Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Kiválasztották a Valahol Európában című musical gyerekszereplőit

Szeged - Hetvenöt kisgyerek álma teljesült szombaton: beválogatták őket a Valahol Európában című szabadtéri szuperprodukció statisztái közé. Délelőtt tartották az utolsó rostát, ahol egy ismerős arc is feltűnt. A Megasztárból ismert Patai Anna Pötyi szerepéért jött Szegedre.
Több mint hatszáz gyerek szeretett volna bekerülni az idei Szegedi Szabadtéri Játékok legnagyobb közönségsikerre számító darabjába, a Valahol Európában című musical-be. A statisztaválogatás szombaton fejeződött be - ekkor már csak a legjobb 140 jelöltet hallgatták meg.

Délelőtt 10 órakor már izgatott kislányok topogtak szüleikkel a bejáratnál, a színház épületébe azonban csak a gyerekeket engedték be. A talpraesettség és az önállóság már ekkor fontos követelmény volt. Csupán minden második gyerek kerülhetett be a produkcióba. Hogy kik, arról Béres Attila rendező és Silló István karmester, zenei vezető döntött. A jelölteknek először ismét énektudásukat kellett bizonyítani, ahogyan a korábbi válogatáson is.

- Nyugi, ügyes kislány vagy, ezért jutottál el idáig - vigasztalta az egyik sírva fakadó gyereket Silló István, miután az úgy érezte, nem tudja elénekelni a kiválasztott dalt. Pedig mindenki azt adhatta elő, amihez kedve volt - a Tavaszi szél vizet áraszt egy idő után nagy valószínűséggel már mindenkinek a könyökén jött ki. A produkció zenei vezetője azonban nem elégedett meg ennyivel: a jelölteket addig énekeltette egyre magasabb hangfekvésben, amíg bírták.

Patai Anna elvarázsolta a rendezőt. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A csapatot ezután a rendező vette át. Béres Attila arra volt kíváncsi, ki hogyan adná elő, hogy nagyon éhes, majd pedig azt a szituációt játszatta el velük, ahogy a sötétben félve keresnek valamit.

- Arra vagyok kíváncsi, hogy képesek-e elképzelni egy helyzetet és aztán azt minél természetesebben megjeleníteni. A statisztáknál ez ugyanolyan fontos, mint bárki másnál, aki színpadra lép - magyarázta, miért vár el színészi teljesítményt kisgyerekektől.

Amíg az első csoport elindult a balett terembe, ahol tánctudásukat is felmérték, egy ismerős arc tűnt fel. A Megasztárból ismert Patai Anna is válogatásra jött: Pötyi szerepéért érkezett Szegedre. A 11 éves lány - bár már tapasztalt énekesnek számít - időnként idegesen nevetgélt, látszott, hogy feszélyezi az egyszemélyes casting. A szerep egyik dalát énekelte, ám másodjára elrontotta a szöveget.

- A darab nem áll le attól, hogy leblokkoltál. Ha elfelejted, énekeld azt, hogy lalala - adott hasznos tanácsot neki a rendező. - A néző majd azt hiszi, hogy ő a hülye, amiért nem érti a szöveget.

Valahol Európában: szereplőválogatás Szegeden. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A fiatal énekesnek nem volt szükséges hosszasan bizonygatni tehetségét. Béres Attila ki is mondta: „Nekem Anna nagyon kéne". Ám kiemelte, nem azért, mert ismert emberként jól mutat a neve a szereposztásban. - Nagyon tehetséges. Rendezőként engem csak ez érdekel.

A Megasztáros kislány szintén szeretne Szegedre jönni. Bár számos produkcióban szerepel, ilyen nagy előadásban most lenne lehetősége először színpadra lépni.

- Óriási élmény lenne nekem olyan sztárokkal együtt szerepelni, mint Alföldi Róbert vagy Tompos Kátya - mondta Anna, akinek egyetlen problémája, hogy már meglévő felkéréseivel hogy tudja majd összeegyeztetni a próbákat. A Bőröndmese című musicallel járja az országot - a meghallgatás után is éppen Sopronba sietett emiatt - emellett pedig szerepet kapott Törőcsik Mari oldalán a Kis éji zene című produkcióban is, melyet szintén a következő időszakban kell próbálnia, csak épp a fővárosban.

- Nehéz lesz mindkettőben egyszerre helyt állnom, de igyekszem megoldani, mert egyik szerepről sem akarok lemondani - mondta Anna.

Olvasóink írták

  • 1. Martynko 2011. június 12. 09:09
    „Okes hogy nem akar lemondani de gyerekkent ennyire leterhelni? SOk tehetseg van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A depresszió elbutulással végződhet

Szorongás, depresszió. Korunk betegségei ugyanúgy a hormonokkal hozhatók összefüggésbe, mint a tanulás és a memória. Tovább olvasom