Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Kitaposott autóút a parkon keresztül

Vannak a kutyások és a nem kutyások, továbbá vannak az autósok és a nem autósok. Tarjánban a Piroska téren az előbbiek azt sérelmezik, hogy az utóbbiak a parkon és a játszótéren vágnak át a gépkocsikkal, és a füvön várakoznak. A tanulság: ha lenne elegendő parkoló, nem lenne probléma.
A Budapesti körút 8–16. számú ötszintes szalagházban annyian laknak, mint egy kisebb baranyai településen. Közel kétszáz családnak, ha optimisták vagyunk, 60-80 autósnak nincs hol parkolnia, mivel negyven évvel ezelőtt nem gondolkodtak előre a tervezők. A ház előtt, a körúton ugyanis tilos megállni, az épület mögött pedig, a Hüvelyk és a Szamos utca által határolt területre, a Piroska térre parkot, játszóteret építettek.

Az autósok legközelebb kétszáz méterre, vagy a Szamos utcában, vagy a Csongor téren állhatnának meg, ha a fejükre ejtették volna őket. De nem ejtették, így szépen áthajtanak a parkon, a már jócskán kitaposott nyomvonalon a házig, ott kipakolják a nehezét, a zsák krumplit és a bevásárlókocsi tartalmát, s vagy maradnak, vagy visszavonulnak.

Ezeket az autósokat nagyon nem szeretik azok, akik gyerekre vigyáznak, mint például az egyik kezével babakocsi-fogantyút, a másikkal pórázt tartó nagypapa sem, aki szerint nincsenek biztonságban az autósoktól.

Majd ha átépítik

Beszéltünk Kenyeres Lajossal, a terület önkormányzati képviselőjével, aki elmondta: egy javaslat szerint fémcsövekkel le lehetne zárni a parkot, hogy ne hajthassanak be az autók, ezt azonban a környezetgazdálkodási kht. nem helyeselte. A kerítés akadályozná a mozgásukat, a fűnyírást. A képviselő szerint: majd amikor ez a terület is sorra kerül a tarjáni rekonstrukcióban, az átépítésnél figyelembe veszik a lakók panaszait.

Nevét nem mondta, nem akar háborút, mint ahogy a 16/A számú ház földszintjén lakó nő sem. Pedig még azt is megmutatta felháborodásában, hogy éjszakánként a Budapesti körút felől feljönnek a kocsik a járdára, s az ablak alatt, a zöldben állnak meg. Természetesen csak név nélkül volt hajlandó nyilatkozni. Kató Sára viszont, aki a 12/B-ben lakik, elmondta, hogy ez egy lehetetlen helyzet. Nem jó, hogy a parkban állnak az autók, de megérti, évente egyszer-kétszer ő is kénytelen ilyen lépésre vetemedni.

Beszéltünk egy házaspárral is, akik éppen nehéz csomagokat cipeltek – de nem messziről, csak a közeli áruházból jöttek. Elmondták, korábban ők is tartottak autót, és kínszenvedés volt a parkolás. Azt még csak elnézi a többi lakó, ha mentőt kell hívni, vagy költözés miatt állnak a parkba a kocsik, de amúgy felháborítónak tartják.

Információink szerint a közterület-felügyelők is elnézők, egyrészt ismerik a problémát, másrészt a tettenérés is nehéz. Más lenne a helyzet, ha a Stefániára, vagy a Széchenyi téri zöldbe hajtana be egy autós. Tarján viszont nincs szem előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi vasalóklub: van, aki forrón szereti

A vasaló mindent elsimít – állítják a Szegedi Extrémvasaló Klub tagjai, akik olyan helyeken… Tovább olvasom