Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Kiterjeszti az iskola rendőre programot a szegedi rendőrkapitányság

Szeged - A szegedi kollégiumokra is kiterjeszti az Iskola Rendőre programot a Szegedi Rendőrkapitányság. Erről egyeztettek ma az intézmények vezetőivel a rendőrség képviselői az Ortutay Gyula Általános és Középiskolai Kollégiumban.
Dr. Lázár Szvetozár, a Szegedi Rendőrkapitányság helyettes vezetője elmondta, hogy valamennyi kollégiumnak önálló rendőre lesz, aki folyamatosan kapcsolatot tart az intézmények vezetőivel, nevelőivel és diákjaival. A projekt keretében bűn- és balesetmegelőzési előadásokat tartanak a rendőrség szakemberei a hallgatóknak, valamint szükség esetén személyesen is tanácsokkal látják el őket az áldozattá és elkövetővé válás megelőzésének lehetőségeiről.

A rendőrség és az intézmények közötti közvetlen kapcsolat célja, hogy a megelőzési tevékenység még hangsúlyosabban jelenjen meg a diákság életében. A tanácskozáson igényként merült fel továbbá, hogy speciálisan a pedagógusok szakmai nap keretében kapjanak betekintést a rendőrség munkájába, kiemelt figyelemmel azokra a területekre, amit a mindennapi nevelői tevékenység során fel tudnak használni - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Olvasóink írták

 • 4. flexsnake 2009. október 13. 20:48
  „laza. Most gyerekek megtanuljuk hogyan kell inni :D Rágyújtasz egy spanglira? :D”
 • 3. Rosmary53 2009. október 13. 20:01
  „A program jónak ígérkezik, az ötlet kiváló.”
 • 2. lidocain 2009. október 13. 18:37
  „kiváncsi lennék az áldozattá válás megelőzéseiről szóló szólamra... mert ami mostanában az iskolákban történik az hajmeresztő. és nem arra a banális dologra gonolok,hogy ne vigyen a gyerek semmi nagy értékű ellopható dolgot magával (telefon,playstasion,20 ezer ft-os stb)”
 • 1. igazságkereső 2009. október 13. 18:28
  „Ez egy nagyon jó ötlet, a végrehajtásához sok sikert, eredményes együttműködést kívánok a Rendőrség és az Intézmények között! Gratulálok a rendőri vezetésnek!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szuperzsaruk - akik a bilincset kattintják

Szabadidejükben is kiszúrják a körözött személyeket. Hivatásuk: a vadászat. Volt, aki megköszönte, hogy letartóztatták. Tovább olvasom