Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Kistérségi szerepét erősítette Ruzsa, megkezdődött az új egészségház építése

Ruzsa - Ruzsai kezdeményezésre hozták létre tavaly a Homokhátságon élők helyben maradását segítő Hetedhét Cekkeres védjegyet - Sánta Gizella polgármester lapunknak úgy értékelt, ez volt az egyik legjelentősebb esemény településük életében 2017-ben.

– Igyekeztünk erősíteni együttműködésünket a környező településekkel, ennek egyik legjelentősebb eseménye a Hetedhét Cekkeres helyi márka létrehozása volt, amit a hagyományos falunapon mutattunk be, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát – mondta el Sánta Gizella. Ruzsa polgármestere kiemelte, céljuk, hogy idővel üzletláncokba is bekerüljenek a térség minőségi termékei, ezzel is segítve a termelők helyben maradását.

A tavalyi esztendő második felében sorban érkeztek a pályázati döntések, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kiírásain is sikeresen szerepeltek, illetve a tanyafejlesztési program keretében is jut forrás a községbe, s ahogy a településvezető elmondta, mindez előrevetíti, hogy a megvalósítással együtt járó örömökkel és esetleges nehézségekkel fog telni az idei esztendő. Már megkezdődött az új egészségház építése, de fejlesztik a bölcsődét is.

– Hosszú ideje valljuk, hogy fontos a közösségépítés, célunk, hogy településünk minél élhetőbb, lakhatóbb legyen, s a letelepülni, illetve maradni szándékozók egyre szélesebb szolgáltatásokat nyújtó községben élhessenek. Ennek a megtartásán dolgozunk, továbbra is szeretnénk megőrizni vívmányainkat – fogalmazott. Kiemelte a civil szervezetekkel való jó együttműködését az önkormányzatnak, közösen szerveznek programokat, illetve pályázatokat is megvalósítanak. Ezenfelül 2017-ben elindultak azok a szociális szövetkezetek, amelyek az év végére tevékenyen részt vettek a település gazdaságfejlesztésében és mindennapi életében. Ezeknek a megerősödése Sánta Gizella szerint a 2018-as évben várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1,6 milliárdból újul meg a Maty-éri olimpiai központ

1,6 milliárdból újul meg a Maty-éri olimpiai központ
Már tavasszal elkezdődnek a kivitelezési munkálatok a szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központban - derült ki hétfőn azon a lakossági fórumon, amelyet Szeged önkormányzata településrendezési eszközei módosítástervezetének bemutatására hirdetett meg. Tovább olvasom