Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Kitüntetett szegediek

A magyar kultúra napján, tegnap kitüntetéseket adott át Hiller István oktatási és kulturális miniszter Budapesten, az Iparművészeti Múzeumban. A kitüntetettek között volt több kiváló szegedi és Csongrád megyei személyiség, a Szegedi Tudományegyetem oktatói.
A magyar felsőoktatás területén végzett iskolateremtő, nemzetközi elismertségű munkájáért Szent-Györgyi Albert-díjat vehetett át Dékány Imre akadémikus, kémikus, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára. A felsőoktatásban végzett magas színvonalú munkájáért Apáczai Csere János-díjat kapott Ötvös Péter, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi docense, az irodalomtudomány kandidátusa és Szegfű László, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető főiskolai tanára, a történelemtudomány kandidátusa.

Kimagasló művészetpedagógiai munkája elismeréseként Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjban részesült Keserű Imre, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára, aki diákszínjátszás tagozatvezető a budapesti Keleti István Alapfokú Művészetoktatási Iskolában és Művészeti Szakközépiskolában.

Bibliotéka Emlékérmet vett át Keveházi Katalin, a Szegedi

Tudományegyetem könyvtárának osztályvezetője a könyvtári katalogizálás automatizálása és a régi könyvek tudományos feltárása érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az igazgatók szerint nem megy a javasolt ágyszámmal

Az egészségügyi miniszter által javasolt ágyszámmal lehetetlen a betegeket az eddigi színvonalon… Tovább olvasom