről is járnak vendégek.

A Feketekakasban 20–30 fős a törzsvendéggárda, ha valaki egy darabig nem jön, hiányolják. Fotó: Miskolczi Róbert
A Feketekakasban 20–30 fős a törzsvendéggárda, ha valaki egy darabig nem jön, hiányolják. Fotó: Miskolczi Róbert

Az utcán egy kerékpározó fiatalembert állítottunk meg, kérve: mondja meg ő, mi legyen a következő megállónk. – A Feketekakas. Magam is oda igyekszem – válaszolt, mi pedig vele mentünk. A Kakasban hallottuk másodszor, hogy Kisteleken a péntek az erősebb bulinap. Azért, mert a partizók szent estéjén, szombaton olyan erős Szeged, Kiskunmajsa és Kiskunhalas kínálata, hogy a kistelekiek inkább utaznak. De hogy a péntek este se teljen hiába, az utolsó munkanapon otthon mennek el – a helyi vendéglátóhelyek pedig ezért a péntekre építenek.

Egyszemélyes zenekar

Túri József egyszemélyes zenekarként épp a felszerelést pakolta ki a Boda vendéglőben. Lakodalmas zenét játszik, együttese is van, a Mulatós Ifjak, de a többi ifjú szabadságon volt, így József egyedül állt helyt. Nem főfoglalkozású mulattató ugyan, mégis gyakorlott: 20 éve csinálja. – Ha van zene, van társaság és munka, akkor jó – mondta el a legfontosabb tudnivalókat.

A Kakasban ennek ellenére leültünk egy szimpatikus társaság asztalához, és a tulajdonos is szívesen szóba állt velünk. Elmondta, hogy 20–30 fős a törzsvendéggárda, ha valaki egy darabig nem jön, hiányolják. Mint a Barátok Köztben a Rózsa – szemléltette példával, és kiemelte: a családias jelleg alapvetően fontos, de nemcsak a törzsgárda jár hozzájuk, lánybúcsúra, szülinapra is be vannak rendezkedve.

A vendégek többnyire kártyáznak, beszélgetnek, és természetesen isznak. A Feketekakas borból Frittmannt tart, csapolt sörből Gössert és Sopronit. Bármennyire készséges volt is a tulaj, a leírhatom a neved kérdésre így válaszolt: inkább kihagynám.

Hát jó, hagytuk rá, és a Boda vendéglőbe mentünk, ami terasszal is rendelkezik, a hely közönsége 25–35 év körüli, üveges sörből klasszikus a kínálat: Arany Ászok, Soproni, Heineken, Tuborg.

– Még mit szerettek? – fordult oda az egyik vendéghez a felszolgáló.

– A kis Heinekent – jött a válasz. Itt egyébként azt mondták: nincs különbség vendégszám tekintetében a péntek és a szombat között.

Olvasóink írták

 • 3. gedeon 2009. október 11. 23:23
  „Kistelek nem falu! Város.”
 • 2. IVY 2009. augusztus 25. 15:56
  „1.
  Falu! Na! Mit vártál?”
 • 1. Vega 2009. augusztus 24. 22:15
  „majd egyszer arra is kérdezzetek rá, hogy a "külsős" vendégekkel hogyan bánnak a helyiek. én sok helyen jártam már az országban, és a kisebb helyeken szinte mindig kinéztek. és akkor még szépen fejeztem ki magam.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy tűzoltó megsérült a leégett Jobb mint otthonban

Bár a tűzoltók két perc alatt a helyszínre értek, vasárnapra virradó éjjel a lángok martalékává vált a kisvendéglő. Tovább olvasom