Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Kiválasztották a Délmagyarország sörét - Galéria

Egy pilseni típusú lett a Délmagyarország söre a Rakpartfeszt-Kézműves Sörünnepen a Huszár Mátyás Rakparton. A fesztiválozók közel ezerféle prémium minőségű sör mellett streetfood különlegességeket is kóstolhatnak hétfőn estig.
Péntek délután kezdődött a négy napos kézműves sörfesztivál, a RakpartFeszt – Kézműves Sörünnep a Huszár Mátyás Rakparton. A sörbarátok kedvükre kóstolgathatnak, hiszen rekordmennyiségű főzde érkezett Szegedre. A prémium minőségű, kézműves italokból nincs hiány, közel ezerféle különlegességből válogathatnak a fesztiválozók. Sőt, sörkóstolás közben a fesztivál résztvevői kiválaszthatták lapunk, a Délmagyarország sörét.

A szavazás szombat este 8 órakor zárult. Összesen 3824 szavazat érkezett, az ital kedvelői a stout és porter, ale, american és indian pale ale, egy pilsner és kétfajta gyümölcsös sör közül választhattak. Végül több mint 500 szavazattal a pilsner nyert. - Ezt lefőzetjük ma éjjel, és vasárnap délután 4 órától lehet majd kóstolni, a színpadhoz legközelebb eső vendéglátósnál – tudtuk meg Kisházi Sándortól, a fesztivál főszervezőjétől. Azt is elárulta a szavazók között 20 nyertest sorsolnak ki még az este folyamán, akik holnap ingyenesen kóstolhatják ezt meg.
 
Kiválasztották a Délmagyarország sörét. Fotó: Karnok Csaba (Galéria)

Persze nem lenne teljes az élmény, ha a sörök mellett nem kapnának helyet a valódi ízbombaként robbanó streetfood-költemények a rakparton, így többek között sima és töltött lángosok, fánkok, és különféle sültek.

Emellett két színpadon élőzene emeli a hangulatot, szombat este a Gypo Circus adott nagy koncertet, vasárnap Tom White and the Mad Circus lép fel Vastag Tamással kiegészülve. Augusztus 20-án hétfőn az este 9 órakor kezdődő nagyszabású tűzijáték előtt, 8 órától a New Level Empire koncertezik.

Emellett a sportrajongók sem maradnak esemény nélkül, a rendezvény keretein belül a hétvégén pofonok is csattannak. Ugyanis Erdei „Madár" Zsolt, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnökének, és Kovács Máriának, a női ökölvívó válogatott szövetségi kapitányának védnöksége alatt rendezik meg a II. Fesztivál Kupa outdoor ökölvívó gálát öt ország részvételével.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénkben nem lesz vízkorlátozás

Megyénkben nem lesz vízkorlátozás
Az Alföldvíz Zrt. szolgáltatási területén nem lesz vízkorlátozás. Negyedével több víz fogy ugyan a hőség miatt, de van elég vizünk. Ha kell, újabb vízbázisokat, víznyerőműveket is munkába állítanak. Tovább olvasom