Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Kiszorítja a biopolisz a Paprikát?

A szegedi városvezetés kiemelt fejlesztési övezetet szeretne létrehozni az árvízi emlékműtől délre eső területen, amely egészen a nagyállomás mögé, a jelenlegi Szövetkezeti útig, a Szegedi Paprika Zrt. telephelyéig nyúlna be.
A szegedi városvezetés kiemelt fejlesztési övezetet szeretne létrehozni az árvízi emlékműtől délre eső területen, amely egészen a nagyállomás mögé, a jelenlegi Szövetkezeti útig, a Szegedi Paprika Zrt. telephelyéig nyúlna be. A biopolisz projekt különböző létesítményeit építenék föl párhuzamosan a Tisza vonalával, de befektetők számára is szabadon hagynának később megvásárolható vagy bérbe vehető hektárokat. A Tisza Lajos körút és a déli Tisza-híd között például a tervezett klinikai központ kapna helyet.

Információink szerint a nagyszabású tervek érintenék a Szegedi Paprika Zrt.-nek a pályaudvar hátában, több mint hat hektáron fekvő ingatlanait. A déli Tisza-híd és környékének szabályozási terve már tartalmazza azt a feltáró utat is, amelyet éppen a Paprika Zrt. telkét érintené. Úgy tudjuk, a városvezetés egy szakértőkből álló csoportja nemrégiben tárgyalásokat kezdeményezett a részvénytársaság tulajdonosi körével a kisajátításról.
Megkérdeztük a Szegedi Paprika Zrt.-t tulajdonló sükösdi Házi Piros Paprika Kft. ügyvezetőjét, Németh Józsefet, a városi koncepciók ismeretében tervezik-e a költözést.

A vezető azt válaszolta: a feltáró út a készáruraktár sarkát érinti, nem vezet keresztül a telken, tehát nem jelentene különösebb problémát számukra annak kisajátítása. A költözésről szóló híreszteléseket pedig határozottan cáfolta: nemrégiben ugyanis jelentős fejlesztéseket valósítottak meg. Azt azonban érzékeltette, ha a jövőben a biopolisz program megvalósítása során mégis szükség lenne a hektárokra, s ha „ennek meglenne a pénzügyi fedezete", akkor nem zárkózna el a kitelepüléstől. Az új üzemet természetesen Szegeden szeretné felépíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvánossá váltak a felvételi ponthatárok

Csak a legjobbak jutottak be az államilag támogatott helyekre, a Szegedi Tudományegyetem nappali… Tovább olvasom